Rezervní tým nadále bez ztráty, vyhrál v Brníčku

Dvanáct bodů náskoku drží i nadále šumperská rezerva mužů. Ta se představila o víkendu v Brníčku a na půdě soupeře dokázala vyhrát 6:1. Domácí tým zlobil hlavně v prvním poločase, když do šaten šli naši mladíci s vedením o gól. Postupem času se ale projevila lepší fyzická kondice našeho mužstva. I tak domácí zaslouží úctu za výkon i bojovnost. Další kolo odehraje náš výběr doma, když přivítá Malou Moravu.

9. 4. 2022
1 - 6
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
9. 4. 2022 15:30 III. třída, sk. A 2021/2022 13. kolo 35

Šumperští mladíci pod hlavičkou mužské rezervy vyrazili v sobotu 9. dubna do Brníčka. Cílem bylo uhájit neporazitelnost a minimálně si udržet náskok v čele tabulky na druhý Písařov. Ten v souběžně hraném utkání v Podlesí, na zasněženém domácím trávníku Sokolu Malé Moravy, vyhrál v divoké přestřelce 7:3. A góly byly k vidění i v Brníčku.

Zatímco domácí soupiska disponovala pouze hráči narozenými ve 20. století, tak naopak šumperská rezerva tentokrát sáhla pouze po dorostencích. Šest hráčů na soupisce spadá do ročníku 2003, zbytek byl ještě mladší. A již v páté minutě otevřel skóre Tomáš Fiala, který poslal šumperský tým do vedení. Domácí, kteří vstoupili do jarní sezóny vítězstvím na penalty s Jedlím, srovnali krok a stav ve 14. minutě. Vyrovnání zajistil Pavel Žák, který mezi lety 2006 a 2007 působil v šumperském Áčku.

O osm minut později se však znovu prosadili hosté, když skóroval Vojta Klimek. Těsný výsledek vydržel až do konce poločasu. V tom druhém pak už hosté začali přehrávat soupeře a postupně navyšovat skóre. Již v 50. minutě se trefil Patrik Přikryl. Domácí pak museli přežít složitý moment, kdy v jedné minutě inkasovali z kopačky Marka Elšíka a Vojty Klimka. Skóre pak uzavřel Jakub Žanda, standardně brankář dorosteneckého ligového mužstva. Tentokrát pomohl rezervě v ofenzívě a v 88. minutě se i gólově prosadil.

Rezerva šumperského FK uhájila stoprocentní bilanci a drží si na čele tabulky soutěže solidní náskok 12 bodů. Brníčko naopak kleslo v tabulce na šesté místo, protože rezerva Libiny doma porazila na penalty Rovensko.

Sokol Brníčko – FK Šumperk B 1:6 (1:2)

Góly: 14. Žák – 22., 70. Klimek, 5. Fiala, 50. Přikryl, 69. Elšík, 88. Žanda. Bez karet. Rozhodčí: Ludvík Žák. Diváci: 35.
Sokol Brníčko: Kubík – Černý, Kruš, Schneider, Mojestík, Hofman, M. John, Kimmel, Malý, Vysloužil, Žižka. Střídající: Zámečník, Klimek, J. John, Žák.
FK Šumperk B: Horký – Šincl, P. Dostál, Štefek, Přikryl, Klimek, V. Dostál, Krahula, Fiala, Karger, Elšík. Střídající: F. Podhorný, Jiroš, Žanda, Tyl.