Klub FK Šumperk

TOP 5 VÍKENDU: Hattrick Doležela i Kargerovy góly….

Další fotbalový víkend je za námi a rozhodně bylo z čeho vybírat. Bohužel Áčko se svého utkání nedočkalo, duel byl po vzájemné dohodě se vsetínským FC odložen. A tak hlavní zraky fanoušků mířily jednak do Ostravy na duely dorostu, a jednak na duel rezervy proti Písařovu. My vám nicméně budeme v novém seriálu článků nabízet „TOP 5 víkendu“, tedy výběr těch nejzajímavějších víkendových momentů našich výběrů. Startujeme nyní, první dubnovým víkendem roku 2022. Nutno dodat, že nerozlišujeme následující odrážky do nějakého pořadí, všechny jsou si rovny.

Hattrick Martina Doležela během čtyř minut

Jeho bratr odešel v zimě do ostravského Baníku. A Martin, a tím nechceme říci, že to je právě z tohoto důvodu, zažívá zatím skvostné jaro! Ve výběru U13 nosí kapitánskou pásku a ve čtyřech odehraných zápasech jeho tým klopýtl jen jednou, se zcela suverénními Vítkovicemi. Ve všech těchto zápasech nastřílel Martin hattrick, proti Baníku v prvním jarním kole dokonce dvakrát! O víkendu se blýskl čtyřmi góly. Za jaro tak ve čtyřech zápasech nastřílel 16 branek! Ale proč Martina zmiňujeme?

V sobotním duelu na půdě Hranic se v 17. minutě urval Martin z řetězu! A trvalo mu čtyři minuty, aby skóre duelu posunul čistým hattrickem ze stavu 1:0 na 4:0! Málo vídaný výkon zatím vyšperkoval to skvělé jaro nejen jeho, ale celého výběru U13. Ten v tabulce drží po vítězství 13:3 v Hranicích skvělé čtvrté místo za věhlasnými akademiemi Vítkovic, Opavy a Baníku. Vidět tyto borce včetně Martina v akci můžete hned v sobotu 9. 4. doma proti Hlučínu (výkop 10:00).

Lukáš Karger přispěl k šesti bodům

Na konci přípravy pomohl mužům proti Bruntálu a dal gól. V zápase proti Frýdku-Místku v prvním jarním kole dorostenecké ligy vystřihl fantastické nůžky a nádherným gólem nakopl tým ke třem bodům. A o posledním víkendu se Lukáš Karger také neflákal.

V sobotu se vydal s dorostenci do Ostravy, aby ve Vítkovicích svedl se svými spoluhráči těžký boj s Porubou. K zisku třech bodů pomohl gólem během skvělého úvodu v podání našich kluků. Ačkoliv na ně pak Poruba po zbytek zápasu dotahovala, nestihla to a výběr U19 dovezl domů tři body a znovu se vrátil do horní poloviny tabulky soutěže. Jenže už druhý den si Lukáš Karger nazul kopačky znovu a tentokrát vyběhl na domácím trávníku k utkání III. třídy proti Písařovu. A opět se střelecky prosadil. A tak zatímco na úvod jsme nabídli střelce, který dal během čtyř minut hattrick, tak druhý moment víkendu patří Lukáši Kargerovi, který během víkendu zvládl ve dvou zápasech dva góly.

Drtivý Obrat výběru U15

V zápase proti Hranicím měli být jasným favoritem. Ale prásk, v páté minutě prohrávali 1:0. To se prosadil Jiří Dušánek. Jenže svěřenci Petra Strnada potvrdili kvality, a hlavně zkušenosti z velkých turnajů – z McDonald’s Cupu i Ondrášovky. A už do poločasu bylo o osudu zápasu jasno. Navíc stejně jako Martin Doležel se čistým hattrickem blýskl Dan Smékal. Podařilo se mu to mezi 16. a 32. minutou. A stejně jako jeho mladší kolega z našich výběrů dokázal v zápase dát i čtvrtý gól.

Po dalším vítězství se náš celek odpoutal od Vítkovic a dostal se na první místo tabulky. Bohužel to má své „ale“. Totiž silný výběr ostravského celku má dva zápasy k dobru. A to doma proti Přerovu a ve Vsetíně. Což jsou zápasy, které by měly Vítkovice vyhrát.

Jeden den dá góla, druhý den vleze do branky

Tento moment z TOP 5 víkendu se nebude týkat našeho hráče, ale souvisí s výběry FK Šumperk. Totiž mladší i starší žáci se střetli o víkendu s Hranicemi. V sobotu se do Hranic vydal výběr U13 a jak již bylo řečeno, vyhrál 13:3. Jenže pozornosti nám neunikl ani domácí hráč David Spala. Ten se na gólovém účtu zápasu podílel jednou trefou, v 64. minutě. Jasně, na první pohled nic zajímavého. Jenže.

Druhý den dorazil do Šumperku výběr starších žáků U14 a do branky Hranic se postavil – David Spala! A tenhle nejmladší člen hostujícího týmu předvedl výborný výkon. V brance trápil naše hráče a i díky němu se nakonec hráči šumperského FK nadřeli na vítězství 5:3! Jeho výkon pak po utkání ocenil i šumperský trenér Bohdan Hecl. A ocenit jej umí i další trenéři, David Spala se stal nedávno členem krajského výběru U13. V něm se setkal se šumperskými kluky Martinem Doleželem a Adamem Kubešem. A do budoucna je otázka, zda budeme Davida více vídat v brance či v poli.

Mrazivá premiéra těch nejmenších v Mohelnici

Počasí rozhodně o víkendu nepřálo. Divizní Áčko se i jeho vinou na hřiště nedostalo vůbec, hromada zápasů byla odložena. Mládežnických výběrů se však vrtochy aprílového počasí nedotkly a vše naši mladíci, i ti z mužské rezervy, dle plánu odehráli.

Náš poslední bod se ale vztahuje hlavně k těm nejmenším. První jarní utkání totiž v opravdu chladivém počasí absolvovali naši benjamínci z výběru mladších přípravek. Vyrazili do Mohelnice a tuhle těžkou zkoušku otužilosti zvládli kluci skvěle. Nemenší respekt pak ale patří i domácím klukům z Mohelnice. Zápas si chlapci v tom počasí s teplotou kolem nuly určitě užili. Výsledek není důležitý, zážitek ano. A pak, tyto zápasy v náročných podmínkách kluky určitě zocelí! Tím také končí první výběr TOP 5 víkendu.