Klub FK Šumperk

Áčko podlehlo bez několika opor základu Šternberku 2:3

Třetí přípravné utkání na jarní část sezóny mají za sebou hráči divizního „A“ týmu. A i tentokrát se trenéři Opravil s Křepelkou museli obejít bez některých opor týmu. Prostor tak dostali dorostenci, včetně brankáře Žandy. Ten zacelil místo za indisponované Pitrona s Kreizlem a hlavně v prvním poločasu se musel činit. Hanácký celek hrající na špici krajského přeboru úvodní část utkání vyhrál 3:0. Stíhací jízda šumperského celku pak po změně stran již na vyrovnání nestačila.

5. 2. 2022
2 - 3
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
5. 2. 2022 10:00 Přípravná utkání 2021/2022

Ani třetí přípravné utkání nepřineslo šumperskému celku radost z výhry. Proti účastníkovi krajského přeboru ze Šternberka náš celek prováhal na umělce Tyršova stadionu první poločas, ve kterém nabral manko tří branek. Stíhací jízda ve druhém poločasu na stažení ztráty nestačila. Góly Kmínka a Podhorného tak znamenaly pouze korekci na konečných 2:3. Treníři Opravil s Křepelkou však znovu museli postrádat několik hráčů základní sestavy, poskládali opět mladý tým. A prostor v brance dostal mladý Žanda.

Ten tak zacelil díru mezi tyčemi po zdravotně indisponovaných členů „A“ týmu Pitrona s Kreizlem. A na nedostatek práce si rozhodně nemohl stěžovat. Ani on však několika skvělými zákroky nedokázal porážce zabránit. A ačkoliv výsledek v přípravě, jak již několikrát kouč Zdeněk Opravil v minulosti zmínil, neřeší, tentokrát nebyl spokojený ani s hrou. „Jsem zklamaný. Vzhledem k tomu, že jsme nastoupili proti soupeři z nižší soutěže, tak bych očekával, že budeme mít daleko lepší kvalitu na míči,“ smutnil Opravil po utkání. Za to hosté mohli být spokojení, adept na postup do divizní soutěže si v utkání s jeho stálým účastníkem připsal skalp.

Šternberk k tomuto počinu vykročil v první půli, kdy Pazdera a Zifčák skórovali ze hry, jednu branku pak Hanáci vsítili z penalty. Tu proměnil Juřátek. Hosté pak hlavně v úvodu zápasu ovládali dění na hřišti, zatímco šumperský celek jakoby hledal tempo. Od více branek pak zachránil náš celek Žanda, v dalších šancích hosté pak v koncovce selhali. S přibývajícím časem se karta obracela, ale zatímco soupeř dokázal trefovat zařízení, tak naši hráči ve svých šancích selhali. Hlavně Strnad a Kmínek měli ještě před poločasem možnost snížit, ale Kopřivu v brance Šternberka nepřekonali.

Zlepšená druhá půle nabídla stíhací jízdu

V druhé půli již byl výkon divizního celku lepší. I nadále však, ačkoliv diktoval tempo hry, nedokázal proměňovat šance, často pak ideálně neřešil ani finální fázi útočného počínání. Přesto již po deseti minutách hry od změny stran skóroval krásnou střelou o tyč Kmínek. Na další gól se však šumperský tým nadřel, byť měl aktivitu na své straně. Dočkal se však až v 84. minutě. Krásnou bombu pod břevno vyslal Podhorný. Na vyrovnání stavu ale již týmu nezbývalo sil ani času. „Chápu, že hodně trénujeme a na klucích se projevuje únava, ale i přesto jsme mohli utkání odehrát daleko lépe. Stále nám příliš nefunguje první dotek s balónem a celková součinnost hráčů je špatná. Zatím to pořád není ono. Musíme na sobě zapracovat,“ neskrýval po utkání v rozhovoru pro Šumperský deník své rozporuplné pocity trenér Opravil.

Ten postrádal znovu několik stabilních členů základní sestavy, kromě zmíněných brankářů chyběli kvůli zdravotním trablům i Kováč a Ostrovka. Prostor tak dostali znovu i dorostenci.

FK Šumperk – FK Šternberk 2:3 (0:3)
Góly:
Kmínek, Podhorný – Pazdera, Juřátek (pen.), Žifčák.
FK Šumperk: Žanda – Matura, Simon, Purzitidis, Bouchal – Linet, Musílek, Strnad – Žák, Nimrichtr, Hegner. Střídali: Smrž, Liďák, Podhorný, Červeňák, Kmínek, Krézek.
FK Šternberk: Kopřiva – Koutek, Sekela, M. Kuba, Juřátek – Samek, D. Kuba, Novotný, Zifčák – Hustý, Pazdera. Střídali: Drmola, Smrček, Vašička, Hustý, Gábor, Fencl, Ostrčil.