Článek: Sigma Olomouc

Notně upgradovaná rezerva Sigmy ovládla přípravné utkání

Po solidním představení na půdě Uničova se o minulém víkendu neuskutečnil plánovaný druhý přípravný duel. A tak dalším testem svěřenců dvojice Opravil – Křepelka bylo jiné náročné utkání. Tentokrát se v sobotu 29. 1. od 9:00 střetl FK Šumperk v Řepčíně s rezervou Sigmy. Nicméně domácí trenér Augustin Chromý vytasil soupisku doplněnou o několik hráčů prvoligového áčka, včetně Romana Hubníka, dále pak Sedláka, Fialy či Slámy. Nechyběl ani talentovaný Filip Uriča, který o sobě dal znát již na soustředění týmu na Maltě, kde Sigma ovládla bez ztráty bodu Tipsport Malta Cup. Naopak šumperské trenérské duo postrádalo několik klíčových hráčů. Tenhle nepoměr sil se pak projevil na výsledku.

29. 1. 2022
10 - 0
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
29. 1. 2022 09:00 Přípravná utkání 2021/2022

Pohled na soupisku domácí rezervy olomoucké Sigmy již dopředu naznačoval, že na šumperský divizní celek čeká nadstandardně náročná práce. Augustin Chromý z pozice trenéra hanáckého celku sáhl po několika hráčích „A“ týmu, kteří ladí formu na jarní start sezóny. Ten proběhne již příští víkend, a tak bylo jasné, že Hubník, Sláma, Fiala, Uriča a další jsou již ve finální fázi přípravy. A bylo to znát. Naopak Zdeněk Opravil bohužel postrádal mnohé opory týmu, do základu tak museli i mnozí mladíci, včetně obránců Barčíka či Bouchala. A pro ně to byla těžká škola, zároveň i velmi zajímavá zkušenost.

Rychlý nástup Sigmy

Olomoucký klub začal aktivně a již v 10. minutě otevřel skóre obránce Sigmy Jan David. Dvě minuty poté se musel Vojtěch Pitron znovu konfrontovat s ofenzivní silou soupeře. A i tentokrát byla Sigma úspěšná. Filip Uriča navázal na svou trefu z utkání proti rakouskému Tirolu, kterou pečetil triumf Sigmy na Tipsport Malta Cupu, a zvýšil již na 2:0. Tentýž hráč již ve 25. minutě přidal třetí gól a když o dvě minuty později skóroval z penalty Štěpán Langer, rýsoval se drtivý výsledek ve prospěch Sigmy.

Našemu týmu se poté podařilo ale do konce poločasu pokrýt další šance soupeře, na čemž měl podíl i brankář Vojtěch Pitron, pro kterého utkání určitě bylo náročnou zkouškou. Stejně jako pro ostatní jeho vrstevníky, již zmiňované obránce Bouchala s Barčíkem, ale také dalšího mladého beka Liďáka, také pak Žáka či nováčka v týmu Hegnera. V průběhu zápasu se do hry dostal i devatenáctiletý Musílek. Nicméně tak silně poskládaný výběr soupeře byl výzvou a těžkou zkouškou pro všechny naše hráče. Vždyť jen Roman Hubník má na kontě 30 reprezentačních startů a dvě velké evropské akce. Naposledy oblékl dres při onom známém duelu proti Skotsku, kdy musela Sigma doplnit kádr s ohledem na covidovou nákazu v prvním výběru.

Krutá porážka proti připravenému soupeři

Že soupeř je již v závěru své přípravy na sezónu, zatímco náš tým hrál pouze druhé utkání, bylo znát ve druhé půli. Do ní Sigma vtrhla stejně jako do té první a v 51. minutě přidal druhý gól v utkání záložník Langer. Na 6:0 pak zvyšoval o chvíli později Matěj Hadaš, v osmnácti letech úspěšný mládežnický reprezentant a další hráč, který i přes nízký věk již naskočil do utkání Fortuna ligy. Tentýž hráč přidal v 64. minutě ještě jednu branku, mezitím však stačil skórovat také David Kašpárek.

Devátou trefu v šumperské síti zapsal Adam Bednár. Když už se pak zdálo, že urputně bojující tým divizního celku desátý gól neinkasuje, tak se znovu přihlásil o slovo záložník Kašpárek. Druhou trefou v utkání pečetil v 81. minutě výsledek na konečných 10:0. „Hráli jsme s třetiligovým týmem, který byl doplněn i o hráče áčka. Za to jsem jenom rád. Soupeř dle očekávání prokázal ohromnou kvalitu na míči, pracoval dynamicky a nedělal mu problém první dotyk s míčem. Pro nás jsou tato utkání dobrá k tomu, že se od takových hráčů můžeme učit,“ prozradil po utkání pro Deník trenér našeho výběru Zdeněk Opravil.

Statistiky utkání

SK Sigma Olomouc B – FK Šumperk 10:0 (4:0)
Góly:
12. a 25. Uriča, 27. a 51. Langer, 55. a 64. Hadaš, 59. a 80. Kašpárek, 10. David, 69. Bednár. Bez karet. Hráno v Řepčíně.
SK Sigma Olomouc B: Stoppen – Slavíček (60. Twardzik), David (60. Sklenář), Hubník (45. Bednár), Sláma (60. Beňa) – Hadaš (75. Galus M.), Sedlák (45. Vymětalík), Langer (65. Hapal), Uriča (45. Fabiánek), Ricardo – Fiala (45. Kašpárek).
FK Šumperk: Pitron – Barčík, Liďák, Purzitidis, Bouchal, Smrž, Lavrovič, Strnad, Žák, Podhorný, Hegner. Od 46. minuty: Musílek, Nimrichtr, Linet, Kotzmann.

Video