TJ Tatran Všechovice

Poslední podzimní cesta ven, Áčko míří do Všechovic

Poslední mistrovské utkání v roce 2021 hrané venku má před sebou divizní výběr FK Šumperk. Ten míří na půdu všechovického Tatranu, aktuálně pátého týmu tabulky. Fotbalisté z obce, která leží mezi Hranicemi, Valašským Meziříčím a Bystřicí pod Hostýnem, se v posledních kolech posunuli tabulkou výrazně výše. Může za to nejen vyrovnanost celé soutěže, ale také sedm bodů sesbíraných z posledních tří kol. Po přestřelce 4:4 v Kozlovicích náš příští soupeř vyhrál dva zápasy hlavně díky stoprocentní defenzívě. Porazil 1:0 Strání a uspěl 2:0 proti HFK Olomouc. Duel 13. kola uzavře celý víkendový program divizních bojů, odehraje se 24. října od 14:30.

Divizní soutěž je letos nebývale vyrovnaná. Mezi pátými Všechovicemi a předposledním Stráním je rozdíl pouhých osmi bodů. Přitom ani na špici to nemají hráči z vesničky, která čítá necelých 1000 obyvatel, daleko. Na první trojlístek Hranice – Přerov – Kozlovice ztrácejí Všechovice jen šest bodů.

Klíčovým mužem sestavy je Petr Plešek, který má na kontě již 8 vstřelených branek a je třetím nejlepším střelcem divizní skupiny E. Nicméně v posledních dvou zápasech Všechovic Plešek chyběl, i tak jeho tým dokázal vyhrát. A tudíž se potvrzuje, že žádný klub nedělá jen jeden hráč. Jedničkou v brance je David Konečný, odchovanec nedaleké Bystřice pod Hostýnem. Ani minutu pak na podzim nechyběli dva hráči, a to Štěpán Dluhoš (také odchovanec bystřické kopané) a Adam Hrdlička, který v mládeži působil i v ostravském Baníku.

Všechovice mají v tabulce lehce pozitivní bilanci, s pěti výhrami, dvěma remízami a čtyřmi prohrami. Skóre je takřka vyrovnané, 25:24.

Do Všechovic poprvé v historii

Ačkoliv oba týmy spolu hrají v divizní skupině E již třetí sezónou, vůbec poprvé v historii zamíří šumperský „A“ tým do Všechovic na mistrovské utkání. V obou předchozích nedohraných sezónách totiž stihla obě mužstva odehrát jediné vzájemné utkání, v obou případech na Tyršově stadionu v Šumperku. Vůbec první vzájemné utkání v historii jsme vyhráli na domácí půdě 11. 8. 2019. Pro Všechovice to navíc byla historická divizní premiéra. Divácky atraktivní duel nabídl sedm branek a o vítězství našeho týmu 4:3 rozhodl v poslední minutě Jan Nimrichtr.

Vloni již dokázaly Všechovice v Šumperku uspět. Rozpačitý vstup do sezóny vrcholil právě ve čtvrtém kole, kdy na Tyršáku vyhrál náš příští soupeř 2:1. Ačkoliv jsme zásluhou Vojtěcha Cikryta vedli 1:0, hosté do půle srovnali a ve druhém poločasu rozhodl po diskutabilní penaltě Adam Hrdlička, o kterém již řeč v článku šla. Hosté vyhráli 2:1.

O poslední podzimní body z půdy soupeře v neděli

Poslední podzimní vystoupení našich hráčů na půdě soupeře se odehraje v neděli 24. 10. od 14:30 ve Všechovicích. Rozhodčím utkání bude Michal Broskevič, pro kterého bude tento duel prvním letošním pískaným zápasem v divizní skupině E.