FK Šumperk - FC Vsetín

Preview víkendových bojů: Áčko zajíždí do Olomouce, dorost do Kroměříže

Hanácká mise čeká na šumperské fotbalové oddíly během nadcházejících bojů. První říjnový víkend totiž zavede mužské „áčko“ do Olomouce, kde na ně čeká na umělce holického stadionu tamní HFK. Dorostence pak čeká po úspěšném víkendu proti Znojmu další náročný program. I oni míří na Hanou, ale o kousek dál, do Kroměříže. Ačkoliv je město pověstné svými zahradami zapsanými na listinu kulturního dědictví UNESCO, tak souboje s tamní Slávií rozhodně nebudou procházkou růžovou zahradou. A hlavně jak v případě staršího, tak i mladšího dorostu půjde o důležitá utkání podzimní části soutěže.

„A“ tým: HFK OLOMOUC – FK ŠUMPERK (2. 10., 15:00)

V sobotu se odehraje duel 10. kola divizní skupiny E, ve kterém na sebe narazí dlouholetí rivalové v rámci různých soutěží. Oba celky v tuto chvíli dělí v divizní tabulce dva body v náš prospěch, do zápasu tak jdeme z 8. místa v tabulce, hosté jako desátý tým pořadí. Když začátkem října hráči obou nadcházejících soupeřů brali venku plný počet bodů (my v Holešově po výhře 2:0, HFK v Bzenci po výhře 4:1), zdálo se, že mají nakročeno do vyšších pater tabulky. Jenže v posledních třech kolech oba celky dohromady posbíraly jen tři body, a to díky naší výhře v posledním utkání doma se Strání. HFK vůbec prožívá nelichotivé období.

Zkušený trenér Alexander Bokij tak musí řešit opravdu špatné období. Věřme, že svěřenci bývalého hráče moskevského Spartaku či olomoucké Sigmy a někdejšího trenéra Zenitu Petrohrad se tak nechytí hned o následujícím víkendu a minimálně jedno kolo si ještě dají na čas. Utkání bude jako hlavní rozhodčí řídit Marek Malimánek. Vstupné je jednotné pro osoby starší 15 let, a to 30 Kč.

Dorost: SK HS Kroměříž – FK Šumperk (2. 10., 10:30 + 12:45)

Starší a mladší dorost míří, jak již bylo řečeno, do Kroměříže. Nádherné město na kraji Hané ovšem nebude pro naše kluky cílem turistických výletů za četnými památkami, ale jedním z klíčových míst podzimní cesty ligovou soutěží. Poté, co starší i mladší dorostenci absolvovali v první polovině podzimu zápasy spíše s celky z vyšších pater tabulky, je tentokrát čekají zápasy s celky, se kterými by bodovat potřebovali. V kategorii U19 je právě Kroměříž jediným týmem, který je v tabulce až za našimi borci, se ztrátou jednoho bodu. Udržet tuto pozici i před dalšími zápasy by bylo určitě výborné, nicméně v utkání to chce odvést poctivý a stoprocentní výkon.

Stejně zodpovědný bude muset být výkon i v případě mladších dorostenců. Výběr U17 je v tabulce ligové soutěže stejně jako starší výběr na 15. místě. Za sebou však má Porubu, Kroměříž naopak figuruje v tabulce o poznání výše, na 12. místě. Pravdou však je, že rozdíl mezi našim a hanáckým výběrem je jediný bod. I proto bude tento zápas velice důležitý, stejně jako každý jiný. Favoritem však bude domácí mužstvo, každý bod do tabulky bude v tomto případě velmi cenný. Ale jak se kluci již přesvědčili i v minulých zápasech, hrát se s takovým soupeřem rozhodně dá.

„B“ tým: fk šUMPERK – fc rOVENSKO (3. 10., 15:00)

Dorostenci tvoří také náš „B“ tým, který hraje nejnižší soutěž v rámci OFS Šumperk, tedy III. třídu, skupinu A. V dosavadním průběhu ale neztratila naše rezerva ani bod a s náskokem čtyř vede tabulku soutěže před rezervou Libiny a Písařovem. Rovensko je v tabulce na předposledním místě se ziskem čtyř bodů. Pro oba týmy je to první vzájemné utkání v sezóně, řídit ho bude pan Vladislav Rulíšek. Vstupné je zdarma a všichni fanoušci jsou na utkání samozřejmě zváni.

Starší žáci: FK Šumperk – FC Hlučín (3. 10., 10:00 + 12:00)

Skvělou sezónu zatím prožívají starší žáci. Výběr U15 je v tabulce své soutěže druhý za suverénní akademií Vítkovic. O rok mladší kluci v tuto chvíli dokonce soutěž vedou, byť druhé Vítkovice, ztrácející tři body, mají ještě zápas k dobru. V obou případech je pak za zády této dvojici výběr Hlučína, a tak nedělní zápasy slibují skvělou podívanou. Lákadlem může být i skutečnost, že tři hráči z výběru U15 byli nominováni na výběrový reprezentační kemp této kategorie, což je fantastický úspěch. Pokud bychom tedy měli vybrat domácí duely, které rozhodně stojí za to vidět, tak jsou to právě zápasy starších žáků. Výběr U15 nastoupí ke svému utkání v 10:00, o dvě hodiny později pak tým U14. První utkání odřídí Radek Svoboda, to druhé pak Jaroslav Šmíd.

Mladší žáci: TJ Valašské Meziříčí – FK Šumperk (2. 10., 10:00)

Výběry mladších žáků kategorie U13 a U12 zavítají o víkendu na Valašsko. V Meziříčí absolvují souběžně hraná utkání v sobotu 2. října od 10:00. Starší výběr U13 bude do duelu vstupovat ze čtvrtého místa v tabulce a jako jasný favorit. Soupeř je totiž poslední, bez bodu a se skóre 13:128 z osmi odehraných utkání. Naši kluci mají nad sebou v tabulce jen silné výběry Vítkovic, Opavy a Baníku Ostrava. S cílem udržet toto rozdělení sil tak budou vstupovat do utkání na Valašsku. To na tým U12 čeká těžší porce dřiny. Kluci jsou v tabulce své soutěže šestí, se ziskem 15 bodů. Jejich nadcházející hostitel je však v závěsu na osmém místě a ztrácí jen tři body. V posledním kole navíc Valaši smetli silnou Opavu 11:2! Takže formu mají. Na druhou stranu naši kluci venku umí, ze tří zápasů venku ještě neztratili ani bod.

Ostatní zápasy našich mládežnických týmů

2. 10., 09:15 – Sokol Nový Malín U9 vs. FK Šumperk U9 (OP mladších přípravek, sk. B)
2. 10., 09:30 – turnaj 13. kola Krajské soutěže st. přípravek v Šumperku:
FK Šumperk U10 vs. TJ Sokol Olšany U11
FK Šumperk U10 vs. SK Uničov U11
FK Šumperk U10 vs. SK Sigma Olomouc U10
2. 10., 10:00 – FK Šumperk U11 vs. Sokol Velký Týnec U13 (Krajská soutěž ml. žáků)
2. 10., 13:00 – SK Bludov U13 vs. FK Šumperk U13 B (OP mladších žáků)
3. 10., 10:00 – Sokol Velké Losiny U9 vs. FK Šumperk U8 (OP mladších přípravek, sk. A)