Zdeněk Opravil

Rezervě Sigmy jsme stačili rychlostně i fyzicky, těší Zdeňka Opravila

Na Tyršáku může zatím panovat s průběhem přípravy na novou sezónu spokojenost. Šumperští fotbalisté odehráli čtyři přípravná utkání, všechna vyhráli s celkovým skóre 17:2. Pravda, svěřenci Zdeňka Opravila dvakrát porazili celek z krajského přeboru a jednou dorost Sigmy. Nicméně vítězství 3:0 nad rezervou olomouckého klubu, účastníkem MSFL, budí respekt. A jak potvrdil i sám Opravil, hra měla již parametry, na kterých by šumperský lodivod chtěl stavět i v sezóně.

Za námi jsou čtyři přípravné zápasy, další odehraje áčko až v červenci. Jak zatím přípravu hodnotit, a to tedy nejen z pohledu výsledků, ale i herního a celkového?
Musím předně říci, že jsem absolutně spokojený, jakým způsobem hráči přistupují k tréninkům i k tréninkovým zápasům. Na druhou stranu, pokud hrají fotbal, mají nějaké ambice, a musí vědět, že čím zodpovědněji budou trénovat, tak tím lepší se pak dostaví výsledky. Takže nechci nějak přehnaně děkovat. Čeká nás hodně práce. I proto nechci ani výsledky z přípravných zápasů nějak přeceňovat. Prioritou je pro nás soutěž, nachystat hráče na mistrovská utkání, abychom konečně hráli nahoře. A pokud možno o ty nejvyšší příčky.

Které z těch čtyř utkání bylo herně nejlepší?
Tak první dva zápasy, proti Moravské Třebové a Lanškrounu, ještě nebyly herně ono. Což je logický, dlouho se nehrálo a hráčům samozřejmě logicky trvalo, než se do toho zase dostali. Ale již ve třetím utkání se Sigmou mě překvapilo, že se již objevily věci, které chceme v sezóně vídat. Navíc hráči stíhali třetiligovému soupeři fyzicky i rychlostně, což mě potěšilo.

„Dorostenci nezklamali, usilujeme o defenzivní posily“

V jednotlivých zápasech se objevilo několik kluků z dorostu. Jak hodnotit jejich výkony?
Pozitivně. Ať už Musílka s Bouchalem, či dvojici Liďák-Žák, která s námi trénovala již minulý rok. Velmi dobrý přístup, z dorostu jsou kluci dobře natrénováni, Jakub Bauer a Bohdan Hecl tam evidentně odvedli dobrou práci. Co mě opravdu velmi těší je, že se do sestavy vrací Pavel Dostál a Miroslav Podhorný. Oba měli dlouhodobé zdravotní problémy, Pavel se srdcem, Mira s kolenem. Jsem moc rád, že se do toho zpátky dostávají a jeví se velmi dobře.

Jak se vyvíjí snaha o posílení kádru?
Naskočil za nás Martin Antl, moc doufám, že to vyjde. Přestup ještě není hotový, ale byl by to nadstandardní hráč do defenzívy. Dokazuje to v každém záapse, ve kterém hraje. Je velmi zkušený, rychlý, výbušný, výborně hraje hlavou. Paris Purzitidis doposud do utkání bohužel nenastoupil, ale už po operaci začíná trénovat. A věřím tomu, že jakmile se dá do pořádku, tak pro nás bude obrovským přínosem. Jeho zkušenosti i se třetí ligou z Uničova se budou hodit.

V posledním přípravném utkání se v brance objevil osmnáctiletý Vojtěch Pitroň…
V pátek přijel na první trénink, v sobotu se postavil do utkání. Na jeho věk je velmi dobře nastavený, dobře mluvil a organizoval hru. Bohužel soupeř ho moc neprověřil. Na tréninku se jevil velmi dobře, má slušnou figuru. V tomto směru bych byl také rád, aby se tento přestup také vydařil.

„Chceme přes Bruntál postoupit a přivítat atraktivní soupeře z 2. ligy“

Je znám i los MOL Cupu. V minulé sezóně jsme pohárovou soutěž nehráli, letos zamíříle v předkole ven, čeká nás Bruntál. Jaké jsou ohlasy v kabině?
Na tréninku jsme se o tom lehce bavili. Samozřejmě bychom chtěli v předkole uspět a pokud možno tak zde přivítat atraktivního druholigového soupeře. Třinec by určitě přilákal diváky a pro nás by to byla další významná zkušenost. Takže los hodnotíme kladně a určitě chceme vyhrát. Budeme to brát navíc i jako generálku na divizi, takže v tom utkání určitě nastoupíme v nejsilnější sestavě s cílem postoupit do 1. kola.