Článek - Uničov

U14: První přípravné utkání dopadlo dobře, kluci porazili Uničov

Úvodní přípravné utkání na novou sezónu mají za sebou i starší žáci věkové kategorie U14. Na domácím trávníku poměřili síly se stejně mladým výběrem Uničova a vyhráli 5:2. Dvěma góly se blýskl Liďák, gólově se prosadil i Lukáš Vencálek. Ten je u nás na zkoušku z FK Jeseník a o jeho příchodu se jedná. Zbývající trefy obstarali Hruška a Ferron. Pro kluky to byla první zkušenost na velkém hřišti.

A právě přechod z menšího na větší hřiště je pro hráče kategorie U14 pokaždé zásadní změnou v pojetí fotbalu. „Kluci si teprve budou muset zvyknout na větší prostor a to nejen z kondicniho pohledu.Nicméně napoprvé jsme se prezentovali velkou chuti si zahrat a předvedli jsme i spoustu pohlednych akci,“ zhodnotil zápas proti hanáckému celku Bohdan Hecl. Zápas však vesměs hodnotil pozitivně. „Napoprvé jsme se prezentovali velkou chutí si zahrát a předvedli jsme i spoustu pohledných akcí.Ve velmi dobrém světle se předvedli noví hráči Vojta Ošlejšek a Lukáš Vencálek,“ dodal Hecl.

Další zápas odehrají kluci již ve středu 23. 6. proti stejnému soupeři, tentokrát však v Uničově.

Statistiky utkání

FK Šumperk U14 – SK Uničov U14 5:2
Góly FK Šumperk U14:
Liďák 2, Vencálek, Hruška, Ferron
Sestava FK Šumperk U14: Urban – Churavý, Ošlejšek, Langhammer, Horký – Ježek, Lakomý, Paraska – Vencálek, Ferron, Liďák. Střídající: Maitner, Kolano, Smrž, Hruška, Vojtek, Kovář.