Logo FK Šumperk

Plných 281 dnů trvající půst končí – divize je zpět!

Je to tak! Po neuvěřitelných 281 dnech od posledního divizního utkání se Šumperk znovu dočká. Dlouhý půst ukončí domácí duel 1. kola divize E ročníku 2020/2021, když na svém trávníku přivítáme FC VSETÍN. Utkání začíná v 17:00, nicméně ještě před ním se od 14:00 odehraje předzápas III. třídy sk. A. V obnovené premiéře se výběr FK Šumperk „B“ střetne s Tatranem Písařov. Na oba zápasy fotbalové fanoušky srdečně zveme.

Na úvod doma proti silnému Vsetínu

Kromě všeobecné otázky „Dokážeme vyhrát?“ se v případě duelu proti FC Vsetín nabízí, s ohledem na loňský ročník, ještě jedna. „Dočkáme se branek?“

Valaši odehráli velmi dobrý ročník 2019/2020, tedy, prakticky vzato jen jeho podzimní část. Na tu jarní bohužel již nedošlo. Jenže Vsetínu se dařilo, ačkoliv na oko to pro fanoušky asi nebyla žádná fotbalová estráda. Kořením fotbalu jsou branky. A ve třinácti odehraných zápasech Vsetína na podzim 2019 jich padlo pouze 31 dohromady (celkové skóre 16:15).

A to ještě hned v úvodu prohrál Vsetín s Hodonínem vysoko 1:4 a ve třetím zápase soutěže v Hranicích dokonce 2:5. V ostatních 11 utkáních Vsetína tak padlo pouhých 20 branek. S našim výběrem se Vsetín potkal 22. září na Tyršově stadionu v Šumperku. Dramatické utkání přineslo dva klíčové momenty. Nejprve v 62. minutě dostal druhou žlutou kartu, a tedy i červenou, Radim Nosál. Oslabení svěřenci Zdeňka Opravila sice dlouho odolávali následné snaze Vsetína o tříbodový zisk, ale neuspěli. V 87. minutě totiž utkání rozhodl Jakub Maček.

Povedený závěr přípravy vsetínského klubu

Stejně jako náš tým se i Valaši samozřejmě usilovně připravovali na nový divizní ročník. V červnu porazil Vsetín v domácím prostředí Nový Jičín 4:0, následně ale prohrál s „B“ týmem Zlína 1:4. Na loňskou sezónu a na zápasy bez gólových přehlídek zavzpomínal náš první soupeř v divizi domácím derby s Valašským Meziříčím, když duel skončil bezbrankovou remízou 0:0. Závěr přípravy však pátému celku loňského ročníku divize E vyšel. Nejprve Vsetín porazil 2:0 slovenský Kvašov.

Náhradou za zrušenou přípravu s Karlovicemi se odehrál duel s Brumovem. I toto utkání vyhrál Vsetín poměrem 2:0.

Zápas ve znamení stříbrné letní radosti

Jediným dosavadním soutěžním představením šumperských fotbalových výběrů v rámci kalendářního roku 2020 bylo vystoupení výběru U13 na domácím finále Ondrášovka Cupu 2020! A mnozí z vás na vlastní oči sledovali pouť našich kluků za fantastickým stříbrným počinem!

Svěřenci Petra Strnada v turnaji sice prohráli s Baníkem Ostrava a s Pardubicemi, ale zároveň jako jediní vůbec porazili v senzačním zápase pražskou Spartu! Nakonec z toho byla stříbrná radost a jeden z největších mládežnických úspěchů šumperského sportu v historii. Právě tito kluci pak zavítají na nedělní první mistrovské utkání „A“ týmu a přinesou vám ukázat nejen nádherný pohár, který vybojovali, ale přijdou se vám přímo osobně ukázat! To si nemůžete nechat ujít.

Předzápas obstará ve své obnovené premiéře „Béčko“

Návrat do fotbalové mapy České republiky hlásí „B“ tým FK Šumperk. Ten byl přihlášen do fotbalových soutěží se záměrem nabídnout dorostencům podstatně větší herní vytížení, a také jejich možnou aklimatizaci na seniorský fotbal. První utkání odehraje „B“ tým v domácím prostředí od 14:00, tedy tři hodiny před výkopem áčka. Soupeřem mu bude TJ Tatran Písařov a všichni jste samozřejmě i na toto utkání srdečně zváni.

Program 1. kola divize E

Utkání našeho týmu se Vsetínem program celého úvodního kola uzavře, a tak již budeme v době výkopu znát takřka všechny výsledky. Výjimkou bude ještě souběžně začínající zápas mezi Všechovicemi a Brumovem. Program celého kola odstartuje již v sobotu přerovským derby mezi Viktorií a Kozlovicemi. Dva zápasy se odehrají pak od 17:00 přímo v Olomouci, a to souboj 1. HFK se Stráním a duel Nové Sady – Hranice. Právě na půdu Nových Sadů přitom budou zajíždět naši fotbalisté již v rámci druhého kola divizní soutěže.

V sobotu od 17:00 se ještě bude hrát i ve Skašticích, kde domácí tým přivítá Bzenec. Nedělní program začne již dopoledne, od 10:15 rozehraje své utkání na domácím hřišti Slavičín. Soupeřem mu bude nováček naší skupiny, Valašské Meziříčí, které změnilo divizní příslušnost poté, co se do soutěže přihlásily Vítkovice.