Dorostenci zakončili soustředění zápasy s Uničovem

Poměrně náročné soustředění mají za sebou oba dorostenecké výběry FK Šumperk. V horském prostředí absolvovali svěřenci Jakuba Bauera, Bohdana Hecla a Petra Jakoubka tréninkové dávky, celou akci uzavřel domácí dvojzápas proti stejně starým výběrům SK Uničov. Zatímco výběr do 19 let stihl odehrát celé utkání (a vysokým rozdílem vyhrát), tak mladší dorostenci zvládli jen poločas. Do toho druhého je již nepustilo počasí, o nedohrání rozhodla nenadálá průtrž a silný déšť. Divizní soutěž dorostu začne 16. srpna domácími zápasy se Starou Bělou.

FK ŠUMPERK U19 – SK UNIČOV U19 7:2 (2:1)

I přes to, že měli hráči v nohou náročné soustředění v horském prostředí, tak se doma prezentovali proti nováčkovi divizní soutěže výborným výkonem. Těsné poločasové vedení pak ve druhé půli navýšili až do jednoznačného výsledku 7:2. Právě duel s Uničovem byl přitom zakončením celého pětidenního soustředění.

Trenér Jakub Bauer pak mohl být s výkonem i s výsledkem spokojený. „V utkání jsme potvrdili dobrou kondiční připravenost. Hlavně v závěru utkání byl náš energetický výdej rozhodující. Trochu nám scházelo lepší vnímání prostoru při výměnách postů a čeká nás ještě práce na využívání přečíslování. Tři týdny před startem mistrovské soutěže jsme ale spokojeni. Nejen s ohledem na to, jak se herně prezentujeme, ale i s pracovitostí na trénincích i v zápasech.“

Starší dorost bude v nové sezóně obhajovat 9. místo z uplynulého divizního ročníku. Bohužel do začátku sezóny vstoupí bez obránce Tomáše Moronga. Na vině je zlomenina nosní kůstky, která si vyžádá delší léčení.

Góly: Bouchal 2, Kvapil 2, Körner, Elšík, Grézl
Soupiska: Žanda – Morong, Churavý, Matura, Bouchal, Musílek, Horký, Holík, Körner, Elšík, Kvapil, Klimek, Holan, Grézl, Fiala

FK ŠUMPERK U17 – SK UNIČOV U17 0:0 (nedohráno)

Po starších dorostencích se na trávník hlavního hřiště Tyršova stadionu postavil dorost mladší. Ten ale stihl odehrát jen poločas, pak se na Šumperk přihnala prudká bouře a potoky deště znemožnily další hru.

Nicméně ani druhý výběr dorostenců se neměl moc za co stydět. Do utkání nastoupil také na závěr náročného pětidenního soustředění a v poměrně dost nekompletní sestavě. I přes velkou únavu se ale svěřenci Bohdana Hecla prezentovali velmi bojovným výkonem. „Náročné soustředění jsme chtěli zakončit domácím přípravným zápasem proti tradičnímu soupeři. Bohužel průtrž mračen nám umožnila odehrát jen jeden poločas. I přes oslabení o řadu hráčů jsme se ale předvedli v dobrém světle, kluci bojovali. Výborným zákrokem nám při tutovce soupeře pomohl brankář Žanda, na druhé straně pak ale skvělou hlavičku Hovance vychytal podobně skvělým zákrokem gólman hostů,“ zhodnotil duel Hecl.

I na mladší dorostence čeká v mistrovské sezóně náročná úloha v podobě hájení loňského umístění. V uplynulé sezóně totiž náš výběr do 17 let skončil v divizní soutěži na výborném šestém místě.

Sestava: Žanda – P. Dostál, Sroka, Krahula, Valenta (22′ Hovanec) – Matura, Podhorný, Jiroš (22′ Matěj Churavý) – Vepřek, Körner, Gerlich.

PODĚKOVÁNÍ

Dorostenecké výběry FK Šumperk by touto cestou rády poděkovaly za pohostinnost i veškerou péči Hotelu Na Trojce, kde oba výběry strávily, stejně jako vloni, pětidenní soustředění ke všeobecné spokojenosti.