U10: Vybojované stříbro z promoklého Opočna

Na stadionu v Opočnu se 20. června uskutečnil turnaj starších přípravek kategorie U10. Nechyběli ani mladí chlapci ze Šumperka. Těm se podařilo postoupit do finálových bojů ze třetího místa po základní skupině. V playoff si vedli znamenitě a stopku jim nakonec vystavilo až finále. V něm naši kluci utržili těsnou porážku 0:1, byť se dá směle konstatovat, že v zápase horší nebyli. Nicméně i taková utkání se stávají a i tyto zkušenosti jsou pro další vývoj hráčů i výběru důležité. Z Opočna tak svěřenci Jaroslava Horáka vezou cenné stříbrné medaile!

Do turnaje vstoupili naši kluci remízou 0:0 s Jaroměří, čímž také započali boje ve skupině B. Následně přišlo těsné, ale důležité vítězství s AFC Braník v poměru 3:2, na které navázali chlapci jasnou výhrou 6:0 s Týništěm nad Orlicí. Před obědovou pauzou stihli naši hráči ještě přehrát Českou Skalici v poměru 3:1. Stejným poměrem ale kluci utržili i první porážku na turnaji, když podlehli následnému vítězi celé skupiny, bílému výběru Hradce Králové.

O třetím místě ve skupině pak rozhodla prohra s výběrem Viktorie Vestec, a to poměrem 0:4. Ačkoliv pak kluci měli horší skóre než Braník, který také nasbíral 10 bodů, tak rozhodl právě ten důležitý zápas z úvodu skupinových bojů. A Šumperk tak šel do playoff ze třetího místo.

Vydařené vyřazovací boje

Ve čtvrtfinále tak vyhlížel druhý tým skupiny A, kterým se nakonec stal Chlumec nad Cidlinou. A naši chlapci zvládli tento zápas skvěle, soupeře přehráli 3:0 a postoupili do semifinále.

V něm na ně čekal starý známý bílý výběr Hradce Králové. Tentokrát ale svěřenci Jaroslava Horáka našli na soupeře recept a oplatili mu porážku ze základní skupiny. Po tuhém boji skončil zápas 1:1. Ale kluci, týden poté, co nezvládli semifinálové penalty v České Vsi, tentokrát v této činnosti a ve stejné fázi turnaje zářili. Proměnili všechny pokusy a chystali se na finále. V něm se paradoxně střetly týmy, které do playoff postoupily ze třetích míst svých skupin a dokázaly tak následně zaskočit papírové favority. Duel s AFK Horní Jelení znovu nabídl velmi napínavou podívanou. Náš výběr měl několik šancí, ale ty bohužel neproměnil. Naopak soupeř se z nenápadné šance prosadil, a tak nakonec všem větším městům vypálil rybník výběr z dvoutisícové obce z Pardubického kraje.

Kluci i tak zaslouží za odváděné výkon velkou pochvalu.