U8: Memoriál Lukáše Přibyla doplní exhibice fotbalových osobností

Týden po obřím projektu Ondrášovka Cupu, kdy se na čtyřech hřištích v rámci dvoudenního klání střetávalo 24 mužstev, se opět vrátí na Tyršův stadion mládežnické boje. Tentokrát to bude turnaj v kategorii U8. Tradiční Memoriál Lukáše Přibyla dovede 20. června do Šumperka top týmy této kategorie z celé republiky. A co víc, fanoušci a samozřejmě i talentovaní žáčci se mohou těšit i na fotbalové osobnosti. Ti se totiž v 11:30 utkají v exhibičním utkání s místními legendami šumperského fotbalu. Chybět ve výběru osobností nebude například David Rozehnal.

David Rozehnal se narodil ve Šternberku, do velkého fotbalu nakoukl v Sigmě. Následně procestoval v rámci svých angažmá doslova celou Evropu. Působil v Brugách a následně v PSG. Poté ho kariéra zavedla do kolébky fotbalu, kde nastupoval v Premier League v dresu Newcastlu United. Střihl si hostování v Laziu Řím, kde se poté stal kmenovým hráčem. Přes Hamburk pak následoval návrat do Francie (Olympique Lille) i Belgie (Oostende). Odtud zamířil v roce 2018 do Kožušan.

Šternberk i Kožušany přitom budou účastníky celého turnaje přípravek. Kromě nich ale do Šumperka zavítá plejáda slavných fotbalových značek – Baník Ostrava, Zbrojovka Brno, Bohemians Praha, Slezský FC Opava či Sigma Olomouc a 1. FK Příbram. Z Brna pak dorazí i tamní Sparta a zbytek startovního pole doplní kluby z Olomouckého kraje: FK Mohelnice, FK Nové Sady a TJ Postřelmov.

Za turnajem stojí iniciativa Děti dětem, která na půdu šumperského Tyršova stadionu nepřivede atraktivní podívanou poprvé. Na zimní přípravné utkání s olomouckou Sigmou si určitě mnozí z vás pamatují. I tentokrát tedy kromě exhibice a fotbalového zápolení těch nejmenších talentů bude možnost přispět na dobrou věc. Veškerý výtěžek bude věnován ve prospěch Šimonka Polácha a Natálky Lubinové. Tak vyražte v sobotu na šumperský Tyršův stadion a užijte si fotbalový den v plné parádě.