Stříbrný tým U11

U11: Starší přípravka vybojovala na Junior Cupu stříbro

Stejný kov jako o dva roky starší spoluhráči na Ondrášovka Cupu vybojovali i hráči starší přípravky kategorie do 11 let v Olšanech u Prostějova. Zde se odehrál za účasti šestnácti týmu z českých i slovenských měst turnaj, který přinesl radost i našemu výběru. Svěřenci Jiřího Kubeše totiž našli v turnaji jediného přemožitele. Tím se stal celek SK Solnice. Že vám název nic neříká? Tak vězte, že je to výběr, který se probojoval na finálový turnaj Ondrášovka Cupu ve své kategorii. A to ze skupiny, kde čelil Hradci Králové či Mladé Boleslavi. Ve finále turnaje v Olšanech, na závěr náročného dne, tomuto silnému soupeři naši kluci podlehli 0:3.

Šestnáct týmů bylo rozděleno do dvou skupin, ve kterých tedy absolvoval každý celek sedm těžkých duelů. Skupinu A nakonec ovládl výběr SK Líšeň před druhými Invačicemi. Třetí místo pak obsadil slovenský celek ŠK Slovania.

Ve skupině B bylo již po pár zápasech jasné, že o postup z prvního místa si to rozdají v posledním kole naši kluci právě se Solnicí. Šumperští kluci rozjeli turnaj ve velkém stylu, na úvod porazili Holešov 6:2. Další zápasy pak zvládli odehrát bez inkasované branky. Moravskou Třebovou přehráli jednoznačně 9:0. To s Chvalkovicemi byl duel podstatně vyrovnanější, i tak si výběr U11 uhrál vítězství 3:0. Následovala výhra nad domácím týmem (4:0) a také výhry nad Cholupicemi (3:0) a Hrdlořezy (5:0), které nakonec skončily ve skupině na třetím místě.

O první postupové místo se tak střetl Šumperk v posledním kole skupiny se Solnicí. Ta se s tím vůbec nemazala, kromě utkání s Cholupicemi (4:1) vyhrála všechny zápasy minimálně o osm branek. Jenže šumperští kluci předvedli výborný výkon a dokázali se Solnicí uhrát skvělou remízu 1:1! Jen vinou horšího skóre tak náš výběr zamířil do playoff z druhého místa. Na druhou stranu se mohl těšit na mezinárodní konfrontaci.

Ve finále již Solnice potvrdila roli favorita

Ve čtvrtfinále totiž na naše barvy čekal soupeř z ŠK Slovania, tedy z klubu z městečka Korňa poblíž českých hranic. Ten mimo jiné disponuje unikátním zázemím v podobě krytého fotbalového hřiště regulérních rozměrů. Šumperk ale se zahraničním soupeřem neměl moc slitování a po výhře 5:1 mířil do semifinále. V něm narazil na vítěze skupiny A, tedy SK Líšeň. I v tomto utkání se podařilo našim klukům vyhrát.

Po vítězství 4:0 nad brněnským celkem tak čekal na svěřence Jiřího Kubeše finálový test s celkem nejtěžším – Solnicí. Repríza duelu ze základní skupiny tentokrát vyzněla pro favorita. Účastník finálového turnaje Ondrášovka Cupu kategorie U11 (28.-29. 6. v Benešově) naladil formu vítězstvím 3:0. Naši kluci ale rozhodně neměli důvod opouštět Olšany u Prostějova s nějakým pocitem smutku.

Naopak, v silné konkurenci vybojovali stříbrné medaile a uhráli i výbornou remízu 1:1 s celkem, který se probojoval mezi 24 nejlepších týmů v zemi. Tam měli takřka nakročeno i hráči Líšně, která padla s našimi kluky v semifinále jasně 0:4. Líšeň ale v semifinálovém turnaji Ondrášovka Cupu nakonec do toho finálového neprošla.

Soupiska FK Šumperk U11 na Junior Cupu

Vondra, Štěpán – Kubeš, Všetýček, Y. Bessonov, Škrabal, V. Bessonov, Doležel, Brokeš, Kuneta, Janků, Potočka a Šalamoun.

Fotografie z turnaje

Stříbrný výběr U11 na Junior Cupu 2020
Stříbrný výběr FL Šumperk U11 na Junior Cupu v Olšanech u Prostějova

 

Výběr U11 čeká na vyhlášení vítězů turnaje
Šumperský výběr do 11 let skončil na Junior Cupu v Olšanech u Prostějova druhý

 

Poháry a ceny na Junior Cupu 2020 v Olšanech u Prostějova
Tyto ceny a poháry si odvezli vítězové z Junior Cupu 2020 domů