TJ Jindřichov vs. FK Šumperk B

2 - 1
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
13. 4. 2024 15:30 Okresní přebor 2023/2024 17. kolo 125

Reportáž

První jarní porážku si připsali fotbalisté naší mužské rezervy. Na hřišti v Jindřichově vedli sice gólem Tomáše Valenty ze 27. minuty, ale jinak dopadli podobně jako divizní áčko. Po mnoha neproměněných šancích totiž soupeř dvakrát v závěru udeřil. Byť v té době už měli domácí nejspíš dohrávat o deseti. Zaváhání našeho celku využila rezerva z Mohelnice, která uspěla 2:1 na půdě béčka Loštic.

Že nebude náš celek čekat lehká práce, to bylo jasné už dopředu. Nicméně cílem bylo vybojovat body a udržet vedení v tabulce. Hned v úvodu dostal hezkou průnikovou přihrávku Vicence Přikryl, ale při zpracování mu míč odskočil a brankář Drechsler tak byl u balonu první. Další šanci pak měl ve 12. minutě na kopačce Karger, který pálil zpoza vápna, skákavý míč ale gólman nadvakrát zkrotil. Setrvalý šumperský tlak přinášel i jiné příležitosti, ale chyběl klid v koncovce. Jednu z největších šancí měl ve 20. minutě na zadní tyči Adam Scheuter, i díky nepříjemnému odskoku však netrefil míč ideálně a rána skončila vedle poloprázdné branky domácích.

Pak už jsme se dočkali. Dlouhé rozhodování, komu míč z autu vhodit, vyřešil Vojta Klimek, který si z hloubi obrany seběhl pro přihrávku. Jeho následná rychlá přihrávka skončila na kopačce TOMÁŠE VALENTY, který se otočil a na zadní tyč technickou střelou po zemi uklidil a otevřel skóre zápasu. O chvíli později poprvé v zápase zahrozili domácí, ale svou rychlou akci ve finální fázi nevyřešili ideálně a nedokázali naštěstí slibnou příležitost zakončit. Ovšem byl to signál, že inkasovaná branka donutí domácí celek k větší aktivitě. A to se potvrdilo. V jednom ze závarů po exekuci rohového kopu ve vápně našeho celku zahořelo, ale naštěstí finální rána Martina Navrátila mířila velmi vysoko nad.

Domácí v závěru dvěma góly obrátili výsledek

Další šance se zrodily až ve druhé půle. První rána však mířila z velké vzdálenosti, kapitán Vojtěch Simon však minul Drechslerovu bránu. Podobně dopadl i pokus Tomáše Fialy, také z velké vzdálenosti. Velkou šanci pak dostal na nohu Lukáš Karger, špatně odkopnutý míč zachytil ještě ve vápně a zkusil ránu na zadní tyč. Bohužel ta nebyla přesná tak jak ta Valentova v první půli a skončila těsně mimo. Po gólu volala i další šance, kterou rozehrál po levém křídle aktivní Tomáš Valenta. Jeden z klíčových momentů zápasu se odehrál vzápětí. Karger si skvěle obhodil Vlčka a už utíkal sám na brankáře Drechslera, když ho těsně před vápnem skluzem ze strany poslal na trávník Bečica. Zákrok, prakticky jednoznačně na červenou kartu s ohledem na zmaření obrovské šance našeho celku, ale skončil jen nečekaným žlutým trestem. Samozřejmě k nevoli našeho týmu a naopak přijatý s velkou úlevou ze strany domácích.

Následně spálili přímý kop, velmi nebezpečně rozehraný, domácí hráči a na druhé straně znovu mířil na zadní tyč Tomáš Valenta, ale minul. A pak domácí udeřili. Nejprve Žanda skvěle vykopl míč z nebezpečné koncovky Jindřichova, a byť se podařilo balon dostat až na půlku, tam došlo k jeho ztrátě. Rychlý kontr pak přesnou trefou přes vyběhnutého Žandu zakončil MARTIN NAVRÁTIL. Zápas pak nabídl spoustu soubojů a z toho plynoucích přímých kopů. Jeden z nich vyrazil v 82. minutě Žanda na roh, ze kterého domácí skórovali podruhé. Rozehrávající LADISLAV PETR napálil míč na přední tyč a ten se ve skrumáži odrazil do sítě.

Do souvislejšího tlaku se náš tým již nedostal, poslední šanci na záchranu aspoň bodu měl Vojtěch Simon. Jeho přímý kop ale Drechsler poměrně v poklidu chytil. Rezervní celek tak v Jindřichově doplatil na nepříliš přesnou mušku. Nedá se říci, že by se v utkání radoval lepší tým, ale spíš šťastnější.

TJ Jindřichov – FK Šumperk B 2:1 (0:1)

Góly: 72. Navrátil, 83. Petr – 27. T. Valenta. Žluté karty: Bečica, Hrůzek (oba Jindřichov). Rozhodčí: Aleš Salva. Diváci: 125.
TJ Jindřichov: Drechsler – Hrůzek, Špatina, T. Zimolka, Navrátil, Tomopulos, Petr, Velký, Vlček, D. Zimolka, Prokop. Střídající: Svora, Bečica, Ján, Zemek.
FK Šumperk B: Žanda – V. Dostál, Vicenec, Scheuter, Š. Valenta, Přikryl, Fiala, T. Valenta, Klimek, Karger, Simon. Střídající: Kotry, Krahula, Vepřek, Churavý, P. Dostál, Hájek, Klimeš.

Video

Předchozí zápasy