FK Šumperk vs. TJ Břidličná

0 - 2
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
14. 4. 2024 15:30 Divize F 2023/2024 21. kolo 200

Delegace rozhodčích

RozhodčíAsistent rozhodčího 1Asistent rozhodčího 2Delegát
POSPÍŠIL MichalGREČMAL MichalMATULÍK RadekLANGHAMMER Luděk

Reportáž

Trenér Petr Merta musel do utkání s  Břidličnou chystat sestavu s vědomím, že nemá k dispozici zdravotně indisponované duo Skalský – Nováček. Se zraněním hlavy dohrával minulé utkání i útočník Šidlík, ten však do utkání naskočil. Hosté pak poprvé na jaře postavili mezi tyče Zbyňka Telíška. A odchovanec Bohuňovic předvedl hlavně v prvním poločasu několik klíčových zákroků.

Náš tým přitom nezačal vůbec špatně, měl tlak, byl na míči a vypracovával si z aktivní hry i šance. Tu první měl na hlavě Marek Smrž, a hned při hostech stálo i štěstí. Výborná hlavička šumperského obránce totiž byla odvrácena z brankové čáry, stejně dopadla i následná dorážka. První šance hostů pak vzešla z přímého kopu, hlavičkové zakončení ale minulo branku. Podobně si počínal znovu i Smrž, který po Strnadově rohovém kopu také vyskočil nejvýše, ale ani tentokrát se hlavou neprosadil. Míč mířící na zadní tyč skončil těsně vedle.

Patrik Strnad se snaží projít obranou Břidličné (foto: V. Václavková)

Náš výběr byl i nadále aktivnější a hosté se snažili útočit z rychlých kontrů. Ty však Břidličné určitě nevycházely tak, jak by si představovala. Další zákrok si připsal brankář Telíšek přibližně v polovině první půle. Z velké dálky se odvážil zakončit Nízký, jeho rána sice nabrala rychlost a nepříjemný směr, gólman hostů si však střelu pohlídal. Největší šance našeho celku pravděpodobně nejen v prvním poločasu, ale vůbec, začala u Ostrovky. Ten se výborně uvolnil na půlící čáře, rozehrál rychlou souhru a na jejím konci byl Šidlík. Jeho centr akrobaticky, ale výborně zakončil Nízký. Telíšek vytáhl skvělý zákrok, ale Nízký se dostal i k dorážce. Brankář Břidličné však již byl na nohou a doslova zachránil vykopnutím hosty od pohromy!

Střídající Kostera nasměroval Břidličnou k výhře

Vzepřít se osudu a snad i fotbalovému bohu a nepřející štěstěně chtěli naši fotbalisté i v druhé půli. Hned v úvodních minutách rozehráli akci po levé straně Elšík s Horkým, jeho střílený centr se odrazil na kraj vápna. Tam byl napřažený Petr Linet, jeho rána však bohužel zamířila nad branku Břidličné. O chvíli později, to běžela 48. minuta, výborně získal na půlce míč Smrž, a hosté, kteří v té chvíli mířili do útoku, museli otočit hru. I tak se zrodila další šumperská šance, po rychlé souhře se rozhodl z hranice vápna zakončovat Šidlík. Telíšek jeho ránu vytěsnil na roh.

Další rozehrávku od rohového praporku vybojoval náš celek o necelých pět minut později. Míče se ujal Patrik Strnad a zkusil přesně to samé, co mu vyšlo ve Valašském Meziříčí – zakončit přímo od praporku na zadní tyč. Ani tentokrát mu moc nescházelo, právě onu tyčku totiž trefil. Chyběly milimetry. A tak poprvé vážněji zahrozili hosté. I oni rozehrávali rohový kop, na bližší tyči hlavičkující hráč prodloužil míč na zadní, kde dorážející hostující fotbalista dostal míč do sítě. Nicméně v době přihrávky už byl Liďák vystoupený od přední tyče a vystavil tak zakončujícího do ofsajdu. Gól tak neplatil. Otevřít skóre pak mohl na druhé straně Elšík, ale v těžké pozici minul branku.

Duel nabídl nespočet soubojů o míč, v tomto případě jej podstupuje Miloš Šidlík (foto: V. Václavková)

Po další naší akci se podařilo Nízkému udržet míč a přiklepnout jej Ostrovkovi. Ten se uvolnil a zkusil šajtlí na zadní tyč překonat brankáře, ale těsně minul. Rozhodujícím pro hru hostů pak bylo střídání v 58. minutě, kdy do hry přišel Daniel Kostera. Odchovanec SFC Opava oživil hru a byl u obou branek Břidličné. Nejprve po přihrávce z levé strany patičkou přiklepl míč DOMINIKU KUČOVI, a ten v hraničním postavení zavánějícím dalším ofsajdem skóroval. Tentokrát už ale pomezní nechal praporek dole. A o chvíli později bylo ještě hůř. Kostera vyřešil zdánlivě neřešitelnou situaci, těžký míč mezi třemi protihráči uklidnil a rozehrál akci, kterou zužitkoval JAKUB MŮČKA. Hráč, který dříve v Šumperku hostoval z Uničova, tak pečetil výhru Břidličné.

Závěrečná hra vabank přinášela hostům otevřenou obranu. Sám Kostera mohl svůj výkon pečetit gólem, ale Bílý ho vychytal. Ještě hůř si v koncovce počínal Vít Veselý. Ten šel dokonce sám na Bílého, ale ve stoprocentní šanci zcela přestřelil. Nic to neměnilo na faktu, že ani další utkání, ve kterém měl náš celek převahu a také spoustu gólových příležitostí, se nám do vítězného konce nepodařilo dovést. V příštích dvou kolech zajíždíme na půdu soupeřů, a to nejprve do Krnova, a poté na hřiště Polanky nad Odrou.

FK Šumperk – TJ Břidličná 0:2 (0:0)

Góly: 64. Kuča, 70. Můčka. Žluté karty: Strnad, Horký – Bala, Kostera, Můčka. Rozhodčí: Michal Pospíšil. Diváci: 200.
FK Šumperk: Bílý – Liďák, Ostrovka (70. Stašák), Smrž, Šidlík, Linet (81. Morong), Horký, Elšík (81. Slatinský), Nízký, Strnad, Antl.
TJ Břidličná: Telíšek – Kirschbaum, Můčka, Bala, Tögel (83. Mikuš), Dydowicz (83. Miškev), Adamovský, Markovič, Kuča (75. Beňa), Cudrák (83. Veselý), Žídek (58. Kostera).

Video