TJ Břidličná vs. FK Šumperk

1 - 5
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
9. 9. 2023 16:00 Divize F 2023/2024 6. kolo 125

Delegace rozhodčích

RozhodčíAsistent rozhodčího 1Asistent rozhodčího 2Delegát
SKLÁŘ JiříTVARDEK ErikPÍSEČNÝ LukášNEDĚLA Martin

Reportáž

Po domácí porážce s Valašským Meziříčím vyrazil náš tým do Břidličné. Tamní celek sice dlouhodobě působí v jiných soutěžích než naše družstvo, ale v nedávné době jsme se potkali i v poháru. Několik hráčů Břidličné pak není šumperskému celku neznámých, například Jan Tögel nedávno ještě jako šternberský útočník rozhodl o jarní porážce našeho celku na Hané. Tentokrát ale zůstal Tögel pokryt a naopak náš tým dokráčel k vítězství.

Tři šumperské góly do poločasu

Do branky se i přes nešťastnou minelu z minulého utkání postavil Richard Bílý, klub však musel oželet služeb dvou opor, zraněného dua Šidlík – Antl. Obavy se nenaplnily a absence nebyla tolik citelná. A od úvodu zápasu pak divizní duel lemovaly i vstřelené branky. Nakonec jich padlo plných šest. Tu úvodní obstaral Martin Skalský. Domácí tým zahrával rohový kop, míč však z vápna odhlavičkoval Marek Smrž. K balonu se proti vystoupené obraně dostal Elšík, přiťukl do běhu MARTINU SKALSKÉMU. Šumperský středopolař se již na půlící čáře ocitl za celou obranou Břidličné. A co víc, gólman Vyklický nepochopitelně zůstal daleko před vápnem. Skalský zachoval klid a precizní dalekonosnou střelou otevřel skóre. Vstřelil tak svou první branku v šumperském dresu.

Vedení však nevydrželo svěřencům dua Tököly – Merta dlouho. Znovu gólu předcházela standardka domácích, s ní ale nyní naložili Břidličtí lépe. Na centr z přímého kopu z levého křídla si, a nedá se říci nejvýše, ale jako jediný, vyskočil TOMÁŠ ADAMOVSKÝ a hlavou nehlídán nedal bezmocnému Bílému v šumperské brance šanci. Mladý gólman mohl být v daný moment na své soukmenovce právem nazloben, ti mu ale dali odpustek v dalších minutách. Po půlhodině hry náš tým nejprve postupoval po pravé straně na způsob amerického fotbalu, když metr za metrem získával autová vhazování. Z toho posledního míč zamířil k brankové čáře k Marku Elšíkovi. Ten lobem hledal spoluhráče ve vápně, míč proskočil až na PATRIKA STRNADA, který – pro něj atypicky – hlavou nikterak pokryt zakončil přesně.

Ve 40. minutě si na hlavičku na centr Strnada z přímého kopu nabíhal Stašák, ale nedosáhl. Vše si vynahradil hned vzápětí. Dlouhý nákop Filipa Nízkého za zdecimovanou obranu Břidličné stihl TOMÁŠ STAŠÁK ještě před vybíhajícím brankářem Vyklickým, hlavou si posunul míč za něj a pak v luxusní pozici do prázdné branky zvýšil již na 3:1! Dvougólové vedení do šatny, to se bere všemi deseti.

Dva penaltové zásahy pečetily vítězství

Hned v úvodu druhé půle mohli naši hráči přidat čtvrtý gól. Tedy, lépe řečeno tak mohli učinit domácí. Další náběh Stašáka tentokrát stihl dříve odehrát Vyklický, ale domácí brankář napálil míč jen do vracejícího se spoluhráče. A balón následně jen o milimetry minul prázdnou branku Břidličné. Skvěle hrající Stašák si o chvíli později řekl o další pas, ten mu nádherně na hlavu posadil Skalský. Tentokrát ale Vyklický výborným zákrokem vytáhl jasný gól. Právě všude přítomný Stašák se po přiťuknutí od Elšíka tlačil do další koncovky, když byl faulovaný. Sudí Sklář neváhal ani okamžik. Zájem o exekuci pokutového kopu měli hned tři hráči, z trojice Strnad – Linet – Nízký, kteří se sešli u puntíku, nakonec dostal posvěcení od spoluhráčů prvně jmenovaný. PATRIK STRNAD pak lehce zahranou „Panenkou“ zvýšil již na 4:1, brankář Vyklický totiž zamířil ke své pravé tyči.

Když už se utkání blížilo do svého závěru, sehrál náš tým rychlou akci, na jejímž konci byl rozběhnutý Martin Skalský. Toho ve vápně podťal střídající Filip Jelínek a pískala se další penalta. Opět se míče ujal PATRIK STRNAD. Ten tentokrát již slavný vršovický dloubáček nepředvedl, nýbrž nekompromisně napral míč k levé tyčce domácí branky. A protože brankář Vyklický opět volil pravou stranu, tak gólem završil Strnad svůj hattrick i pečetil výsledek na konečných 5:1.

I po třetím zápase venku tak držíme neporazitelnost na půdě soupeře, navíc s jedinou inkasovanou brankou. V tabulce se pak po šesti kolech držíme a výborném čtvrtém místě a za dveřmi je hlavně atraktivní derby proti druhému Krnovu. Výkop je v neděli 17. září v 15:30.

Břidličná

20VYKLICKÝ Jan Brankář
2JEŽEK Štěpán Záložník
4KIRSCHBAUM Marek Obránce 42'
5BALA Roman Obránce 79'
9TÖGEL Jan 14 Útočník
10DYDOWICZ Daniel Záložník 57'
11ADAMOVSKÝ Tomáš Útočník 12'
12MORAVEC Ondřej 14 Obránce
17KRYL Pavel 7 Útočník
11ŽIDEK František Záložník
14VESELÝ Vít Útočník 86'
14JELÍNEK Filip 12 Obránce 79'
7KOSTERA Daniel 17 Záložník
14STRÁŽNICKÝ Petr 9 Obránce

Šumperk

31BÍLÝ Richard Brankář
8SMRŽ Marek Obránce
21NÍZKÝ Filip Záložník
10SKALSKÝ Martin Záložník 8'
45'
11LINET Petr Záložník 50'
13HORKÝ Marek Záložník
14STAŠÁK Tomáš 7 Záložník 42'
15NOVÁČEK Petr Záložník
16LIĎÁK Dominik Obránce
19ELŠÍK Marek 14 Útočník
23STRNAD Patrik Záložník 31'
56', 80'
7OSTROVKA Yevhen 14 Útočník
14MORONG Tomáš 19 Útočník