TJ Valašské Meziříčí vs. FK Šumperk

1 - 2
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
7. 4. 2024 15:30 Divize F 2023/2024 20. kolo 128

Delegace rozhodčích

RozhodčíAsistent rozhodčího 1Asistent rozhodčího 2Delegát
TRIGAS PaskalKOVAŘIK OndřejPÍSEČNÝ LukášČECHÁK Alois

Reportáž

Poprvé pod vedením Petra Merty se představil šumperský hlavní tým na horké půdě Valašského Meziříčí. Zatímco náš celek vstoupil do jara velmi špatně a čekal na první body, Valaši mohli být s úvodem druhé poloviny sezóny docela spokojení. Ze dvanácti možných bodů jich nasbírali osm, tedy neprohráli žádné utkání. A v posledním kole před vzájemným soubojem s našim týmem dokázali vyhrát 4:0 v Břidličné. I tentokrát se zdálo, že by Meziříčí mohlo znovu bodovat, ale dvě výstavní trefy Patrika Strnada pomohly šumperskému celku zlomit neúspěšnou sérii. A hlavně vyhrát.

Již v páté minutě dostal žlutou kartu Yevhen Ostrovka, na dlouhé minuty to byl poslední záznam do statistického výkazu zápasu. A ten navíc nabízel sice aktivní a oboustranně bojovnou podívanou, ale bez větších šancí. Když se už se pak některý z týmů dostal do příležitosti, nezvládl finální fázi a neohrozil branku soupeře tak, jak by si představoval. Když už se zdálo, že oba týmy odejdou do kabin za bezbrankového stavu, tak opět náš tým chvíli před přestávkou inkasoval. Po sérii nepovedených momentů se domácí dostali k přímému kopu, z něhož pak poměrně lacině dostal Valachy do vedení Hrdlička.

Obrat ve druhém poločasu

Tentokrát se však náš celek dokázal postavit osudu a zvrátit zápas na svou stranu. Trpělivá práce přinesla ovoce, byť znovu se náš tým trápil hlavně ve finální fázi útoků. Body tak musely přinést standardní situace a jejich precizní exekuce. Té se ujal Patrik Strnad, který ve Valašském Meziříčí vykouzlil dva úžasné zásahy. Nejprve se prosadil poté, co třicet metrů od branky hasil požár po své ztrátě míče domácí kapitán Žilinský. Ten nejen že za faul viděl žlutou kartu, ale následně trestal PATRIK STRNAD i gólově. Parádní trefou vymetl šibenici Pobořilovy branky! O deset minut později znovu domácí poměrně lacině nabídli našemu týmu další standardní situaci, tentokrát rohový kop. Míč si postavil obvyklý exekutor PATRIK STRNAD a podruhé načapal Pobořila. Nádherně zakroucený pokus zapadl za zadní tyč – 1:2!

Poprvé na jaře jsme tak okusili pocit celku, který vede. A i přes veškerou snahu domácích to náš tým dotáhl do vítězného konce. Pojistku měl navíc na kopačce Nováček, po velmi dobře sehrané brejkové situaci zakončoval sám proti Pobořilovi. Ale tentokrát se zase vytáhl domácí gólman, který stoprocentní šanci zlikvidoval. Jinak se však míč potuloval i ve čtyřminutovém nastavení spíše na půlce domácích a daleko od brankáře Bílého. Ten však také několika zákroky klidnil situaci a tak jsme díky vítězství 2:1 poprvé po šesti zápasech bodovali.

TJ Valašské Meziříčí – FK Šumperk 1:2 (1:0)

Góly: 45. Hrdlička – 52. Strnad, 63. Strnad. Žluté karty: Žilinský, Gomola, R. Veselý – Ostrovka, Strnad. Rozhodčí: Paskal Trigas. Diváci: 128.
TJ Valašské Meziříčí: Pobořil – Bystřičan, Vozák (58. D. Veselý), Kadlec, Žilinský, Koňařík, Hrdlička, Smilek (27. R. Veselý), Kulhánek, Křenek (58. Koleček), Gomola.
FK Šumperk: Bílý – Liďák, Ostrovka (67. Elšík), Smrž, Šidlík (83. Slatinský), Linet (90. Morong), Horký, Nováček, Nízký, Strnad, Antl.