FK Šumperk B vs. TJ Baník Staré Město

3 - 2
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
15. 10. 2023 12:00 Okresní přebor 2023/2024 11. kolo 110

Reportáž

Duel třetího šumperského béčka a staroměstského Baníku, toho času prvního v tabulce, nabídl dva odlišné poločasy a pořádné drama. A taky pikantní souboj dvou velkých kamarádů a dlouholetých spoluhráčů, navíc brankářů. Šumperského Jonáše Novosada a staroměstského Martina Hýžďala. Radovat se mohl nakonec domácí gólman, nicméně jeho protějšek také podal velmi solidní výkon.

A v tomto duchu se dá vlastně mluvit o obou výběrech jako celku. Šumperský tým odehrál velmi dobrý první poločas, díky němu si získal vedení 3:0. A vysoký náskok po utkání velebili, protože ten jim zachránil vítězství. A taky tyčka šumperské branky. Ale k tomu později. V první půli se náš celek dostal do vedení ve 14. minutě, když se trefil Lukáš Karger. Nutno dodat, že naši hráči v první půli dávkovali hostům gól téměř přesně po čtvrt hodinách. Chvíli před 30. minutou totiž přidal druhou trefu Libor Vicenec. A nakonec vítěznou trefu zaznamenal ve 45. minutě, po asistenci hrajícího trenéra Bohdana Hecla, jinak „vystudovaný“ brankář Jakub Žanda!

Velmi slušná návštěva, kterou tvořila i početná skupina fanoušků Baníku, se ve druhém poločasu dočkala zbytečně ustrašeného výkonu domácích, a naopak aktivního a bojovného výkonu hostů. Ti zapnuli a hodně jim pomohla i první branka. Ján Kužma svou trefou korigoval skóre již v úvodu poločasu a hosté pak po celý jeho zbytek dávali najevo, že prohrát nechtějí. Několik šancí skončilo střelou vedle, či nepřesnou finální přihrávkou. Drama pak vrcholilo po 70. minutě. To v obranném zákroku šumperský hráč vypíchl čistě míč, ale asistent rozhodčího odmával faul a nakonec vše po dohodě s hlavním rozhodčím skončilo pokutovým kopem. S ním úspěšně naložil zkušený Jaroslav Klemsa a bylo jasné, že závěr bude opravdu kdo s koho.

Hosté pak byli velice blízko vyrovnání již chvíli před vypršením základní hrací doby. Dalekonosná střela hostů opticky mířící vedle branky ale šokovala všechny. I brankáře Jonáše Novosada, který hlídal cestu míče vedle tyče. Jenže balón se přece jen od tyče, a to její vnitřní strany, odrazil před branku a na poslední chvíli hasili šumperští hráči požár. Ubránili se, vzápětí ale sami zahodili obrovskou šanci. Mrzet je to nemuselo, výborný a třaskavý duel skončil vydřenou remízou 3:2. Hosté ale zle zatopili šumperské rezervě a je jasné, že na jaře to pod Králickým Sněžníkem nebude vůbec jednoduché.