FK Jeseník vs. FK Šumperk

0 - 1
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
28. 10. 2023 14:30 Divize F 2023/2024 13. kolo 234

Delegace rozhodčích

RozhodčíAsistent rozhodčího 1Asistent rozhodčího 2Delegát
BANOT VojtěchDUDEK MatějKOVAŘIK OndřejCHYTIL Ivo

Reportáž

Bylo jasno, že derby na půdě Jeseníku bude úplně jiné utkání než to pohárové ze začátku sezóny. A potvrdilo se. Bojovný zápas, který hlavně v první půli moc fotbalového nenabídl, nakonec přinesl více šancí na naší straně. Proměnit se podařilo ale jen jedinou. Naštěstí to na body stačilo.

Domácí se snažili v úvodu o důraz a aktivitu, nicméně často pak v soubojích dohrávali až na hranu. A tak se místo gólových šancí spíše rozdávaly karty. Již do půl hodiny hry si o ně svými zákroky řekli domácí Furik s Bráblíkem a následně i Filip Nízký. Urputný souboj nakonec opravdu v první půli nic vážnějšího nepřinesl, za zmínku stojí snad jen rána domácího Bouchala, která ve větrném počasí nepříjemně zaplavala. Ale Kreizl ji vyboxoval mimo. Naši hráči pak pálili jen vedle. O vedení se pokoušeli Skalský, Strnad i Nováček.

Druhá půle již byla divácky pohlednější, i tak se nadále jednalo hlavně o tvrdý boj, spousta kontaktů způsobovala častější přerušení. Oživení hře přinesl příchod Marka Elšíka, který začal na křídle tropit jesenickému celku problémy. Z urputné bitvy si šumperský celek vypracoval větší množství gólových situací, ale v posledních zápasech úspěšný zakončovatel Miloš Šidlík tentokrát postrádal v soubojích s výborně chytajícím Vajdou trochu štěstí a klidu. Zastoupil ho pak právě Elšík. Po přímém kopu do vápna se do koncovky tlačil Horký, ale místo zakončení se míč od něj odrazil k volnému MARKU ELŠÍKOVI. A te zachoval chladnou hlavu a přesnou střelou nedal Vajdovi tentokrát šanci – 1:0!

Ještě do konce zápasu jsme měli několik dalších šancí vítězství pojistit, ale v koncovce jsme již přesnost nenašli. Jeseník se naopak dostal pouze k centrům ze standardních situací, které si pohlídal jistý Kreizl či precizní stopeři.