FK Šumperk vs. FK Krnov

1 - 0
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
17. 9. 2023 15:30 Divize F 2023/2024 7. kolo 205

Delegace rozhodčích

RozhodčíAsistent rozhodčího 1Asistent rozhodčího 2Delegát
GASNÁREK MichalDROZDY LukášMAYER JanNEDĚLA Martin

Reportáž

Jako šlágr kola se dal označit duel Šumperka s Krnovem. Tedy týmů, které před vypuknutím zápasů sedmého kola okupovaly čtvrté a druhé místo tabulky. Oba celky se však musely do vzájemného souboje vrhnout s prořídlou sestavou, byť absence byly citelnější na straně hostů. Chyběl zkušený Swiech, po zranění nenastoupil ani Lavrovič. Domácí pak postrádali útočníka Šidlíka. Fanoušci však na Tyršově stadionu viděli kvalitní podívanou. Ta sice chvílemi postrádala ofenzivní představení, ale nechyběly jí bojovnost a nasazení. Bohužel kvalitě zápasu tentokrát moc nepřidal metr rozhodčího, jehož mnohdy nejisté posuzování jednotlivých situací zvyšovalo nervozitu na obou stranách. A nejspíše oprávněně.

Neprůstřelnost Krnova uťala bomba Strnada

Zatímco nedělní dopoledne slibovalo hráčům příjemné počasí, tedy zataženo a přijatelnou teplotu, po poledni už slunce nepopřelo, že ještě doznívá léto. A tak hráči museli přijmout fakt, že nejen že mají oba týmy málo náhradníků, i počasí bude náročné. Oba týmy však předvedly fyzicky náročnou podívanou, kterou často tribuny ocenily potleskem. V úvodních minutách se náš celek dopustil několika faulů a největší příležitost z toho těžil Mráz. Jeho strandardka zahrávaná nedaleko vápna však Bílého příliš nepotrápila. Míč byl sice dobře umístě pod břevno, ale střele chyběla razance.

Úvod patřil, co se držení míče, hostům, k větším šancím se však Krnov nedostal. Naopak dvakrát vystrčil růžky náš celek a hattrickem z Břidličné povzbuzený Strnad. Nejprve po Linetově centru ještě hledal další přihrávkou na penaltový puntík spoluhráče, ale nenašel. V 16. minutě již zakončoval sám. Artisticky se zavěsil do vzduchu a nůžkami vypálil, míč ale nechytl ideální směr a skončil nad břevnem. Publikum potleskem odměňovalo hráče v první půli pravidelně, a to na obou stranách. Dlouho se však hrál zápas, ve kterém vyčnívaly defenzívy. A hlavně krnovská v čele s urostlným Igbinobou držela šumperské hráče dostatečně daleko od Rolného.

V závěru druhé půle ale už nechaly dvě skulinky. Nejprve Strnad z přímého kopu vyslal utěšenou bombu, kterou fantasticky vytáhl Rolný. Ve 42. minutě pak nejprve prohrál, vcelku dle předpokladů, Marek Elšík hlavičkový souboj s urostlejším stoperem Igbinobou, vzápětí ale z tohoto dalšího duelu vzešel gólový moment. Tentokrát šli oba hráči do souboje o míč hraný po zemi, Elšík se natlačil před nigerijského zadáka a přiťukl PATRIKU STRNADOVI. Ten si míč posunul do středu a vyslal tvrdou bombu, která ještě navíc před Rolným ve vzduchu nečekaně změnila směr. Dělovka skončila v síti a Šumperk vedl 1:0!

Tlak hostů naštěstí vyrovnaní nepřinesl

Že po změně stran budou chtít Krnovští s výsledkem něco udělat a ideálně zápas aspoň vyrovnat, to bylo jasné. A odpovídal tomu obraz hry, který se divákům naskytl. Hosté hrozili po krajích, hlavně na levém křídle byli v úvodu poločasu aktivní. Ale finální část útočných aktivit ke gólům, ba ani k slibným zakončením nevedla. Velkou šanci měl naopak v 51. minutě Stašák, na kterého zapomněli krnovští zadáci. Šumperský hráč zaběhl na zadní tyč, kam mířil Strnadův centr. Ale co nepoklidili obránci Krnova, to zachránil opět jistý Rolný. Včas se přesunul na zadní tyč a vyrazil střelu na roh.

Vzápětí si dvě žluté karty během pár okamžiků připsali Strnad a Nízký, hlavně v druhém případě pak sudí musel čelit nesouhlasným reakcím publika. Ty se pak s blížícím se koncem utkání vůči metru hlavního rozhodčího stupňovaly, a to jak od domácích diváků, tak i těch hostujících. Místy křečovitý a nepřesný metr rozhodčího kvalitě utkání moc nepřidal. A to oboustranně. Klíčové momenty druhé půle se pak odehrály znovu v jejím závěru. V 76. minutě dostal krásný pas za obranu Stašák, jemuž se snažil míč vypíchnout v zákroku záchrany Říha. Oba hráči zůstali ležet na trávníku, sudí Gasnárek nechal několik vteřin hru pokračovat a pak teprve přerušil. Celou situaci nakonec vyhodnotil jako faul hostujícího hráče a tomu, s poraněním opouštějícímu hřiště, ještě udělil červenou kartu.

V 84. minutě pak mohl definitivně rozhodnout duele Petr Linet. Po zákroku na Strnada se totiž pískal pokutový kop. Šumperský kapitán zvolil ránu k levé tyčce Rolného branky, ale krnovský gólman vytáhl další výborný zákrok a ponechal hosty ještě ve hře. A málem se to našemu celku nevyplatilo. V nastavené době znovu hosté poslali vysoký centr do vápna, kde obvykle při standardních situacích hledali vytáhlé hráče včetně již několikrát zmiňovaného Nigerijce Igbinoby. Ten tentokrát na zakončení doskočil, ale naštěstí poslal míč nad branku. Kluci tak udrželi vítězství 1:0 a poté, co v první půli ukončili čtyřzápasové čisté konto hostů, tak v závěru zápasu i jeho dosavadní letošní neporazitelnost.

Předchozí zápasy

DatumDomácíVýsledkyHostéČas
ŠumperkKrnov