FK Šumperk vs. FK Krnov

4 - 0
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Počet diváků
19. 7. 2023 18:00 150

Reportáž

Trenérské duo Tököly – Merta postrádalo dvojici hráčů základního kádru Patrika Strnada a Martina Antla, nechyběl však novic Tomáš Stašák ani navrátilec z Rapotína Tomáš Morong. Zatímco ten skóroval v předchozí přípravě v Kostelci na Hané, tentokrát se prosadil Tomáš Stašák. Ale popořadě. Areál v Hrabišíně byl velmi dobře připravený, což ocenily aktéři i trenéři obou celků, ale také solidně pískající trojlístek rozhodčích. Přidejte k tomu krásné počasí i dobrou uzeninu na grilu a dokonalý fotbalový podvečer byl pro fanoušky na světě.

V obraně dostali na stoperu od začátku prostor Purzitidis s Liďákem, na kraji se pak představili Ostrokon a novic Stašák. Ve spolupráci s brankářem Kreizlem pak šumperská defenzíva udržela v zápase nulu, byť hosté měli pár šancí. Jejich útočná zbraň Tilkeridis, kterého si šumperští příznivci pamatují ještě z dresu Hranic, však tentokrát zaskočil v obranné řadě. A po jeho boku se v krnovském dresu ukázal divákům i Stanislav Lavrovič. Úvod zápasu pak patřil našemu týmu. A Krnov navíc dvakrát doplatil na nepříliš precizně zahranou ofsajdovou past. V prvním případě se v osmé minutě prosadil Petr Linet, na něj chtěl o deset minut později navázat Ostrovka. Po rychlé akci zprava však trefil jen prostor, kde stál krnovský brankář.

Hosté si první náznak šance vypracovali chvíli po 20. minutě zápasu, po rohovém kopu však zakončení mířilo těsně vedle. Přesnější mušku měli naši hráči, do přestávky však z toho vytěžili již jen jednu branku. Ve 42. minutě obrana Krnova znovu nezvládal ofsajdovou past a Tomáš Stašák se společně s Milošem Šidlíkem ocitli v brejku. Mladý novic v našem kádru to vzal na sebe a propálil brankáře Krnova. Do poločasu ještě mohl náš celek přidat další branku, avšak výbornou hlavičku Horkého odvrátili Krnovští z brankové čáry, následnou dorážku pak horko a těžko vytěsnili nad břevno.

Další dva zásahy v druhé půli

Do druhého poločasu se dostali do hry i střídající hráči, a to Morong, Nízký a Smrž. Hosté oživili hru, vytvořili si šance, ale gól se jim nakonec pod hrabišínskými kopci dát nepodařilo. Naopak v 55. minutě měl obrovskou příležitost Šidlík, ocitl se před brankovou čárou. Jeho zakončení však nebylo vůbec důrazné a brankář Krnova na poslední chvíli míč na čáře lapil. O čtvrt hodinu později se v podobné situaci již Miloš Šidlík nemýlil. Znovu si našel prostor před brankou, kam přilétla přihrávka od spoluhráčů. Tentokrát již ale šumperský útočník míč za čáru dostal.

Snaha hostů o korekci byla znatelná, ale do náznaků gólových situací se Krnov dostával jen sporadicky. Naopak šumperské výpady hrozily nebezpečím, jednu z nepříjemných ran vyrazil brankář Krnova skvělým zákrokem na roh. A v další šanci pak neuspěl Purzitidis, který těsně minul branku soupeře. V samotném závěru se ale diváci ještě dočkali další branky. Výborně zapracoval Elšík, dostal míč před branku, ale Nováčkova rána byla sražena. K míči se ovšem dostal Ostrovka, vrátil jej Petru Nováčkovi, jehož druhý pokus již skončil v síti.

Velké poděkování patří lidem z hrabišínského Sokola, kteří nám připravili výborné podmínky.

FK Šumperk – FK Krnov 4:0 (2:0)

Góly: 8. Linet, 42. Stašák, 55. Šidlík, 90. Nováček. Žlutá karta FK Šumperk: Horký.
Sestava: Kreizl – Ostrokon, Liďák, Purzitidis, Stašák – Horký, Nováček, Ostrovka, Elšík – Linet, Šidlík. Střídající hráči: Morong, Nízký, Smrž.

Předchozí zápasy

DatumDomácíVýsledkyHostéČas