Znak klubu FK Šumperk

Boj o titul okresního mistra přituhuje, rezerva udolala Postřelmov

V pořádnou honičku se mění jarní část okresního přeboru OFS Šumperk. O prvním dubnovém víkendu totiž čtyři nejlepší celky dokázaly naplno bodovat a vzkázat tak nejbližším soupeřům, že to s útokem na titul myslí vážně. Největší boj se pak rýsuje mezi naší rezervou a záložním týmem z Mohelnice. Oba celky dělí na čele tabulky dva body. A pozadu nechtějí zůstat ani Baníkovci ze Starého Města. I proto je důležité, že náš tým zvládl duel s rezervou Postřelmova a vyhrál 3:0.

6. 4. 2024
3 - 0
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
6. 4. 2024 15:00 Okresní přebor 2023/2024 16. kolo 50

Dostihy o vítězství v okresním přeboru, a tedy také o vyhlídku postupu do krajské soutěže, pokračují. Během 16. kola soutěže totiž nezaváhal žádný z celků na špici tabulky. Mohelnická rezerva vyhrála 3:0 v Petrově, byť hrála od 25. minuty o deseti. Nicméně udržela druhé místo v tabulce. Suverénně si pro tři body dokráčel i staroměstský Baník, ten přehrál 5:1 rezervu Loštic. Ta sice pod Králickým Sněžníkem vedla 1:0, ale ještě do poločasu domácí třemi góly zápas otočili. Hattrickem se blýskl Petr Pelech. A tři body vybojoval i čtvrtý tým tabulky, vikýřovický Sokol. Ten porazil doma 1:0 Leštinu, když v 71. minutě rozhodl Jakub Horký. Minutu předtím šli navíc hosté do deseti.

Jako první však do zápasů 16. kola naskočil náš tým, který v domácím prostředí Tyršova stadionu přivítal nepříjemnou rezervu Postřelmova. I přes absenci několika hráčů se podařilo na utkání připravit početný kádr, který tak mohl těžit z dostatečného prostřídání. Pomohl také Tomáš Morong, člen širšího kádru divizního áčka, s ohledem na očekávanou menší minutáž v nedělním zápase ve Valašském Meziříčí. Jistý výkon v brance pak opět předvedl Jakub Žanda, který spolehlivě řídil obranu a také bez zaváhání řešil centry i míče do vápna. To byl potřebný základ pro bezchybnou defenzívu celého mužstva. To tak udrželo druhé čisté konto ze třech jarních zápasů.

Důležitá byla samozřejmě i první branka, kterou náš tým vstřelil v 15. minutě. Skóre otevřel Vladimír Dostál, který tak navázal na dvě branky z Úsova a v sezóně už skóroval šestkrát. Podobně úspěšný jarní začátek má na kopačkách i Libor Vicenec. Ten přidal důležité dvě branky v průběhu druhého poločasu, když navýšení na 3:0 mohlo definitivně uklidnit naše řady. Stejně jako Dostál i Vicenec tak na jaře skóroval třikrát. Moc nechybělo a proti Postřelmovu mohl zaznamenat i hattrick. Ale ve velké šanci ho krásným zákrokem vychytal Ladislav Max, někdejší brankář i našeho FK. Vicenec je s 10 nastřílenými góly nejlepším střelcem naší rezervy v probíhající sezóně.

Dvoubodový náskok bude rezerva hájit v Jindřichově

Napínavý boj o špici tabulky bude pokračovat i další víkend. Náš celek vyrazí do Jindřichova, kde bude hrát v sobotu 13. 4. od 15:30. Právě Jindřichov byl o tomto víkendu nejvýše postaveným týmem, který ztrácel body. Po prohře v Bratrušově na penalty přišel o bodový kontakt s Vikýřovicemi. A na naše kluky, což je jistota, nečeká na půdě tohoto soupeře rozhodně lehká práce. Zvláště s ohledem na skutečnost, že OLPA se v domácím prostředí může těšit i z poměrně početných diváckých návštěv. I naši hlavní pronásledovatelé budou hrát v 17. kole na půdě soupeře. Rezerva Mohelnic odehraje derby na půdě béčka Loštic, Baník ze Starého Města narazí na druhý mohelnický tým v soutěži, Juventus. A to v Moravičanech.

FK Šumperk B – TJ Postřelmov B 3:0 (1:0)

Góly: 15. Dostál, 61. Vicenec, 68. Vicenec. Bez karet. Rozhodčí: Pavel Horký. Diváci: 50.
Šumperk B: Žanda – Dostál, Morong, Vicenec, Vepřek, Musílek, Š. Valenta, Přikryl, Fiala, T. Valenta, Klimek. Střídající: Hecl, Klimeš, Churavý, Kotry, Krahula.
Postřelmov B: Max – Jáně, Mičunda, Panák, Straka, Hejl, Pospíšil, Picka, Peša, Kulil, Damiančík. Střídající: Krátký, Dvořák, Přidal, Hunčík.