Znak klubu FK Šumperk

Rezerva bude v Moravičanech hájit titul podzimního „mistra“

Na umělce Tyršova stadionu marně 70 minut vymýšlela naše rezerva způsob, jakým otevřít skóre zápasu. V utkání proti béčku Loštic chybělo šumperskému týmu tempo, myšlenka a aktivita. V posledních dvaceti minutách ale konečně našel šumperský tým odvahu tvořit a odměnou byly tři gólové trefy. Týmu poté nahrálo do karet zaváhání Starého Města. Baník prohrál vinou inkasovaných branek v 76. a 85. minutě v Jestřebí 1:2 a přišel tak o vedení v tabulce okresního přeboru. V něm má náš tým před posledním podzimním kolem náskok dvou bodů, ale duel v Moravičanech proti Juventusu nebude vůbec snadný.

29. 10. 2023
3 - 0
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
29. 10. 2023 14:30 Okresní přebor 2023/2024 13. kolo 60

S trojicí posil z divizního áčka vyrazil šumperský záložní celek do posledního domácího utkání kalendářního roku 2023. Na umělce přivítal rezervní tým Loštic a dlouho marně hledal cestu nejen ke gólu, ale vůbec k nějaké konstruktivní a nebezpečné hře. V sestavě pak měl k dispozici Artema Ostrokona, Tomáše Moronga a Richarda Bílého, členy hlavního mužstva. Jindy brankář Bílý se pak sám nabídl, že půjde do pole, a nutno dodat, že si nevedl špatně. Stejně jako jistě v defenzívě hrající Ostrokon a také Morong.

Dlouho to však nevypadalo na nějaký úspěšný výsledek. Zdlouhavé kombinace bez potřebného pohybu na dobře bránící Hanáky nestačily. Klíčové momenty přišly až v závěru zápasu. V 70. minutě se poprvé šumperský tým prosadil, když se ve vápně dostal k zakončení David Komínek a brankáři hostů Chmelařovi nedal šanci. Tento střelecký úspěch mužstvo uklidnil a domácí začali hrát to, co bylo potřeba. Zvýšeným pohybem i přesnější kombinací dostávali soupeře pod tlak. Z toho pak pramenil i faul Tomaščáka, který viděl žlutou kartu a poněvadž jednu již na triku měl, hosté šli do deseti. V přesilovce se pak šumperský tým prosadil ještě dvakrát.

Již v 80. minutě se prosadil Patrik Přikryl, o čtyři minuty později pečetil výsledek přesnou hlavičkou i „vyučený brankář“ Richard Bílý. Rezervní celek si dokráčel před hrstkou věrných fanoušků k vítězství a protože Staré Město nedokázalo bodovat v Jestřebí, vyšplhalo se zpět do čela tabulky. Dvoubodový náskok bude náš celek hájit v posledním kole podzimní části v Moravičanech, kde mají své útočiště obhájci loňského prvenství, hráči Juventusu Mohelnice. Zápas se odehraje v neděli 5. listopadu od 14:00.

FK Šumperk B – SK Loštice B 3:0 (0:0)

Góly: 70. Komínek, 80. Přikryl, 84. Bílý. Žluté karty: 66. Tomaščák, 67. Selinger (oba Loštice B). Červená karta: 73. Tomaščák (Loštice B). Rozhodčí: Milan Janků. Diváci: 60.
FK Šumperk B: Žanda – Ostrokon, Komínek, Přikryl, Musílek, Karger, Š. Valenta, T. Valenta, Bílý, P. Dostál, Morong. Střídající: Churavý, Vepřek, Krahula, V. Dostál, Tyl, Hecl.
SK Loštice B: Chmelař – Komínek, Hopják, Selinger, Odložil, Tomaščák, Vykydal, Krejčí, Rebl, Másilko, Skýva. Střídající: Navrátil, Volek, Bednařík, Morávek.