Znak klubu FK Šumperk

Béčko zůstává v okresním přeboru, dorost v druhé nejvyšší soutěži

Začátek nového fotbalového ročníku se blíží. Jak jsme již oznámili, novinkou bude účast divizního áčka ve skupině F, kterou si tak zahrajeme poprvé v historii. Ale co další výběry? V praxi se nic nemění. Rozhodli jsme se zachovat záložní celek, který znovu bude působit v Okresním přeboru OFS Šumperk. Dorost pak po záchraně v MSDL bude mít stejný cíl i pro nový ročník, takže v druhé nejvyšší české soutěži dorostu zůstává. A znovu na kluky čekají hodně těžcí soupeři. Stejně jako v minulé sezóně pak budou hrát stejné soutěže i starší a mladší žáci.

Muži v divizi a v okresním přeboru

Na stejné soutěžní úrovni zůstávají oba mužské výběry. Hlavní celek bude znovu působit ve čtvrté nejvyšší soutěži v zemi, nikoliv však ve skupině E divize, ale ve skupině F. Tam na něj čekají noví soupeři, například někdejší československý mistr z Vítkovic a další zajímavé celky. Například nás čekají derby s Krnovem, Jeseníkem, Bruntálem atd.

Zatímco některé kluby se rozhodly v létě zrušit své rezervní celky, tak v našem případě jsme po diskusi i s hráči rozhodli ponechat záložní výběr v soutěžním systému FAČR. Náš B-tým tak bude i v nové sezóně působit v Okresním přeboru OFS Šumperk. V plánu je také navázat na povedenou akci v podobě utkání s Bratrušovem, které jsme uspořádali na hlavní ploše Tyršova stadionu se všemi divizními zvyklostmi. Rozlosování okresního přeboru ještě pro tuto chvíli není známé, jasné je, že nás minou duely s Novým Malínem. Ten se rozhodl akceptovat nabídku postupu do krajské soutěže.

Dorost absolvuje potřetí v řadě druhou nejvyšší soutěž v zemi

Působit v druhé nejvyšší fotbalové soutěži v zemi je opravdu velké privilegium. A dorost si tuto čest vybojoval záchranou v minulém ročníku. Klub se rozhodl přihlásit dorostenecké výběry do MSDL i pro příští sezónu. Znamená to opět velice náročné duely, na naše dorostence čekají zápasy s Opavou, Třincem, Prostějovem, Líšní, ale také s týmy U18 akademií jako Baník Ostrava, Sigma Olomouc či Zbrojovka Brno. Soutěž začíná 13. srpna 2023, a pro náš tým velice náročnou zkouškou na úvod. Představíme se v Opavě, o týden později pak doma budeme hostit Prostějov.

Soupeři v MSDL staršího dorostu 2023/2024: Vysočina Jihlava U18, Baník Ostrava U18, MFK Karviná U18, FC Slovácko U18, SK HS Kroměříž, FC Zlín U18, FC Hlučín, FC Zbrojovka Brno U18, FK Třinec, SK Líšeň, SK Sigma Olomouc U18, SC Znojmo, SFC Opava, 1. SK Prostějov, FC Poruba

Soupeři v MSDL mladšího dorostu 2023/2024: Vysočina Jihlava U16, Baník Ostrava U16, MFK Karviná U16, FC Slovácko U16, SK HS Kroměříž, FC Zlín U16, FC Hlučín, FC Zbrojovka Brno U16, FK Třinec, SK Líšeň, SK Sigma Olomouc U16, SC Znojmo, SFC Opava, 1. SK Prostějov, FC Poruba

Starší žáci budou hrát divizní soutěžE

Výběry U15 a U14 se představí v sezóně 2023/2024 v soutěži Moravskoslezská žákovská divize. Ve skupině E se střetnou s devíti soupeři stejným systémem jako v uplynulých sezónách. Ve složení skupinových účastníků došlo ke změně v případě Hlučína a Vsetína, které nahradily dva nové týmy. Stejně jako muže i žáky tak čeká derby s Jeseníkem a také daleké cestování do Havířova. První kolo odehraje náš celek o víkendu 19.-20. srpna, a to na půdě Uničova. Domácí premiéra bude na pořadu o týden později proti Porubě.

Soupeři v MSŽD, sk. E starších žáků: FK Třinec, ŠSK Bílovec, MFK Havířov, SK Uničov, FC Poruba, 1. FC Přerov, FK Jeseník, SK Hranice, TJ Valašské Meziříčí

Prestižní SPSM liga mladších žáků znovu s našim FK

A stejnou soutěž jako v minulé sezóně si zahrají i naši mladší žáci. V severní skupině Ligy SPSM na ně čekají atraktivní soupeři. Soutěž se hraje systémem každý s každým doma a venku. Ve startovním poli je to nejlepší, co lze na severu Moravy a ve Slezsku najít – Baník Ostrava, SFC Opava, MFK Karviná, FK Třinec a další celky. Stejně jako obě starší mládežnické kategorie i mladší žáci začnou sezónu venku, a to v Markvarticích, kde má své útočiště výběr Vítkovic. I druhý zápas odehrají kluci na půdě soupeře, na hřišti SFC Opava. Až třetí zápas sezóny pak sehrají doma, proti Porubě.

Soupeři v SPSM lize Sever mladších žáků: TJ Valašské Meziříčí, FK Jeseník, SK Hranice, SK Uničov, SFC Opava, MFK Vítkovice, FC Poruba, MFK Frýdek-Místek, ŠSK Bílovec, FC Baník Ostrava, MFK Karviná, MFK Havířov, 1. FC Přerov a HFK Olomouc.