Petr Strnad nominován na mládežnického trenéra roku

Ve čtvrtek 12. ledna od 18:00 proběhne ve Společenském centru Trutnovska slavnostní PUMA Galavečer Našeho fotbalu. V rámci celé akce pak bude Fotbalová asociace České republiky udělovat mnohé individuální ceny v rámci mládežnického, ženského a neprofesionálního fotbalu. V nominaci na mládežnického trenéra roku pak nechybí dlouholetý trenér našich výběrů Petr Strnad.

Určitě nejprestižnější ankety se týkají největších českých fotbalových talentů. V kategorii Nejlepší hráč roku, ve které se oceňuje nejlepší starší dorostenec, jsou v nominaci Lukáš Ambros (aktuálně VfL Wolfsburg), Lukáš Mašek (FK Mladá Boleslav) a Daniel Samek (SK Slavia Praha). Co se týče nižší věkové kategorie, tedy v rámci mladšího dorostu a ceny pro Největší talent roku, jsou v nominaci Ondřej Penxa z pražské Sparty, Samuel Pikolon z pražské Slávie a Daniel Rus (AC Sparta Praha).

V nominaci na trenéra roku šumperský kouč Petr Strnad

Šumperský trenér Petr Strnad je dlouhodobě známou mládežnickou osobností v našem fotbalovém klubu. Největší stopu zanechal během svého působení u veleúspěšného výběru ročníku 2007. S ním dokázal ovládnout prestižní McDonald’s Cup pod hlavičkou Základní školy Sluneční. A také vybojovat druhé místo na Ondrášovka Cupu (reportáž). V nejprestižnější žákovské soutěži v zemi a oficiálním mládežnickém poháru FAČR dokázal s kluky vybojovat stříbro. V legendárním finálovém turnaji na domácí půdě nestačil náš celek pouze na pražskou Spartu.

Petr Strnad a Vladimír Lozyňskyj
Muži, kteří mladíky dlouhodobě připravovali na úspěšnou pouť Ondrášovka Cupem. Trenéři Petr Strnad (vlevo) a Vladimír Lozyňskyj.

Petr Strnad je v tříčlenné nominaci na trenéra roku společně s Vladimírem Chaloupkou (Zbrojovka Brno) a Jiřím Šulcem (FK Turnov). Celou akci bude natáčet i tým České televize. Nezkrácený záznam se objeví na obrazovkách v pondělí 16. ledna v prestižním čase 20:20. Nabídne jej stanice ČT Sport. Kompletní informace o celé akci naleznete na oficiálním webu FAČR zde. Již účast v tříčlenné nominaci je obrovský úspěch. Gratulujeme, Petře.