Pavel Tököly

Divizní Áčko přebírá nový trenér: Pavel TÖKÖLY

Pět zápasů, pět proher. Hrozivý vstup do nového ročníku divizní skupiny E je varováním a před příštím domácím utkáním přichází i impuls, který by měl tým zvednout výš. Po čtyřech letech opouští celek trenéři Zdeněk Opravil a Roman Křepelka. Novým trenérem týmu se pak stává PAVEL TÖKOLY, donedávna šéftrenér mládeže olomoucké Sigmy. Pod jeho rukama prošlo mnoho skvělých fotbalistů, zkušenosti má i s hráči, kteří se mihli Šumperkem.

Jméno trenéra Pavla Tökölyho je spjato hlavně s olomouckým mládežnickým fotbalem, kde se přes trénování jednotlivých výběrů propracoval až na pozici šéftrenéra akademie. Pod jeho dohledem tak vyrůstal na Hané nejeden talent, včetně například Filipa Rozsívala, který nedávno působil v našem FK. Ten ještě jako žák dokonce zamířil z Olomouce do akademie Hamburgu SV. Jeden z nejznámějších přestupů ze Sigmy je pak určitě Tomáš Kalas, který v náctiletém věku zamířil do slavné Chelsea.

Pavel Tököly je nyní postaven před novou výzvu a spolu s ním vlastně i celý náš kádr. Zlikvidovat totiž tu nulu na kontě získaných bodů a posunout se v tabulce výše. Sám Tököly zažije první zkušenost na střídačce seniorského celku. První trénink s týmem absolvoval již ve středu 7. září, první utkání ho čeká hned o víkendu, kdy náš celek přivítá Holešov.

Zdendo a Romane, díky!

Čtyři roky strávil na šumperské střídačce trenér Zdeněk Opravil, jedna z velkých postav našeho fotbalového klubu, a to nejen v pozici trenéra. Spolu s Romanem Křepelkou dokázali během let zapracovat do kádru zajímavé i mládežnické hráče. V jarní části minulé sezóny pak vedli tým, který byl postrachem pro všechny soupeře svým aktivním pojetím hry. Bohužel na podzim této sezóny se na tyto výkony i díky dalším zásahům vyšší moci (zranění, nemoci i karetní tresty) navázat nepodařilo. Oběma trenérům však patří obrovské poděkování za všechno úsilí a péči, kterou našemu klubu věnovali. Bohužel sportovní život, a ten trenérský zvláště, bývá v tomto nevyzpytatelný. Děkujeme, pánové.

Foto: Facebook Pavla Tökölyho