Znak klubu FK Kozlovice

Muži zahájí o víkendu dlouhodobé soutěže, Áčko doma proti Kozlovicím

Je to tu. Po vítězné pohárové premiéře mužského Áčka na půdě Břidličné odstartuje divizní výběr mužů dlouhodobou soutěž. V domácím prostředí v neděli 7. srpna přivítá silný celek FK Kozlovice. Den předtím však zahájí dlouhý maraton bezpočtu soutěžních zápasů našich výběrů již rezervní celek. Ten jako nováček okresního přeboru vyrazí do Nového Malína. Zápas začne v sobotu 6. srpna také v 17:00.

Zatímco mládežnické výběry si na své ostré starty do sezóny 2022/23 budou muset minimálně týden ještě počkat, na seniorské výběry už to čeká tento víkend 6. a 7. srpna. Jako první vstoupí do soutěžních bojů rezervní celek, který po triumfu ve III. třídě vstoupí do bojů v Okresním přeboru. Soupeřem mu bude hned z úvodu Sokol Nový Malín. O den později pak konečně zase ožije fotbalem i Tyršův stadion v Šumperku. Náročný duel s Kozlovicemi začne v 17:00 a srdečně vás všechny zveme.

Áčko čeká těžký test na úvod

O kvalitě soupeře, tedy výběru FK Kozlovice, není potřeba dlouho rozprávět. V uplynulé sezóně skončil celek z vesnice, která leží tři kilometry od Přerova, ale je oficiálně přerovskou městskou částí, třetí. V sezóně 2019/2020, ukončené před jarní částí, pak Kozlovice soutěž vyhrály. Letošní sezónu začaly stejně jako my vítězně v rámci MOL Cupu. V předkole se představily v hanáckém derby na půdě HFK Olomouc. A vyhrály vysoko 5:0, hattrickem se blýskl Adam Galetka. Jeden z divizních favoritů tak rozhodně poslal k nám do Šumperka dostačující varování.

Mezi tyčemi letos budou nejspíš jako na jedničku týmu sázet na Jakuba Obzinu, který před sezónou přišel z Hranic a který prošel mládeží Sigmy. Prakticky stejný životopis má i Filip Vítek, který také v létě přišel z organizace Hranic. Zkušenosti zaručuje Alex Řehák, který v Kozlovicích načne pátou sezónu a prošel Uničovem i Sigmou. Proti HFK navlékl kapitánskou pásku. Nemálo zkušeností má i třicetiletý David Kostka či již pětatřicetiletý Lukáš Kaďorek. Společně s autorem pohárového hattricku Galetkou vloni vsítili dohromady 21 branek. A to je další varovný impuls.

Nebezpečí hrozí i od mladých pušek, které Kozlovice před sezónou vytasily. Dominik Skopal přestoupil ze Sigmy do Kozlovic již loňské léto, na stejné trase se k němu přidal Štěpán Smolka a z Vyškova pak Patrik Zimmermann. Jedná se o tři hráče základu proti HFK a také o ročník 2003. Jestli opět budou figurovat v úvodní jedenáctce pro první zápas divizní sezóny se uvidí v neděli 7. srpna od 17:00. Že nepůjde o jednoduché utkání je jasné, proto věříme, že nás přijdete podpořit v hojném počtu.

Kompletní program 1. kola divize E 2022/2023

Rezerva vstoupí do nové výzvy v Novém Malíně

Dva roky v III. třídě jsou minulostí a rezervní tým po vítězství v minulé sezóně postoupil do okresního přeboru OFS Šumperk. V něm na něj čeká výzva v podobě třinácti soupeřů rozprostřených od Starého Města pod Sněžníkem až po Moravičany či Úsov. Na úvod však náš celek čeká derby v podobě utkání se sousedním Novým Malínem.

Ten je také nováčkem soutěže, ale cestu si do ní našel z opačné strany. V minulé sezóně totiž skončil poslední v I. B třídě a sestoupil tak. O osudu Nového Malína rozhodlo předposlední kolo, kdy náš příští soupeř doma těsně prohrál 1:2 s rezervou Velkých Losin a naopak Jindřichov doma zvítězil 4:0 se Sudkovem. Bodově se tak dotáhl na malínský celek a s ohledem na prohru obou v posledním kole se pak i zachránil. Novému Malínu tak zůstal v rukou pomyslný Černý Petr.

V uplynulé sezóně se v kádru soupeře objevovaly i tváře, které známe i ze šumperského FK. Například zkušený Rostislav Bílek strávil mládežnické roky v Šumperku a není jediným. Dalšími jsou například Tobiáš Budina, Radim Gronych, Radim Halouzka, David Laščák a další. Utkání začíná na hřišti v Novém Malíně v sobotu 6. srpna v 17:00.

Kompletní program 1. kola okresního přeboru OFS Šumperk 2022/2023