Znak klubu FK Šumperk

Hranice doma potvrdily roli favorita, vyhrály 3:1

Náročné utkání odehráli šumperští fotbalisté na stadionu v Hranicích. Na půdě silného aspiranta na postup do MSFL záhy prohrávali, ale přesto vydrželi bojovat o výsledek utkání až do samotného konce. Definitivní pojistku vedoucího celku tabulky SK Hranice trefil v 89. minutě Rolinc. I přes prohru odehrál náš celek v Hranicích důstojný zápas. Nyní ho čeká další cesta ven, tentokrát na půdu Nových Sadů.

28. 5. 2022
3 - 1
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
28. 5. 2022 17:00 Divize E 2021/2022 24. kolo 250

Delegace rozhodčích

RozhodčíAsistent rozhodčího 1Asistent rozhodčího 2Čtvrtý rozhodčí
BUDOVIČ PavelNOVÁK RadekGASNÁREK MichalBŘEZÁČEK Tomáš

Na půdě suverénního lídra tabulky, který na jaře v rámci své spanilé jízdy vyhrál kromě jedné remízy všechna utkání, nezačal náš výběr šťastně. Domácí vstoupili do utkání aktivně a potvrzovali roli favorita. Postupně si vypracovávali šance, z nichž jednu z prvních i proměnili. Paradoxně chvíli před tím to byl náš výběr, kdo měl slibnou šanci, ale Hranice se ubránily. O minutu později naopak na druhé straně hřiště propadl míč skrze vápno až k volnému Josefu Pančochářovi, který v deváté minutě otevřel skóre zápasu.

Domácí pak byli po zbytek poločasu lepším a aktivnějším týmem, měli více šancí a často těžili z dobrého přistupování. Ve středu hřiště se jim tak dařilo získávat míče. Velké množství balónu pak ještě svěřenci Opravila s Křepelkou nabídli nepřesnými přihrávkami. I přes veškeré šance ale do konce poločasu gól nepadl. Domácí, místy velmi hluční fanoušci, kteří před semifinále hokejového mistrovství světa dali přednost fotbalu, se dočkali až v druhé půli. I v ní měli domácí tlak, ale postupně se hra srovnávala a šumperský celek se osměloval. V 59. minutě se však domácí tým prosadil podruhé, když po standardní situaci skóroval hranický kanonýr Jakub Rolinc.

Snížení Hausknechtem nakonec na Hranice nestačilo

Hned poté pustil trenér šumperského celku do hry dvojici Hegner – Elšík. A hraničtí hráči se postupně dostávali do útlumu, zatímco z těch šumperských jakoby po druhé brance spadly zábrany. Aktivní byli znovu středopolaři Hausknecht se Strnadem, kteří díky fyzickému fondu neustále napadali rozehrávku soupeře. A přidali se i další šumperští hráči. Nicméně byl to právě Marek Hausknecht, kdo v 65. minutě napadal laxní rozehrávku soupeře, získal míč a z hranice vápna krásně umístěnou střelou snížil. Dalším impulsem pak byl příchod Václavka, který změnil rozestavení hráčů na hřišti a Hegner se z obrany posunul na křídlo.

I tak si i domácí vypracovávali šance, jistý Kreizl ale držel naděje šumperského celku. V 83. minutě vychytal unikajícího Tilkeridise. Hraničtí odehráli poslední minuty v hlubokém bloku, ze kterého se snažili vyrážet do rychlých kontrů. Z jednoho z nich pak pečetil lídr své vítězství. Z druhé vlny si pro přihrávku naběhl Jakub Rolinc a druhým gólem v zápase pečetil vítězství svého mužstva v poměru 3:1.

SK Hranice – FK Šumperk 3:1 (1:0)

Góly: 9. Punčochář, 59. Rolinc, 89. Rolinc – 64. Hausknecht. Žluté karty: Linet, Twardzik, Strnad, Hegner (vše Šumperk). Rozhodčí: Pavel Budovič. Diváci: 250.
SK Hranice: Tomečka – Cverna, Jasenský, Bezděk, Lasovský (90. Vítek), Marek (67. Tilkeridis), Cagaš, Heřmánek (67. Hapal), Rolinc (90. Rak), Pančochář, Markovič.
FK Šumperk: Kreizl – Purzitidis, Hausknecht, Smrž, Strnad, Matura, Žák (60. Elšík), Linet, Kováč (71. Václavek), Twardzik (60. Hegner), Lavrovič.