Znak klubu FC Baník Ostrava

Fantazie! Dorost dovezl z Baníku bod za remízu 0:0!

Zatímco před týdnem inkasoval šumperský tým doma s Prostějovem šest branek, tak tentokrát se vybičoval k fantastické defenzívě. A z nádherného sportovního areálu Vista dovezl skvělý bod za remízu 0:0! Ostravský Baník tak teprve počtvrté v sezóně doma ztratil body. Naopak je jasné, že šumperský tým U19 skončí sezónu s lichotivou vizitkou. Baník totiž zdolal na vzájemné zápasy, doma na podzim totiž vyhrál po dalším fantastickém počinu 2:1!

17. 4. 2022
0 - 0
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
17. 4. 2022 10:00 Moravskoslezská liga st. dorostu 2021/2022 22. kolo 40

Po dvou týdnech zamířili šumperští dorostenci znovu do Ostravy. Tentokrát je místo Poruby ale čekal jiný, podstatně náročnější soupeř. A to přímo ostravský Baník. Pátý celek tabulky zatím v domácím prostředí ztratil body jen třikrát a úspěšnější zatím jsou jen oba vedoucí týmy, Sigma U18 a Jihlava. Nicméně už v domácím prostředí se naši kluci dokázali přesvědčit, že i Baník je k poražení. Vždyť na podzim tohoto soupeře porazili 2:1, po skvělém a bojovném výkonu.

Do brány opět naskočil Jakub Žanda, do pole měl pak trenér Bauer k dispozici takřka kompletní kádr. Samotné utkání se odehrálo v nádherném sportovním areálu Vista. V samotném utkání se hrstka diváků branky nedočkala. Šumperští dorostenci dokázali tak s odhodláním a nasazením sobě vlastním vydolovat z horké ostravské půdy senzační bod. Po domácím zmiňovaném vítězství tak mají, a už o ni nepřijdou, v letošní mistrovské sezóně proti Baníku aktivní bilanci. A to je další fantastická vizitka práce s mládeží v šumperském FK.

FC Baník Ostrava U18 – FK Šumperk U19 0:0

Bez gólů. Žluté karty: Štaubert – Horký, Morong. Rozhodčí: Michal Broskevič. Diváci: 40.
FC Baník Ostrava U18: Struhař (46. Remiáš) – Křižák, Puchala, Dedek, Štaubert (46. Bureš), Janál (63. Bubík), Látal, Frébort, Chylek, Rehwald, Strnad (63. Čavera). Trenér: Peter Drozd.
FK Šumperk U19: Žanda – Jecu, Morong, Kmínek (74. Tyl), Krézek, Elšík, Horký, Karger (46. Václavek), Vicenec (80. V. Dostál), Matura, Červeňák (84. Přikryl). Trenér: Jakub Bauer.