Výběr U12 během utkání s Baníkem (15. 3. 2022)

Mladší žáci vybojovali proti omlazenému Baníku plný počet bodů

V dohrávce 17. kola se v úterý 15. března představili na Tyršáku naši mladší žáci. V atraktivním souboji přivítali týmy ze špice tabulky, tedy ostravský Baník. Ten sice přijel do Šumperku s omlazeným kádrem, ale i tak si naše týmy připsaly velmi cenná vítězství. Na výhře týmu do 13 let se pak šesti góly podílel Martin Doležel, jehož bratr František přitom v zimě přestoupil právě do Baníku.

Výběr U13 si s ostravskými mladíky hladce poradil

15. 3. 2022
14 - 3
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
15. 3. 2022 16:00 Liga SpSM ml. žáků U13 2021/2022 17. kolo 40

Delegace rozhodčích

Rozhodčí
SEBÖK Ladislav

Hodně náročný byl los pro šumperské mladíky s ohledem na start jarní části sezóny. V rámci dohrávky 17. kola totiž na umělku Tyršova stadionu dorazil výběr ostravského Baníku. Ten nakonec přicestoval do podhůří Jeseníků s omlazeným kádrem, čehož domácí tým dokázal využít.

Proti svěřencům Jakuba Bauera se poněkud překvapivě postavili o rok mladší soupeři, kteří na podzim suverénně vládli právě soutěži SpSM Sever v kategorii U12. Tentokrát si tedy zkusili soutěžní utkání s o rok staršími soupeři. Pod výsledkem, který jasně vyzněl pro náš tým, se pak podepsal možná i zbytečný respekt a v mnohých případech i nevynucené chyby. To vše odhodlaný šumperský tým dokázal nelítostně trestat. Již po první části hry tak naši kluci vedli jasně 4:0 a rozdíl narůstal až do závěru zápasu. Ten nakonec Šumperk vyhrál 14:3.

Do Ostravy pak poslal pozdrav Františkovi, který v zimní pauze právě ze Šumperka zamířil do Baníku, mladší bratr Martin Doležel. Ten z pozice kapitána týmu řídil ofenzivní manévry a nakonec nastřílel 6 branek. Hattrickem se blýskli také Adam Šalamoun a Daniel Oulehla, jediný gól pak ke stejnému počinu chyběl Vladyslavu Bessonovovi. Šumperští kluci tak po vysokém vítězství uhájili čtvrté místo před krajským rivalem z Uničova, který ztrácí 2 body, ale má o jedno odehrané utkání víc. Podobně je na tom i šestý Hlučín, který také odehrál již o jedno utkání více, ale ztrácí již čtyři body.

V dalším kole míří kluci do Karviné, kde v sobotu 19. 3. od 10:00 vyzvou domácí celek, aktuálně 12. tým tabulky. Na podzim nás tento tým v domácím prostředí potrápil, ale věříme, že na tehdejší vítězství 6:3 naváží kluci i ve Slezsku.

FK Šumperk U13 – FC Baník Ostrava U13 14:3
Góly: Doležel 6, Oulehla 3, Šalamoun 3, V. Bessonov 2 – Rygel, Výtisk, Zedník. Bez karet. Rozhodčí: Ladislav Sebök. Diváci: 40.
FK Šumperk: Vondra – Vaculík, Y. Bessonov, V. Bessonov, Kubeš, Oulehla, Bečvář, Potočka, Doležel (K), Brázda, Janků, Škrabal, Šalamoun, Vejchoda, Pham. Trenér: Jakub Bauer.
FC Baník Ostrava: Fryčák – Frýdl, Blažek, Mičulka, Zedník, Podešva, Serafín (K), Výtisk, Hoffmann, Rygel, Navrátil.

TÝM DO 12 LET otočil zápas s omlazeným Baníkem

15. 3. 2022
5 - 3
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
15. 3. 2022 16:00 Liga SpSM ml. žáků U12 2021/2022 17. kolo 32

Mladší žáci kategorie U12 začali jarní část sezóny dohrávkou 17. kola. Na umělce Tyršova stadionu tak v úterý 15. března přivítali výběr Akademie ostravského Baníku. Ten přijížděl do Šumperka jako neporažený celek, ovšem tentokrát přivezl poněkud omlazený kádr. A po tuhém boji nakonec utrpěli mladí Baníkovci první porážku v sezóně.

Úvod zápasu přitom patřil hostům. Ti totiž po půlhodině hry vedli nad domácím výběrem 2:1, jednobrankový rozdíl vydržel i do další přestávky. Závěr zápasu ale patřil již našemu výběru, který duel otočil a nakonec vybojoval velmi cenné vítězství 5:3. Udrželi se tak v kontaktu s olomouckým HFK a naopak stáhli ztrátu na Valašské Meziříčí. V aktuální tabulce je tak náš výběr na 9. místě tabulky. V dalším kole však zajíždí do Karviné, která po prohře Baníku v Šumperku zůstala v tabulce jako jediná neporažena. V sobotu 19. 3. od 10:00 tak Slezané vstoupí do zápasu jako velký favorit.

FK Šumperk U12 – FC Baník Ostrava U12 5:3
Góly: Ošlejšek 2, Mikulová, Páleník, Pěček – Dunaj, Miczka, Vodák. Bez karet. Rozhodčí: Rudolf Hetmánek. Diváci: 32.
FK Šumperk: Šléška, Nitsche – Ošlejšek, Mikulová, Juřena, Jícha, Neoral, Chromý, Páleník, Hatoň, Lang, Horák (K), Pěček, Strnad, Kovář, Rašner. Trenéři: Jaroslav Horák a Pavel Páleník.
FC Baník Ostrava: Turek – Vodák (K), Vlha, Pustka, Miczka, Dunaj, Sněhota, Lukač, Poloch, Fejerčák, Halla, Rostek. Vedoucí týmu: Jan Jílek.