Článek: FK Fotbal Třinec

Čtrnáctka nestačila po boji na Třinec

Výběr U14 zahájil jaro v sobotu 12. března, když v Třinci na hřišti v Tyršově ulici poměřil od 12:00 síly s domácím celkem. V přímém souboji o druhé místo nakonec slavili domácí. Ti těžili z vedení 3:0. Nepovedený a částečně smolný úvod duelu v podání našich chlapců nakonec byl v zápase rozhodující. Třinec vyhrál 4:3 a posunul se na druhé místo v tabulce divize.

12. 3. 2022
4 - 3
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu
12. 3. 2022 12:00 MSŽD st. žáků U14 (sk. E) 2021/2022 15. kolo

Jarní část sezóny odstartoval výběr starších žáků do 14 let na půdě Třince. A mrzet ho může hlavně začátek zápasu, když během půl hodiny nabral třígólové manko. Svěřenci Bohdana Hecla se sice snažili o bodový zisk i nadále, zápas zdramatizovali a dvakrát se dotáhli na rozdíl jedné branky. Ale na srovnání skóre již čas neměli. I tak na půdě Třince zanechali sympatický dojem.

Již ve čtvrté minutě otevřel skóre Jakub Bujok, který ve 29. minutě přidal další trefu. Ve 34. minutě pak zvýšil na 3:0 Dudys a s našimi mladíky to vypadalo všelijak. „Musím přiznat, že vlažný vstup do utkání je jediné, co mě dnes mrzí. Vinou malé koncentrace na úvod zápasu jsme inkasovali první gól, který nám hned na začátku zápasu soupeř vstřelil po rohovém kopu,“ hodnotil zápas trenér týmu Bohdan Hecl. Jeho svěřenci ale zápas za stavu 0:3 nezabalili a naopak se dvěma góly Jonáše Hrušky vrátili do duelu a v přímém souboji třineckým hráčům naznačili, že nic není rozhodnuto.

Pozdě bycha honiti

Bohužel na korekci stavu dokázal odpovědět v 72. minutě Káňa a i když ještě v samotném závěru znovu snížil Horký, tak na další branku našim chlapcům již čas nezbyl. „V konečném důsledku mi dnešní prohra nevadí. Pozitiva z našeho herního projevu totiž převažují. Velmi mě těší, že tým prokázal charakter. I za stavu 0:3, který byl pro kluky krutý, jsme se zvedli a sahali v druhém poločasu i po bodovém zisku,“ odmítal nespokojenost s utkáním trenér Hecl.

Třinec díky těsnému vítězství poskočil na druhé místo tabulky právě před náš celek. A možná právě kvůli statečnému a bojovnému výkonu, kdy nebylo k bodům daleko, byl smutek v kabině po samotném utkání patrný. „Bohužel dílčí chyby ve výstavbě hry, které ale k výkonům týmů těchto věkových kategorií ještě patří, nás stály výsledek. Stejně jako neproměňování šancí. Kluci po zápase zamáčkli nějakou tu slzu, ale to jsou pozitivní emoce. A myslím, že tento zápas bude paradoxně pro nás skvělý impuls do jarní části sezóny,“ uzavřel Hecl hodnocení.

Další utkání odehrají naši fotbalisté do 14 let doma, kdy je čeká Valašské Meziříčí. Aktuálně pátý tým tabulky teprve do jarní části sezóny vstoupí, doma bude v prestižním derby hostit Vsetín.

Týmové foto z utkání

Výběr U14 (utkání Třinec - Šumperk, 12. 3. 2022)
Výběr U14 (utkání Třinec – Šumperk, 12. 3. 2022)