PF2022

Úspěšný rok 2021 končí

Rok 2021 odpočítává poslední hodiny a minuty. Přelom kalendářních let bývá časem rekapitulovat, časem bilancovat, ale také časem si dávat nové výzvy do nadcházejícího roku. Moc bychom si přáli, abyste vy, naši fanoušci, přátelé, partneři, hráči, ale i soupeři, v nadcházejícím roce zažívali co nejvíce štěstí, pohody a hlavně zdraví. Abychom si užívali života a štěstí plnými doušky a co nejméně museli řešit vnější zásahy do činností, které máme rádi. Pokud bychom chtěli rekapitulovat, ač neradi, musíme do těchto ohlédnutí zahrnout i omezení s ohledem na šíření nemoci COVID-19. Měli jsme v plánu vám nabídnout čísla reflektující činnost našeho klubu za celý kalendářní rok 2021. Tedy počet odehraných zápasů, vstřelených gólů, počet hráčů, kteří do zápasů nastoupili… Ale s ohledem na to, že v jarní části sezóny se neodehrál v našich soutěžích jediný zápas, tak tenhle výčet pozbývá smyslu.

Tento faktor ale postihl nejen nás, ale i drtivou většinu našich soupeřů. A je zcela jedno, jestli jde o nejmenší děti z okolních vesniček, které s námi absolvují okresní přebory přípravek. A nebo jestli jde o vyšpělé mládežnické akademie, na které toto omezení mělo také dopad. Nicméně i přesto všechno musíme hodnotit uplynulý rok jako pozitivní, úspěšný a rok, na který chceme navázat v další činnosti. Pod vedením dvojice Opravil – Křepelka se podařilo poskládat silný tým mužského „A“ výběru, který v divizní soutěži po letech nemusel od úvodních zápasů pomýšlet na záchranu. Naopak útočil na nejvyšší příčky, ale jen vinou častých zranění klíčových opor nakonec poklesl v tabulce podzimní části soutěže do jeho poloviny.

Ještě větší radost pak dělá našim fotbalovým srdcím dorost. Ten po úředním postupu do vyšší soutěže ze začátku ligových bojů hledal odvahu a kuráž v soubojích se silnějšími a zkušenějšími výběry. Ale hlavně starší dorostenci nabrali dech a výsledkem je fantastické osmé místo po podzimu! Ano, fantastické, o kterém se nám moc nesnilo. Vždyť za sebou kluci nechaly i výběry Znojma, Třince, Prostějova a dalších ligových klubů. Posledních osm utkání pak zvládli hráči výběru U19 s bilancí pěti výher, jedné remízy a dvou proher. Skvělý výkon. Marek Elšík se pak prostřílel na dělené 10. místo tabulky střelců.

Mládežnické úspěchy v roce 2021

Ale nebylo by fér ocenit i ostatní výběry, ať už mladší dorostenecký tým. Trenér Bohdan Hecl musí mnohdy improvizovat se sestavou a tak v této soutěži hráčů ročníku 2005 musel často využívat i služeb podstatně mladších hráčů. Celkem 11 hráčů ročníku 2007, tolik úspěšného, naskočilo minimálně do jednoho utkání soutěže. To je nejvíc ze všech týmů. I přes tento deficit se drží výběr na 14. místě, za sebou pak má Znojmo a Porubu. V mnoha zápasech navíc tým prohrál smolně o jednu branku. Ale jdeme dál, výběry starších žáků jsou svorně druzí za zaběhnutou vítkovickou akademií. I další, mladší týmy válí. Celek U11 si vybojoval celorepublikové finále Poháru mládeže. A tři hráči výběru U15 František Doležel, Filip Machů a Jakub Pávek obdrželi i pozvánku do reprezentačního výběru. Ze soutěžního hlediska opravdu výborný podzim, na které ale bude těžké navazovat.

Skvělý OP papírna Cup 2021

Těžkou zkouškou organizačních schopností byl pro nás domácí OP papírna Cup výběrů U11 a U9. Ve spolupráci s iniciativou Děti dětem jsme měli tu čest přivítat na Tyršově stadionu velké množství kvalitních výběrů, šikovných hráčů a velkých osobností. Jednou z největších je rozhodně Rostislav Vaněk, srdce celé iniciativy a muž, který odvádí ve prospěch charitativních projektů neskutečné množství práce. Těžko bychom hledali muže s větším srdcem. Rosťa koncem roku absolvoval náročnou operaci, a našim obrovským přáním je, aby mu přálo zdraví a bylo mu shúry vráceno to, co věnoval pro dobrou věc. Rosťo, drž se.

OP papírna Cup byl pro nás oslavou fotbalu jako takového. Nešlo tolik o výsledky, vždyť každý hráč a tým dostal svou cenu. Byl to pro nás impuls, že se vše brzo vrátí do normálních pořádků. Obrovské díky patří i teď zpětně všem účastníkům, ale i organizátorům, pořadatelům i rodičům, kteří vytvořili skvělou akci. A samozřejmě i společnosti OP papírna, která je hlavním partnerem našich mládežnických výběrů. Podporovat finančně i jakkoliv jinak mládežnický sport je neuvěřitelně náročné a záslužné. Děkujeme všem partnerům za tuto spolupráci.

Ať je rok 2022 úspěšný

Chtěli bychom vám všem ještě jednou poděkovat za důvěru v roce 2021, za pomoc, za podporu. A to všem, fanouškům, rodičům, přátelům, partnerům, ale i soupeřům. A samozřejmě hráčům. Nejenom vlastním tréninkem a pílí se mohou hráči posouvat dál, ale i zápasovou konfrontací s kvalitními soupeři. Zároveň budeme pokračovat v projektech, kdy chceme s našich talentů vychovávat nejen výborné hráče, ale i skvělé a uvědomělé osobnosti. Podporovat ducha fair-play i společenské odpovědnosti. A to je náš dlouhodobý závazek, ve kterém nechceme polevit.

Takže, drazí přátelé, PF 2022. A těšíme se na vás všechny v novém roce.