Výběr U12 na Ondrášovka Cupu 2019

Ondrášovka Cup kategorie U13 proběhne 13. a 14. 6. 2020

Nový termín má finálový turnaj kategorie U13 v rámci projektu Ondrášovka Cup 2020. Na šumperském Tyršově stadionu se odehraje o víkendu 13. a 14. 6. za účasti 24 špičkových mládežnických oddílů. Chybět samozřejmě nebude ani náš žákovský tým a pevně věříme, že v turnaji nebude hrát druhé housle. Nicméně základní skupinu vyfasoval velice náročnou, v čele s triem pražských klubů. Mezi nimi nechybí ani pražská Sparta. Dvoudenní klání vyvrcholí finálovými boji v neděli 14. června.

Ondrášovka Cup je fotbalový podnik mládežnických týmů, jehož první ročník se uskutečnil v roce 2013, a to i za účasti slovenských týmů. Tehdy se ještě konal celý projekt pouze pro jednu věkovou kategorii. Od následující sezóny však již do bojů o pohár Ondrášovka Cupu zasáhly výběry v kategoriích od U8 až po U11, tentokrát i za účasti akademie běloruského předního klubu BATE Borisov.

Zlom přišel v roce 2016. Turnaj se rozšířil i o věkové kategorie U12 a U13 a zároveň získal oficiální status Pohár mládeže FAČR v kategoriích od U8 po U13. Projekt pak na sebe nabaloval další činnosti a kromě samotné sportovní stránky se stal taky významným prvkem ve vzdělávání hráčů i funkcionářů. A to v širších oblastech, jako stravování sportovců, mentální koučink a tak dále.

V červnu se tak prestižní mládežnický turnaj vrátí na Tyršův stadion a rozhodně se je na co těšit.

Banner Ondrášovka Cupu 2020 - kategorie U13
Ondrášovka Cup 2020 (U13)

Šumperská stopa na Ondrášovka Cupu

Vloni o sobě na turnaji dali výrazně vědět i naše barvy. Žáci ročníku 2007 a 2006 se dostali až do finálových turnajů. Ve věkové kategorii do 13 let se náš tým propracoval po prvním dnu do „Bronzové skupiny“, kde nakonec skončil na 4. místě. Ještě lépe se dařilo klukům v kategorii do 12 let, tedy těm, kteří nás budou reprezentovat letos na domácím turnaji.

I v minulém roce měli to štěstí, že finálový turnaj hráli doma, na Tyršáku. V základní skupině je los nešetřil a kluci tak mimo jiné poměrili síly i s výběry Mladé Boleslavi, pražské Dukly či Hradce Králové. Prohráli jen s mladoboleslavským výběrem, a to těsně 1:2. Ostatní výsledky je pak poslali do bojů v tzv. Stříbrné skupině, kam postoupily týmy ze 3. a 4. míst základních skupin. Dalo by se tedy říci, že šly do bojů o konečné 9. místo na turnaji.

A to také ve strhujících zápasech vybojovali! Výběr FK Šumperk tak ve špičkové a nejsilnější konkurenci dané věkové kategorie v zemi vybojoval fantastické 9. místo. Ve Stříbrné skupině neprohrál žádný zápas, porazil Sigmu 3:0, Slovácko 2:0 a Ústí nad Labem 2:1. Přehrál také Kolín (2:0) a po remízách 0:0 s Hradcem Králové, 1:1 s Football Talent Academy Praha a 2:2 s Novým Bydžovem odcházel z celého turnaje s jedinou prohrou. Skvělý výsledek.

Právě na ten bude chtít zase o něco lépe připravený celek navázat i letos. Ve své dlouhodobé soutěži na podzim neprohrál jediné utkání. Nicméně los ho znovu nešetřil. Zvláště souboj s pražskou Spartou v rámci základní skupiny bude opravdovým zážitkem pro všechny. Sparta totiž v tom loňském klání kategorie U12 skončila na 2. místě, aniž by na turnaji jedinkrát prohrála.

Fotografie z turnajů

Výběr U13 na Ondrášovka Cupu 2019
Výběr U13 na Ondrášovka Cupu 2019

 

Výběr U12 na Ondrášovka Cupu 2019
Výběr U12 na Ondrášovka Cupu 2019

Foto: http://www.ondrasovkacup.cz