FK Šumperk vs. SK Beskyd Frenštát

0 - 2
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
31. 3. 2024 15:00 Divize F 2023/2024 19. kolo 180

Reportáž

Nedaří se, nedaří. Ani čtvrtý pokus na jaře nevedl k bodovému zisku, bohužel v domácím utkání s Frenštátem chybělo i více kreativity a hlavně nejen góly, ale tentokrát bohužel i celkově šance. Když se k tomu přidá smůla, protože první gól jsme si vstřelili sami, je jasné, že o radosti moc hovořit zatím nejde.

Podzimní stroj se zadrhl. Šumperský tým nedokázal ani ve čtvrtém jarním utkání bodovat, doma ho srazila vlastní branka a poté marné dobývání frenštátské branky. Dlouhé minuty první půle se do finální fáze náš celek nemohl propracovat, koncovku často blokovali zadáci z Beskyd. Ani hosté nedokázali ve své snaze dojít do bezprostředního ohrožení šumperské branky. A tak diváci viděli ožehavé momenty plynoucí až ze standardních situací. Po jedné takové se ve 29. minutě dostal zpoza vápna k ráně Nízký, ale minul branku.

Přesněji mířil o nějakých 10 minut později Antl, který si naskočil na centr Patrika Strnada. Jenže hlavička neměla potřebnou razanci ani směr a Chmiel v brance hostů si s pokusem našeho týmu poradil bez problémů. Na další hlavičku si již na konci první půle naskakoval i Petr Linet, mezi dvěma hráči však minul zcela branku. A tak přišla první gólová situace utkání, bohužel na druhé straně, než si všichni přáli. Hosté poslali standardku na malé vápno, kde se míč odrazil od Martina Antla a nešťastně zapadl k tyči šumperské branky.

Marná snaha o vyrovnání byla potrestána trefou Haldy

Ani druhá půle nenabídla výraznější tlak do branky soupeře. Ten hru zahájil hned po změně stran útokem po pravém křídle, ale nepřesným zakončením. Bohužel podobně dopadla i naše šance z přímého kopu, kdy prudký střílený centr jen proletěl šestnáctkou soupeře. Na hostech byla v těchto chvílích patrná větší herní pohoda a v 55. minutě musel hasit požár Bílý, který vyrážel pokus z hranice velkého vápna na roh. V 60. minutě sehrál náš tým naopak rychlý kontr, nicméně ve finální fázi místo zakončení situaci překombinoval a nakonec ani nevystřelil.

V 63. minutě se blýskl průnikem z levého křídla Elšík, který se dostal přes dva hráče až do vápna, ale opět selhala finální část akce. V již blížícím se závěru utkání pak ze stejného místa pronikl do vápna i Nováček, dostal se také k zakončení, ale přestřelil frenštátskou branku. Závěrečný tlak pak nakonec patřil spíš hostům, kteří pronikali do již otevřené obrany a několikrát musel zasahovat brankář Bílý. Z jednoho takového výpadu se dostal za obranu Patrik Halda a pak bez přípravy překonal povedenou ránou šumperského brankáře.

FK Šumperk – SK Beskyd Frenštát p. Radhoštěm 0:2 (0:1)

Góly: 45+2. vlastní, 87. Halda. Žluté karty: Strnad, Šidlík, Antl, trenér Tököly – Kalfas, Pyclík, Chmiel, trenér Bartoš. Rozhodčí: Jiří Pavlas. Diváci: 180.
Šumperk: Bílý – Liďák (71. Morong), Smrž, Šidlík (58. Elšík), Skalský (71. Slatinský), Linet, Horký, Nováček, Nízký, Strnad (67. Ostrovka), Antl.
Frenštát p. Radhoštěm: Chmiel – Macík, Macura (40. Montag, 88. Biedermann), Hrabec (68. Rek), Opatřil, Strnad, Halda, Pyclík, Střelec, Ševčík, Kalfas.

Předchozí zápasy

DatumDomácíVýsledkyHostéČas
FrenštátŠumperk