FK Šumperk vs. Slezský FC Opava

1 - 5
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
15. 8. 2023 17:30 MOL Cup 2023/2024 1. kolo 550

Reportáž

Po vítězství v Jeseníku se šumperský celek v domácím prostředí v rámci 1. kola MOL Cupu utkal s jasně favorizovaným celkem Opavy. Účastník druhé ligy dorazil s týmem, ve kterém nechyběli ani hráči hlavního mužstva. A v sestavě se objevil i David Vaněček, který během kariéry působil v Teplicích či ve skotském Edinburghu v dresu Hearts of Midlothian. Slezský FC se přitom stává prakticky již tradičním soupeřem našeho výběru v poháru, tato konfrontace byla již čtvrtá.

Tři góly v poločasu určily ráz duelu

Trenér Pavel Tököly provedl pro pohárové utkání několik změn oproti divizním duelům. Do branky se poostavil Richard Bílý, čas ve hře dostali také Ostrokon či Stašák. A během zápasu pak došlo i na četná střídání. Od prvních minut bylo znát, že hosté hrají o dvě soutěže výše. Přesto jejich větší držení míče nevedlo k větším šancím. Trpělivě si však počkali a nakonec hned v první půli třikrát udeřili. O první gól se postaral David Vaněček, který v 15. minutě proměnil pokutový kop. Jestliže náš tým chtěl čekat na nějakou příležitosti, že které by zkomplikoval hostům cestu za postupem, tak se jí nedočkal včas.

Ve 22. minutě po kombinaci na hranici šestnáctky dostal přihrávku Jan Kadlec a aniž by si připravil pozici, tak z voleje utěšenou ránou trefil krásný gól. Bílý přes veškerou snahu zabránit brance nedokázal. V následujících minutách přece jen i náš celek měl náznaky šancí, dokázal se dostávat až k brance. Ale klid v koncovce nepřišel a snaha o snížení vyšla vniveč. A tak se prosadili znovu hosté. Ve 37. minutě zvýšil již na 3:0 Radim Dostál. Ten se dostal k odraženému míči a dokázal lehce zakončit k pravé tyčce Bílého branky.

V závěru poločasu pak i náš celek po rohovém kopu zahrozil, ale bohužel Stašák hlavičkoval v záklonu a nepřesně. Jeho chvíle ale teprve přijít měla.

Rychlé snížení k dramatu nevedlo

Za úmorného tepla, i přes které si na stadion našlo cestu přes 500 diváků, se do druhého poločasu vrhl hned čtyřlístek nových hráčů v šumperském týmu. A to Morong, Nováček, Linet a Zajíc. Pro něj to byl debut v soutěžním utkání za FK Šumperk v této sezóně. I hosté sáhli ke dvěma změnám. Právě zmiňovaný Lukáš Zajíc si připsal první střelu na hostující branku v druhém poločasu, gólman Číž ale s ránou zpoza vápna neměl moc práce. Podobně na tom byl i na druhé straně Bílý.

V 53. minutě vhazoval poblíž rohového praporku Ostrokon, míč se z vápna dostal na nohu TOMÁŠI STAŠÁKOVI, který krásnou ránou po zemi nedal Čížovi žádnou šanci. A fanoušci si tak mohli zakřičet i po trefě domácího celku. Bohužel drama se nekonalo. Hosté se totiž v 57. minutě dostali na šest rychlých přihrávek od vlastního vápna až před Bílého, kde křižný pas propustil nabíhající hráč na Davida Vaněčka, který, tentokrát již ze hry, vsítil svůj druhý gól v utkání. Pohledná akce soupeře tak vrátila Šumperk zpět na zem.

V 66. minutě se měnilo skóre naposled. Hosté rozehráli další rychlou souhru, Tomáš Rataj si míč přiklepl do běhu, pak si dokázal fyzickými parametry udržet kontrolu nad balónem a technickou střelou překonal vybíhajícího Bílého. Šumperský celek se ani na čtvrtý pokus nedokázal popasovat s losem poháru v podobě Slezského FC Opava. Slezané vyhráli 5:1 a v dalším kole na ně čeká cesta do Holešova.

FK Šumperk – Slezský FC Opava 1:5 (0:3)

Góly: 53. Stašák – 15. Vaněček (pen), 22. Kadlec, 37. Dostál, 57. Vaněček, 66. Rataj. Žluté karty: Ostrokon, Linet – Dostál. Rozhodčí: Dalibor Černý. Diváci: 550.
FK Šumperk: Bílý – Ostrokon, Antl (46. Linet), Smrž, Stašák – Skalský (46. Nováček), Nízký, Elšík, Strnad (46. Zajíc), Ostrovka (46. Morong) – Šidlík (65. Horký).
Slezský FC Opava: Číž – Kopečný (46. Ščudla), Hýbl, Vincour, Kadlec – Janoščin (62. Omale), Haitl (46. Blecha), Dostál, Whiffen – Vaněček (62. Marzuq Yahaya), Rataj (62. Velička).

Šumperk

31BÍLÝ Richard Brankář
5OSTROKON Artem Obránce 59'
7OSTROVKA Yevhen 14 Útočník
8SMRŽ Marek Obránce
9ŠIDLÍK Miloš 13 Útočník
10SKALSKÝ Martin 15 Záložník
12ANTL Martin 11 Obránce
14STAŠÁK Tomáš Hráč v poli 53'
19ELŠÍK Marek Útočník
21NÍZKÝ Filip Hráč v poli
23STRNAD Patrik 16 Záložník
14MORONG Tomáš 7 Útočník
11LINET Petr 12 Záložník 85'
15NOVÁČEK Petr 10 Záložník
16ZAJÍC Lukáš 23 Obránce
13HORKÝ Marek 9 Záložník

Opava

1ČÍŽ Lumír Brankář
6JANOŠČIN Jiří 13 Hráč v poli
8RATAJ Tomáš 18 Hráč v poli 66'
10VANĚČEK David 97 Hráč v poli 57'
15'
15VINCOUR Tomáš Hráč v poli
16DOSTÁL Radim Hráč v poli 37'
80'
21KADLEC Jan Hráč v poli 22'
22HAITL Patrik 20 Hráč v poli
23KOPEČNÝ Miloš 25 Hráč v poli
24HÝBL Matěj Hráč v poli
32WHIFFEN Thomas Oliver Hráč v poli
25ŠČUDLA Adam 23 Hráč v poli
20BLECHA Filip 22 Hráč v poli
13OMALE Solomon 6 Hráč v poli
97YAHAYA Mohammed Marzuq 10 Hráč v poli
18VELIČKA Bohdan 8 Hráč v poli

Předchozí zápasy

DatumDomácíVýsledkyHostéČas