FK Šumperk vs. MFK Vítkovice

1 - 0
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
22. 10. 2023 14:30 Divize F 2023/2024 12. kolo 100

Delegace rozhodčích

RozhodčíAsistent rozhodčího 1Asistent rozhodčího 2Delegát
PÁRAL RomanSLABÝ JiříBRÁZDIL PetrMACHALA Martin

Reportáž

Dvě výhry v řadě, solidní forma a optimismus. Zároveň ale vědomí, že na šumperský Tyršák míří velmi kvalitní soupeř, sice jedenáctý v tabulce, ale se vzestupnou tendencí. Vítkovice totiž v posledních kolech začaly sypat góly, vyhrávat, ostravský kádr si sedl. A budil hrůzu. Nakonec to potvrdil i v Šumperku, nicméně naši hráči zase potvrdili jinou věc. Že letos skvěle šlape obrana a když už za ní něco začne hořet, vezmou to pod kontrolu brankáři.

Proti Vítkovicím dostal prostor mezi tyčemi Martin Kreizl, jinak nechyběla základní osa týmu. A od prvních minut bylo také patrné, že diváci uvidí hlavně tuhý boj, na užším hřišti více soubojů… Ale i pohledné akce. A ta první obrovská ze šumperské strany skončila gólem. Z levé strany naservíroval míč Marek Horký přímo na hlavu MILOŠE ŠIDLÍKA. A šumperský forvard ve třetím po sobě jdoucím utkání dokázal skórovat v úvodní desetiminutovce. Hlavou nedal brankáři Mrozkovi ve vítkovické svatyni šanci – 1:0.

V dalších minutách měl také více šancí náš tým, byť držení míče bylo opticky vyrovnané. Ale z centrů z křídel šumperský celek hrozil. Na druhé straně naopak pokrývala defenzíva domácího celku nákopy na ofenzivní duo Nieslanik – Fulier. Až v blížícím se závěru pak přece jen hosté šli do velké šance, Fulier se ocitl sám ve vápně. Ale Martin Kreizl vytáhl fantastický zákrok, doslova zákrok utkání.

ani oslabení neotupilo vítkovickou snahu o vyrovnání

Zároveň ale bylo jasné, že druhý poločas nebude jednoduchý. Vítkovice hrály fyzicky velmi kvalitní zápas, oboustranně se chodilo do velkého množství soubojů. Gólových příležitostí však tolik k vidění nebylo. A tak rostla i nervozita na obou stranách. K nevoli šumperského trenérského dua pak domácí hráči až moc málo drželi míč a nesnažili se zklidnit hru. Nakonec pak pomohla nedisciplinovanost soupeře, kdy po ostrém zákroku dostal červenou kartu Martin Matejov.

Jenže Vítkovice i v oslabení hrozily, posílaly vysoké nákopy a hlavně často velice lacině získávaly míče. Přesto se podařilo i pět minut nastavení ustát a nakonec udržet velice cenné a důležité vítězství 1:0.

Předchozí zápasy

DatumDomácíVýsledkyHostéČas