FK Šumperk vs. FC Vratimov

5 - 0
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
8. 10. 2023 15:00 Divize F 2023/2024 10. kolo 120

Delegace rozhodčích

RozhodčíAsistent rozhodčího 1Asistent rozhodčího 2Delegát
SCHNEIDER PavelPROSKE ZbyněkDEDEK VojtěchSAMEK Lubomír

Reportáž

Trenéři šumperského týmu, Pavel Tököly a Petr Merta, mohli spokojeně počítat s kompletním kádrem. Těžila z toho i rezerva, které k důležité výhře v Jestřebí pomohli například Artem Ostrokon či Libor Vicenec. Áčko pak šlo do zápasu s Milošem Šidlíkem na hrotu, s brankářem Richardem Bílým v brance, a jinak s očekávaným lineupem. A nutno dodat, že tentokrát to šumperskému celku prostě sedlo a kluci odehráli parádní zápas.

Šidlík vyvětral vratimovskou obranu

Hned od úvodních minut převzal náš tým iniciativu, míč a hlavě zůstal aktivní a nápaditý. A hosté z toho museli být dost v šoku. Během prvních deseti minut totiž několikrát naháněli Miloše Šidlíka za svou obranou. První výpad ještě nedopadl, Nízkého přihrávku si Šidlík posunul do běhu až moc a brankář Müller byl u míče dřív. Další stejné akce vpravo skončila ofsajdem, třetí výpad zase středem se také obešel bez zakončení. Čtvrtý výpad stejného ražení, a to už v sedmé minutě, znamenal vedení. MILOŠ ŠIDLÍK ve výskoku sice napoprvé neuspěl, když Müller vytáhl skvělý zákrok, ale z dorážky hlavou již bezmocnému gólmanovi šanci nedal – 1:0.

Drtivý vstup do utkání pak měl pokračování a Vratimovští chvílemi nevěděli, kde jim hlava stojí. Výborně hrající středová řada, podporovaná jistou defenzívou a čerpající i z pohybu ofenzivních hráčů, bavila diváky. Hned minutu po Šidlíkově trefě se do koncovky nacpali Linet i Strnad, ale tentokrát nedokázali zakončit. Ve 13. minutě se střelec Šidlík vžil do role nahrávače, zpětným pasem pod sebe hledal své spoluhráče. Ale bohužel míč zamířil přesně mezi Strnada a Stašáka, přičemž by oba po převzetí balónu měli na noze stroprocentní šanci. Přesto se Šumperk zaslouženě dočkal další trefy.

Ve 21. minutě si po levé straně píchl chytře míč Patrik Strnad, uprchl bránícímu hráči a poslal na malé vápno míč do míst, kam dobíhal MILOŠ ŠIDLÍK. Ten vyhrál souboj tělo na tělo s bránícím hráčem a skluzem pak posunul míč k tyčce – 2:0! Šumperští tak pečetili parádní vstup do zápasu. I tak samozřejmě nemuselo být rozhodnuto, Josef Csaplár by určitě mohl vyprávět. Hosté však v poločase opravdu toho moc nevymysleli. Brankář Bílý kryl snad jedinou střelu, a to z nějakých 30 metrů, přízemní, nijak razantní, mířící přímo na něj. Víc trpěl Filip Nízký, který dostal naloženo od Lukáše Dudy, za což viděl hostující hráč žlutou kartu. Poslední parádu poločasu pak předvedl Marek Horký. Ten tak zvaně na Harapese protančil mezi obránci Vratimova, pak lehoučce přehodil brankáře Müllera. Když už míč klopýtal pomalu za čáru, přiběhl jeden z obránců Vratimova a z brankové čáry hasil požár.

Oslabení hosté šumperský tlak neustáli

Stejně aktivně jako do zápasu vstoupili šumperští fotbalisté i do druhého poločasu. Hráli na míči, v pohybu, s nápadem a s chutí. A ta postupem času opouštěla hosty, zápas v Šumperku jim totiž nakonec pořádně ztrpkl. V 54. minutě rozezvučel vratimovskou branku Miloš Šidlík, který napálil ránu do tyče a kdo ví, samozřejmě s nadsázkou, zda raději nechtěl za stavu 2:0 spíše ušetřit a završený hattrick pořádně do kasy nezaplatit. O minutu později už zvedali diváci ruce nad hlavu, do šance se dostal Petr Linet, brankáře hostů dostal mimo hru a pak vypálil. Zatímco jednomu hráči Vratimova míč prošel mezi nohama, druhý ho na poslední chvíli z brankové čáry a s milimetrovou precizností poslal o spojnici zase do hry!

V 58. minutě se po rohovém kopu dostal do dvojí koncovky Filip Nízký, jedna rána skončila na noze bránícího hráče. Tou druhou možná přeložil do znakové řeči to, jak první pokus okomentovala část publika – nastřelil totiž pozadí dalšího ze soupeřů. Klíčový moment pak přišel v 64. minutě. Tomáš Stašák krásně přešel přes dva protihráče, ale kdyby věděl, co bude následovat, asi by balón raději ztratil. Třetí v pořadí, Marek Bányácski, totiž nedomyslel obranný zákrok a zajel tzv. na saních do Stašáka. Ten po ostrém zákroku děsivým saltem dopadl na hlavu. Ani jeden z aktérů už do hry nezasáhl, hostující hráč viděl logicky červenou kartu. Nutno dodat, že otřesen se upřímně ihned začal svému protihráči omlouvat. Tomáš Stašák však vzápětí střídal, snad ten nešťastný dopad na hlavu přečká bez zdravotních problémů.

A Šumperk pak svého spoluhráče a vyloučení vratimovského fotbalisty trestat. Již pár sekund po opětovném zahájení hry si na míč z pravé strany naskočil MAREK ELŠÍK a parádním zakončením zvýšil vedení na 3:0! Uběhly čtyři minuty a další střídající hráč udeřil také. Miloš Šidlík tentokrát vytáhl ven z branky hostujícího Müllera, Morong si skvěle našel prostor ve vápně a Šidlík přihrávkou dostal gólmana Vratimova úplně ze hry. TOMÁŠ MORONG, který začínal s fotbalem v Sudkově a prošel naší mládeží, míč lehce zkrotil, zvedl hlavu a tam, kde bylo místo, ho uklidil, tedy k pravé tyči vratimovské branky – 4:0! Strnad pak krásným lobem přes brankáře sahal v 77. minutě po další brance, ale i tentokrát se zázrakem zjevil na brankové čáře někdo z hostů. Přesto na pátou trefu došlo. Po další ukázkové akci se znovu objevil ve stoprocentní šanci TOMÁŠ MORONG a po Elšíkově přihrávce pečetil parádní představení šumperského výběru.

Předchozí zápasy

DatumDomácíVýsledkyHostéČas