FK Šumperk vs. TJ Řepiště

4 - 0
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
20. 8. 2023 16:30 Divize F 2023/2024 3. kolo 150

Delegace rozhodčích

RozhodčíAsistent rozhodčího 1Asistent rozhodčího 2Delegát
VOTAVA MatějHABERMANN LubomírMATULÍK RadekLANGHAMMER Luděk

Reportáž

Po značně turbulentních dnech a týdnech v prostředí TJ Řepiště zůstávalo dlouho otázkou, zda se souboj proti nováčkovi divize odehraje. Hosté dorazili, poskládali rychle tým a doplnili jej i zajímavými jmény. V sestavě například nechyběl Martin Macej, někdejší ligový hráč se zkušenostmi z Teplic a Baníku. V horkém počasí však na hostech byla znát nesehranost a v mnoha aspektech se projevila i převaha našeho celku. Ten v zápase doplatil hlavně, i přes čtyři vstřelené branky, chabou koncovku.

Šidlíkův rychlý gól a pak… Střelecké trápení

Co bylo důležité, tak šumperský celek vstoupil do zápasu aktivně a chtěl využít pozdního příjezdu Řepišťských k utkání. To se povedlo, hned ve druhé minutě pálil Nováček, ale Kuděla si připsal první zákrok. O minutu později se již skóre měnilo. MILOŠ ŠIDLÍK dostal za obranu výbornou přihrávku, šumperský hrotový útočník šel sám na brankáře Kudělu a prostřelil ho – 1:0! Deset minut se pak hrálo s míčem na našich kopačkách, ale šance si náš tým nedokázal vypracovat. Až ve 13. minutě zahrával Strnad přímý kop. Centr poslal na přední tyč, kam si naběhl a na hlavičku vyskočil Šidlík. V žádném případě špatné zakončení ale skvěle vytěsnil gólman Kuděla.

V 16. minutě dostal další přihrávku za obranu Šidlík, Linetův pas ale nedokázal využít. I tentokrát pálil na přední tyč a pravou nohu, možná i proto si Kuděla se zakončením poradil. Hned vzápětí si udělal prostor s míčem na noze Ostrovka, dostal se k centru a posadil ho na hlavu zcela volného Strnada. Jeho zakončení ale mířilo nad branku Kuděly. Ve 22. minutě přišla další slibná příležitost, tentokrát měl na noze navýšení skóre Nováček. Jeho pokus ale také neměl přesnost, míč skončil nad brankou.

Po osvěžení obou mužstev u střídaček přišla obrovská šance hostů, prakticky jediná v zápase. Ale kdo ví, kdyby… Na pravém křídle se přes Smrže dostal k míči Macej, poté poslal výbornou přihrávku na hranici vápna přímo na nohu Adamu Rolečkovi. Ten vypustil parádní ránu, která otřásla břevnem šumperské branky. Skóre se naštěstí neměnilo, bohužel se neměnilo ani do konce celé půle. A to i přes další slibné šance našeho mužstva, ale hlavně Miloš Šidlík tenntokrát neměl seřízeno.

Poločasová střídání a pak dvě gólové přihrávky Stašáka přinesly klid

Do druhé půle domácí trenérský tandem provedl dvojí střídání, ze hry stáhl Nováčka a Elšíka, do hry pak pustil Nízkého se Stašákem. A oba novicové na hřišti se prezentovali hned od příchodu pohybem, aktivitou, a hlavně zapojením do gólových situací. Chvíli však trvalo, než po změně stran nabral domácí tým tempo a začal si tvořit šance. Nejprve si ještě Leixner z hostujícího týmu vykoledoval žlutou kartu, nakonec jedinou udělenou v celém utkání. A pak se konečně začali šumperští hráči prosazovat.

V 55. minutě se na vápně uvolnil Ostrovka a odhodlal se k zakončení. Kuděla si však na ránu počkal, míč mířil přímo do míst, kde stál. Hned v další minutě již se skóre měnilo. Na levém křídle se s míčem uvolnil Stašák, zvedl hlavu a pak poslal pas zpět pod sebe na hranici vápna. Tam se k míči dostal FILIP NÍZKÝ a jeho rána skončila v brance. Naštěstí neuběhlo ani pět minut a náskok se podařilo opět navýšit a definitivně uklidnit tým. Znovu v tom měl prsty Stašák. Tentokrát se dostal za obranu, vytáhl brankáře Kudělu z branky, ale místo zakončení zvolil přihrávku na malé vápno. Tam už si sbíhal YEVHEN OSTROVKA, který doklepl míč do sítě – 3:0.

V ten moment za prakticky rozhodnutého stavu se šumperský výběr snažil hlavně držet míče a hostům, kteří přijeli z úzkým kádrem, v parném vedru docházely i síly. V 70. minutě se navíc skóre měnilo znovu. Po centru do vápna se k zakončení dostal PETR LINET, který posunul skóre do podoby 4:0. O chvíli později pak přišli na pažit i Marek Horký a dokonce místo brankáře Kreizla i Daniil Panin. Fanoušci si pak navíc ještě jednou zakřičeli, ale Filip Nízký krásnou ránou vymetl šibenici ve chvíli, kdy sudí pískl předchozí faul hostů.

Šumperk

1KREIZL Martin 31 Brankář
5OSTROKON Artem Obránce
7OSTROVKA Yevhen Útočník 61'
8SMRŽ Marek Obránce
9ŠIDLÍK Miloš 13 Útočník 3'
10SKALSKÝ Martin Záložník
11LINET Petr Záložník 71'
12ANTL Martin Obránce
15NOVÁČEK Petr 21 Záložník
19ELŠÍK Marek 14 Útočník
23STRNAD Patrik Záložník
14STAŠÁK Tomáš 19 Záložník
21NÍZKÝ Filip 15 Záložník 57'
13HORKÝ Marek 9 Záložník
31PANIN Daniil 1 Brankář

Řepiště

1KUDĚLA Adam Brankář
14LEIXNER Vítězslav Hráč v poli 55'
6KOUŘIL Jakub Hráč v poli
11MACEJ Martin Hráč v poli
4PLEŠEK Petr Hráč v poli
8PLEŠEK Jan Hráč v poli
12KIŠ Lukáš Obránce
18HOLAŇ Adam 3 Hráč v poli
10DAVID Vladimír Hráč v poli
5ROLEČEK Adam Hráč v poli
19KONTRA Martin 2 Hráč v poli
2KOŠŤÁL Petr 19 Hráč v poli
3POPELÁŘ Petr 18 Hráč v poli

Video

Předchozí zápasy

DatumDomácíVýsledkyHostéČas