TJ Unie Hlubina vs. FK Šumperk

0 - 3
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
12. 8. 2023 17:00 Divize F 2023/2024 2. kolo 180

Delegace rozhodčích

RozhodčíAsistent rozhodčího 1Asistent rozhodčího 2Delegát
PROSKE ZbyněkBANOT VojtěchSKLÁŘ JiříKŘIŽÁK Ivo

Reportáž

S respektem i znalostí výsledků poslední doby zajížděli šumperští fotbalisté k utkání 2. kola do Ostravy. V areálu Unie Hlubina je čekal soupeř, který od dubna 2023 neprohrál soutěžní zápas. Trenéři Tököly s Mertou navíc již museli oželet služeb Parise Purzitidise, který i z důvodu osobních a pracovních přestoupil do HFK Olomouc. Do sestavy se tak vrátil na pozici stopera po bok Martina Antla Marek Smrž, jinak zůstala soupiska totožná se základní jedenáctkou pro úvodní kolo.

První poločas spíš taktickou bitvou bez záplavy šancí

Právě na defenzívě mělo v Ostravě znovu velice záležet a co bylo důležité, náš tým ani ve druhém soutěžním utkání soupeři nepovolil skórovat nejen že v prvním poločasu, ale nakonec vůbec. Již ve čtvrté minutě jsme poprvé podnikli přímou přihrávku za obranu, ale tentokrát zastavil naše ofenzivní snahy ofsajd. Sluncem zalitý areál TJ Unie Hlubina, který se nachází nedaleko areálu Dolních Vítkovic, nabízel zajímavou konfrontaci i nadále. Domácí se snažili více na míči kombinovat a touto cestou se dostávat do šancí. Nicméně spoustu míčů ztráceli a finální nákopy do vápna zase sbíral Martin Kreizl.

V 15. minutě naopak na jeden nákop naskočil Miloš Šidlík, ale jeho hlavička minula hlubinskou branku, a to bohužel o dost. Po mnohadenních deštěch tentokrát slunečné počasí vyhnalo teploty vysoko. I to možná svým způsobem ovlivnilo obraz hry a diváci hlavně v první půli žádné ofenzivní hody neviděli. Ve 25. minutě mohl přesto náš celek skórovat. Na centr z pravé strany se natlačil přes obránce Šidlík, ale z voleje minul. Takticky velmi povedený výkon bez větších chyb pak držel naopak soupeře daleko od ohrožení Kreizlovy branky.

Ve 34. minutě sám Kreizl rychle rozehrál a dlouhý výkop se dostal až k Šidlíkovi. Jeho rána zpoza vápna protáhla brankáře Otoupalíka, který však k tyči mířenou střelu chytil. Závěr poločasu celkově patřil našemu týmu, ale ani několik rohů či náznaků šancí k vedoucí trefě nevedlo. Naopak již ve dvouminutovém nastavení zahrozili i domácí, ale ze sražené střely na roh a z něj plynoucího zakončení mířícího vedle branky se gólu ani Hlubinští nedočkali.

Rychlý dvougólový úder rozhodl zápas

Domácí celek, který provedl jedno střídání již v první půli, střídal i o přestávce, a hned dvakrát. Šumperský tým se sice ke změnám v sestavě nesáhl, ale velice brzo sáhl ke klíčovým změnám ve skóre. Přitom to byli Hlubinští, kdo vstoupil do druhé půle lépe. Ale střelecké pokusy buď mířily vedle, nebo do bránících hráčů. A tak udeřilo na druhé straně. V 51. minutě kopal náš tým dlouhý přímý kop, na vysoký centr si s výkřikem „Mám!“ naskočil brankář Otoupalík, ale neměl. A tak se k míči dostal MAREK SMRŽ a uklidil ho do sítě.

Na tento gól navázali naši hráči velice záhy další brankou, a zasadili tak Hlubině tvrdý direkt. Do brejkové situace sám na brankáře se dostal PATRIK STRNAD, gólman Otoupalík ho sice vyhnal z úhlu, ale šumperský hráč zachoval chladnou hlavu. Technickou střelou na zadní tyč elegantně uklidil balón do sítě – 0:2! Navíc na straně domácích se v následujících minutách dost možná začala projevovat únava ze tři dny starého pohárového utkání na půdě silného Havířova. Nic to nemění na faktu, že šumperský tým kvalitního soupeře ubránil, takticky odehrál velmi dobrý zápas. A hlavně s minimem chyb.

Pokud se domácí před necelými 200 diváky chystali k nějakému závěrečnému náporu, tak se o něj právě vlastní chybou připravili. Loudavou rozehrávku stopera vyhmátl Miloš Šidlík. Míč zadákovi sebral a v následné akci jej od brankové čáry servíroval podél vyběhnuvšího Otoupalíka na zadní tyč. Tam si seběhl YEVHEN OSTROVKA, který bez rozpaků zavěsil pod břevno – 0:3! Domácí celek se sice snažil ještě něco s výsledkem udělat, hned vzápětí si vypracoval i závar ve vápně. Ale pod věžemi vítkovické dolní oblasti, kde souběžně s utkáním řádil legendárí DJ Bobo, tentokrát uspěl soupeř.

Hlubina

1OTOUPALÍK Jan Brankář
2FRÉBORT Jaromír Hráč v poli
3TOMEK Jan Hráč v poli 90'
5VYKOPAL Štěpán Hráč v poli
7FÖRSTER Boris Hráč v poli
8SASKO Milan 6 Hráč v poli
9BADALYAN Gevorg Hráč v poli
14MARCIŇA Jan 14 Hráč v poli
16HRUŠOVSKÝ Jiří 15 Hráč v poli
17KONEČNÝ Dominik 18 Hráč v poli
13SCHMUTZ Jakub 19 Hráč v poli
6FONIOK Antonín 8 Hráč v poli
14KALAY René 14 Hráč v poli
15FRÉBORT Daniel 16 Hráč v poli
18ŠINDLER Dominik 17 Hráč v poli
19BĚLÍČEK Tomáš 13 Hráč v poli

Šumperk

1KREIZL Martin Brankář 72'
7OSTROVKA Yevhen Útočník 69'
8SMRŽ Marek Obránce 52'
9ŠIDLÍK Miloš Útočník
10SKALSKÝ Martin 21 Záložník
11LINET Petr Záložník
12ANTL Martin Obránce
15NOVÁČEK Petr Záložník
16LIĎÁK Dominik 5 Obránce
19ELŠÍK Marek 14 Útočník
23STRNAD Patrik Záložník 54'
14MORONG Tomáš Útočník
5OSTROKON Artem 16 Obránce
14NÍZKÝ Filip 19 Záložník 88'
21STAŠÁK Tomáš 10 Záložník

Video

https://youtu.be/9zuve6z2OTk

Předchozí zápasy

DatumDomácíVýsledkyHostéČas