FK Šumperk vs. FC Zbrojovka Brno B

3 - 0
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
9. 6. 2023 17:00 Divize E 2022/2023 26. kolo 80

Delegace rozhodčích

RozhodčíAsistent rozhodčího 1Asistent rozhodčího 2Delegát
MACHOREK JakubMAYER JanNEJEZCHLEB MiroslavKRATOCHVÍL Jiří

Reportáž

Je dobojováno, sezóna pro divizní výběr mužů skončila. Poslední utkání ročníku 2022/2023 odehrál náš tým na hřišti 2 na Tyršově stadionu. V něm přivítal náš celek brněnskou Zbrojovku a sezónu zakončil výborně. Z pozorné defenzívy nakonec vybojoval a vytěžil maximum, proměnil dvě standardky a na závěr pak potrestal chybu soupeře. A nakonec se stali jediným celkem v soutěži, který od nejofenzivnějšího týmu divizní skupiny neinkasoval.

První problém vyvstal během pátečního dne, kdy občasně navštívil Šumperk prudký liják. A tak se utkání odehrávalo na silně čvachtajícím trávníku, který však i díky dlouhodobé péči celé utkání zvládl. Podobně se dá hodnotit i výkon šumperského celku. Trenéři Tököly s Mertou museli oželet hned několik stabilních hráčů základní sestavy, tedy zdravotně indisponované Smrže se Strnadem, i vykartovaného Lineta.

Většinu prvního poločasu hosté drželi míč, kombinovali. Ale větší kontrola hry, kterou trpělivě dirigoval kapitán Šmíd, brněnskému celku mnoho užitku nepřinesla. Ani a druhé straně se víceméně žádné přímé nebezpečí nekonalo. Až v závěru poločasu. Při absenci Strnada se k zahrávání rohových kopů postavil Nízký a co si budeme povídat, svého spoluhráče nahradil skvěle. Ve 43. minutě zatočil centr do ohně k brankové čáře a nešťastný Daniel Kolář přizvedl míč tak smolně, že balón skončil v síti. O dvě minuty později zahrával Nízký další rohový kop. Tentokrát jej poslal na hlavu Parise Purzitidise, který nekompromisně zvýšil – 2:0!

Trpělivá defenzíva slavila úspěch

Dva góly ze závěru první půle pak byly základním stavebním kamenem pro úspěch v celém zápase. Hosté se sice po změně stran nevzdávali nadějí a hráli aktivně, tlačili se do koncovky, ale bez větších šancí. A když už se dostali do zakončení, tak rána mířila do míst, kde stál pozorný Martin Kreizl.

Ubíhající čas krátil brněnské rezervě šance nejen na otočení výsledku, ale i na vyrovnání. Tým, který během celé sezóny vstřelil každému týmu aspoň dvě branky, ale v Šumperku gólově vyhasl. Navíc selhal i z hlediska disciplíny. V blížícím závěru duelu totiž v 86. minutě naprosto selhal Radek Adamec. Hostující hráč neudržel nervy na uzdě a v přerušené hře udeřil do obličeje Nováčka. Výsledkem byla červená karta, nicméně stejně dopadl i Dominik Liďák. Ten ve snaze zamezit dalšímu kontaktu strčil naopak do Adamce. A po druhé žluté kartě i on musel opustit hru.

Přesto to nebyl konec zápasu. Naopak, střídající Jakub Vaněk díky dobrému napadání donutil k chybě hostující obranu. A následně bez větších problémů zakončil k tyči Špeldovy branky – 3:0! Pro šumperského mladíka to byl debutový gól v seniorské kategorii! A bez diskuse vstřelený za pomyslnou minutu dvanáct nejen v utkání, ale v celé sezóně. Padl totiž v čase 90+1.

Předchozí zápasy

DatumDomácíVýsledkyHostéČas
Zbrojovka BŠumperk