Sezóna: 2017/2018

PODHORNÝ Miroslav

Záložník Miroslav Podhorný je šumperským odchovancem a během své kariéry nepůsobil v žádném jiném oddílu. S fotbalem začínal v šesti letech a následně prošel všemi mládežnickými výběry až do mužského áčka.

PURZITIDIS Paris

Paris Purzitidis pochází z česko-řecké rodiny, kdy tatínek je Řek a maminka se narodila v Břidličné. V jihoevropské zemi prošel mládežnickou akademií v Soluni, ale poté zamířil na Moravu, kde po testech v Sigmě zakotvil v Uničově. Fotbal hrával i otec, který také působil v mládeži olomoucké Sigmy. Po návratu do Řecka pak hrál ve druhé a třetí lize. Fotbalovou rodinu pak doplňuje zatím nejúspěšnější hráč z klanu Purzitidisů, Marios, který například naskočil v dresu Liberce i do evropských pohárů.

První Parisova zkušenost se šumperským fotbalem se datuje do sezóny 2017/18. V divizním klubu působil formou hostování z Uničova. Ve 12 utkáních vsítil z pozice obránce i dvě branky. Po sezóně, ve které náš celek obsadil skvělé páté místo v divizi D, se vrátil do Uničova. Návrat do Šumperku, tentokrát již na přestup, přišel v červenci 2021. Zkušený obránce se ihned zařadil mezi opory týmu a následně pak i navlékl kapitánskou pásku.

Martin Kreizl

KREIZL Martin

Brankář Martin Kreizl začínal jako žáček s fotbalem v Loučné nad Desnou již v osmi letech. Z horského střediska se v necelých 11 letech přestoupil do Velkých Losin, kde již před přestupem hostoval. O další tři roky později následoval znovu posun směrem na jih. a to již k nám do Šumperku. V následujících sezónách pak Kreizl pobíral cenné zkušenosti i ve větších klubech. Hostoval například ve Zbrojovce Brno či v Břeclavi. Krátce se pak vrátil i do Velkých Losin. Z hostování se vrátil v lednu 2014, zažil pak v Šumperku i sezónu 2014/2015, kdy tým působil v krajském přeboru a z druhého místa vybojoval postup do divize.

Marek Smrž

SMRŽ Marek

Marek Smrž je odchovancem nedalekých Velkých Losin, nicméně již v mládežnických kategoriích občasně nakukoval do zázemí našeho oddílu. V sezóně 2009/2010 a na podzim roku 2013 působil formou hostování v organizaci FK Šumperk.

V srpnu 2017 pak byl administrativně dotažen do konce přestup do našeho oddílu. Od té doby je stabilním členem šumperského kádru. Nejtěžší moment na trávníku v dresu šumperského klubu prožil 28. dubna 2019, kdy se po souboji s brankářem Martinem Kreizlem dostal do boje o život. Po nárazu na zem zapadl hráči jazyk. Situaci zachránil spoluhráč Yevhen Ostrovka, který bleskově přispěchal na pomoc a vytáhl Smržovi zapadený jazyk. Naštěstí se nepotvrdilo podezření na krvácení do mozku a Marek Smrž se tak co nejdříve mohl vrátit zpět k fotbalu.

Robert Jurásek

JURÁSEK Robert

Robert Jurásek fotbalově vyrůstal v nedalekých Štítech jako člen TJ SOKOL. S fotbalem začínal oproti současným zvyklostem později, první registrace proběhla v devíti letech. Již v seniorské kategorii pak zamířil Jurásek na hostování do Rudy nad Moravou či Bohdíkova, v Šumperku se poprvé objevil v srpnu 2014. Formou hostování posílil tým, který usiloval v krajském přeboru o návrat do divize. Definitivní přestup proběhl v létě 2015, kdy se stal stálicí v šumperské organizaci FK.