Znak klubu FK Kozlovice

Remízový duel rozhodl ve prospěch soupeře vlastní gól

Po vítězství v Břidličné chtěl šumperský celek uspět i v domácím prvním divizním utkání sezóny. Přijely však Kozlovice, které by i letos měly patřit k favoritům soutěže. A kterým se také na Tyršáku většinou daří. Bohužel i tentokrát vyrovnaný duel rozhodla nikoliv nějaká povedená herní kombinace či snad proměněná penalta. Ale nešťastný moment z úvodu druhého poločasu, který skončil vlastním gólem v šumperské síti. I přes nasazení a evidentní snahu celého týmu o vyrovnání se nakonec podařilo Kozlovicím náskok uhájit.

7. 8. 2022
0 - 1
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
7. 8. 2022 17:00 Divize E 2022/2023 1. kolo 200

Delegace rozhodčích

RozhodčíAsistent rozhodčího 1Asistent rozhodčího 2Delegát
MACHOREK JakubNEJEZCHLEB MiroslavSLABÝ JiříBOČEK Vladimír

Úvodní duel nové sezóny nakonec rozhodla jediná branka. Ke vší smůle ji sice dali naši hráči, ale Ondřej Kováč nešťastně srazil míč do vlastní brány. A tak byť nejčastěji skloňovaným spojením mezi fanoušky i aktéry bylo po závěrečném hvizdu označení „remízový zápas“, tak Kozlovice odvezly ze Šumperka všechny tři body.

Trenéři Opravil s Křepelkou učinili v sestavě oproti pohárovému zápasu v Břidličné několik změn. Do obrany byl již k dispozici kapitán Paris Purzitidis. K dispozici naopak nebyl již Filip Podhorný, který přestoupil do akademie ostravského Baníku, a mimo hru zůstal i Miroslav Podhorný. Do sestavy se tak vrátil Stanislav Lavrovič a také se v šumperském dresu objevil i Jakub Vaněk. Ten posílil tým z olomoucké Sigmy, podobně jako Filip Nízký. Paradoxně se tak v šumperském dresu v prvním utkání sezóny sešli dva hráči, kteří v minulé sezóně také v prvním kole v dresu U18 olomoucké Sigmy svými góly zařídili vítězství proti našemu staršímu dorostu.

Úvodní minuty mohly 200 diváků nalákat na zajímavý fotbal. Hned ve druhé minutě se po přímém kopu zavěsil do hlavičky hostující kapitán Řehák, ale mířil vedle. Dvě větší šance pak měl náš výběr. V šesté minutě z ostrého úhlu tvrdě pálil Žák, ale Obzina míč vyrazil na roh. A po nedovoleném zákroku na Strnada se sám faulovaný hráč postavil k přímému kopu, ale na začátku 9. minuty přestřelil. Vzápětí ještě znovu pálil mimo na druhé straně hřiště Řehák, čímž se ale na dlouhé minuty vyčerpal seznam zajímavých momentů zápasu.

Nešťastný vlastní gól a chycená penalta

V celém prvním poločasu přibyla už jen jedna střela, která mířila mezi tyče. Jejím autorem byl Patrik Strnad, ale ani tentokrát neměl Obzina moc problémů. Hosté, kteří trpělivě bránili a nepouštěli domácí do žádných šancí, si také moc ve hře dopředu nevypracovali. Výjimkou byla zajímavá, ale nepřesná rána Dominika Skopala. Chvíli před koncem poločasu pak přece jen málem udeřilo do kozlovické branky. Patrik Strnad rozehrál rohový kop skvělým centrem na zadní tyč, na hlavičku si naskočil Purzitidis, ale balón bohužel netrefil přesně.

Rozhodnout tak měla druhá polovina zápasu, do které oba týmy vstoupily beze změn v sestavě. A bohužel již velmi brzy přišel klíčový moment celého duelu. Hosté sehráli akci po levém křídle, načež přišel prudký centr do vápna. Nepřesný pas už takřka opouštěl nebezpečný prostor před Kreizlovou brankou, když míč dopadl na hruď Ondřeje Kováče a následně i k levé tyčce Kreizlovy svatyně. Sám šumperský brankář ještě v dalším průběhu zachránil dvakrát svůj tým. Nejprve zlikvidoval jedinou střelu ze hry mířící mezi tyče, v 75. minutě pak vychytal hostujícího Strašáka, který neproměnil penaltu.

Více toho Kozlovice ve hře dopředu nepředvedli, naopak, po vedoucí brance se stále více s blížícím se koncem utkání soustředili na tuhou defenzívu. Přes val vystavený okolo vápna se pak domácím těžko hledala cesta, pomoci měl příchody Elšíka a Horkého, velmi aktivní byl Nízký. Jenže výkon hostů, který by si určitě vysloužil slova chvály od Fanklubu defenzivního fotbalu, slavil úspěch. Kozlovice tak přestály i tříminutové nastavení a vybojovaly v Šumperku tři body. Neoblíbený soupeř tak šumperský Tyršův stadion dobyl potřetí v řadě a naposledy u nás prohrál v roce 2018.

Šumperk

1KREIZL Martin Brankář
2PURZITIDIS Paris Obránce
7ŽÁK Adam Útočník
8SMRŽ Marek 13 Obránce 71'
9VANĚK Jakub 11 Záložník
14NÍZKÝ Filip Záložník
16PAVLÍČEK Lukáš 10 Obránce 45'
17LINET Petr 6 Záložník
18KOVÁČ Ondřej Obránce 49'
21LAVROVIČ Stanislav Záložník 50'
23STRNAD Patrik Záložník 58'
10JURÁSEK Robert 16 Obránce
11ELŠÍK Marek 9 Útočník
6OSTROKON Artem 17 Obránce
13HORKÝ Marek 8 Záložník

Kozlovice

1OBZINA Jakub Brankář 88'
4KOSTKA David Obránce
5ŘEHÁK Alex Obránce
6KYSELÁK Ondřej Obránce 58'
8KAĎOREK Lukáš Záložník 62'
10STRAŠÁK Tomáš 16 Záložník
11GALETKA Adam 9 Útočník
12SMOLKA Štěpán Záložník
13VÍTEK Filip Obránce
14VOGL Jan 17 Záložník
18SKOPAL Dominik Záložník
17CHUDOBA Kamil 14 Záložník
9NEKUDA Petr 11 Útočník
16ZIMMERMANN Patrik 10 Záložník