Znak klubu FK Šumperk

Čtrnáctičlenný okresní přebor zná své účastníky

V pondělí 11. července proběhl losovací aktiv Okresního fotbalového svazu Šumperk. A je jasné, že na naši rezervu, nováčka Okresního přeboru, čeká hned třináct zajímavých soupeřů. A o derby nebude logicky nouze. Náš rezervní celek se utkání s výběry několika okolních obcí, včetně Bratrušova, Nového Malína či rezervy Rapotína. Právě jeden z těchto celků, a to Nový Malín, by měl být prvním šumperským soupeřem. Termín zápasu je stanoven již na 7. srpna na půdě soupeře. Prvním domácím soupeřem by měl být úsovský FK. V článku uvedený los by měl ještě posvětit OFS Šumperk, vychází však z losovacích čísel, Bergerových tabulek a známé termínovky.

Šumperská rezerva v minulé sezóně ovládla svou skupinu III. třídy, stejně jako rezerva Zábřeha, která tedy taky slavila postup. Do soutěže se nakonec přihlásilo 14 týmů, které se spolu střetnou dvoukolově doma a venku. Nejsevernějším soupeřem je Baník Staré Město, nejjižnějším pak Sokol Palonín. Co se týče podzimního rozlosování, tak na náš celek čeká šest domácích zápasů (Úsov, Jestřebí, Juventus Mohelnice, Leština, Loštice B a Rapotín B) a sedm zápasů venku.

Předběžný los podzimní části

III. třída se rozšířila

Není bez zajímavosti, že k rozšíření došlo u nejnižší soutěže OFS Šumperk. III. třída, ve které v minulé sezóně naše rezerva působila, se v případě A skupiny rozrostla na deset celků, v případě B skupiny pak na devět. Nováčky jsou například rezervní týmy Sudkova či Olešnice u Bouzova.