Znak klubu FC Viktorie Přerov

Druhý Přerov urval vítězství, divizi končíme na 7. místě

Poslední divizní boje jsou za námi. Sezóna 2021/2022 v rámci divizní skupiny E nabídla zajímavé a atraktivní boje. Na jejím konci se z postupu raduje zcela po zásluze celek SK Hranice. Naopak divizní soutěž opouští FC Strání, které skončilo poslední. Šumperský výběr zakončil sezónu v Přerově. Na půdě Viktorky, která vybojovala druhé místo, nakonec prohrál. Nicméně konečné sedmé místo patří za poslední roky k těm lepším výsledkům a zároveň tedy i odrazovým můstkem do dalších sezón.

18. 6. 2022
2 - 1
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
18. 6. 2022 15:00 Divize E 2021/2022 14. kolo 100

Poslední utkání divizního ročníku odehrál šumperský celek na půdě Přerova. Na hřišti favorita soutěže a druhého celku tabulky pak předvedli svěřenci Opravila s Křepelkou statečný výkon, ten však bodovým ziskem korunován nebyl.

Premiéru v divizní soutěži si pak střihla teprve 24letá rozhodčí Karolína Jílková. Od úvodních minut pak řídila velmi zajímavý zápas, plný útočných akcí na obou stranách. Na konci sedmé minuty se pak měnilo skóre poprvé. Přerov sehrál rychlou akci, když se za obranou k míči dostal Tomáš Matušík. V rychlosti si prvním dotekem míč přichystal a druhým přes vyběhnutého Kreizla zakončil.

Šumperský tým ani po úvodní brance zápasu nepolevil v aktivitě, se kterou do zápasu vstoupil, a bylo znát, že se chce rozloučit bodovým ziskem. A ideálně vybojovat ještě konečnou pátou pozici, která zůstávala ve hře. Po další šanci zahrával poté v 18. minutě rohový kop Strnad a skákavý míč ve vápně tečoval za záda přerovského brankáře Marek Elšík! Bylo vyrovnáno, kanonýr dorosteneckého ligového výběru si pak připsal první zásah v divizní soutěži.

Nadějný stav však nevydržel ani do konce poločasu. Ve 27. minutě sehrál domácí celek rychlou akci a na jejím konci byl Daniel Řezník. Seběhl si z druhé vlny na přihrávku a propálil bezmocného Kreizla. Ve zbytku utkání pak oba týmy ještě měly několik šancí, diváci viděli zajímavé utkání a srdnatý boj o poslední body sezóny. Ty nakonec zůstaly na Hané, Přerov tak upevnil druhou pozici. Bohužel náš celek tak i přes výbornou jarní část sezóny nakonec ubojoval ve vyrovnané soutěži „jen“ sedmé místo.

FC Viktorie Přerov – FK Šumperk 2:1 (2:1)

Góly: 7. Matušík, 26. Řezník – 18. Elšík. Žluté karty: Kocian, Javora – Kováč. Rozhodčí: Karolína Jílková. Diváci: 150.
Přerov: Krynskij (46. Repček) – Javora, Řezník, Masný (62. Kratochvíl), Kocian, Matušík, Dittmer, Caletka (46. Koplík), Beňa (62. Janský), Mirvald, Kuča (46. Kubica).
Šumperk: Kreizl – Purzitidis, Smrž, Jurásek (59. Žák), Elšík (66. Hegner), Hausknecht, Linet, Kováč, Twardzik (59. Matura), Lavrovič (66. Liďák), Strnad.