Logo klubu FK Třinec

Poslední domácí soupeř dorostu: Třinec

Náročná a dlouhá sezóna spěje dorosteneckým výběrům do svého závěru. A už nyní je možné tvrdit, že úspěšného. Po letech, kdy šumperské výběry sahaly v divizní soutěži po postupu, se letos klub po letech vrátil do ligové soutěže. Počáteční obavy spojené s náročným losem úvodu sezóny vzaly za své. Starší dorost začal postupně prohránět ostřílené akademie, mladší se také blýskl v nabité konkurenci solidními výsledky. Domácí derniéra obou výběrů pak proběhne v neděli 12. června, když do Šumperku zavítá Třinec.

U19: Přímý souboj o pozice, na Třinec ztrácíme dva body

V Šumperku se odehraje souboj třináctého s jedenáctým celkem tabulky. Šumperský celek pak má při zisku 32 bodů a vyrovnanosti tabulky na soupeře ztrátu jen dva body. Třinec však míří do podhůří Jeseníků se skvělou formou, z posledních čtyř zápasů třikrát vyhrál. A to i na půdě Baníku. Nestačil pouze na druhou Jihlavu, naposledy pak doma porazil 4:0 Kroměříž. Hattrickem se na tomto vítězství podílel Tobiáš Nieslanik. Nicméně šumperský celek má na Třinec dobré vzpomínky.

Na podzim totiž ve Slezsku vyhrál, utkání 15. kola rozhodl v 81. minutě Tomáš Holan, který nyní již obléká dres Postřelmova. Z půdy soupeře tak vezl domů senzační tři body a potvrdil skvělou formu ze závěru podzimu. Teď se snaží svěřenci Jakuba Bauera zakončit úspěšný ročník na co nejlepší pozici. K tomu by se jim obhajoba vítězství ze vzájemných zápasů velmi hodila. V posledním kole totiž kluci zajíždí na půdu čtvrtého Slovácka, a tam to fakt nebude lehké.

Utkání proti výběru U19 Třince začne v neděli 12. června v 10:30 na zadní travnaté ploše Tyršova stadionu. Řídit ho bude z pozice hlavního rozhodčího Jiří Macrineanu, k ruce mu budou asistenti Vojtěchové Vít a Dvořáček.

U17: Těžká výzva, třinecký mladší dorost je v tabulce sedmý

To mladší dorost to bude mít podstatně náročnější. Slezané totiž v této kategorii brouzdají v tabulce podstatně výše než jejich starší spoluhráči. Aktuálně jsou Třinečtí na sedmém místě tabulky se ziskem 44 bodů. Na druhou stranu oproti výběru U19 má mladší dorost Třince aktuální formu diametrálně opačnou. Z posledních čtyř zápasů vyhrál jen jednou, a to 5:0 s třináctou Kroměříží. Naopak Třinec prohrál na půdě čtrnáctého Znojma a nestačil na Jihlavu ani Baník. Náš výběr je pak v tabulce předposlední, čtyři body náskoku má na Porubu, naopak bod ztrácí na Znojmo. Tomu navíc chybí do konce sezóny odehrát již jen jedno utkání. S ohledem na skóre by jakýkoliv bodový zisk posunul náš výběr před ten znojemský.

Nijak jednoznačná nebyla ani podzimní konfrontace obou výběrů. Ve Slezsku se hrál vyrovnaný zápas. A náš celek do něj dokonce vstoupil lépe, když ve čtvrté minutě otevřel skóre Nikolas Körner. Bohužel Třinečtí ještě do pauzy otočili výsledek po dvou brankách Kryštofa Horniaka. Víc gólů v utkání nepadlo, Třinec vyhrál 2:1. I tak náš celek předvedl v Třinci velmi sympatický výkon a ke vší smůle na podzim znovu přišel těsnou prohrou o cenný bodový zisk.

Odvetný zápas obou výběrů proběhne na Tyršově stadionu v neděli 12. června od 12:45. Hrát se bude na vedlejší travnaté ploše č. 2 (vzadu za umělkou). Delegován řízením tohoto posledního domácího utkání sezóny byl Vojtěch Vít, jeho asistenty pak budou Jiří Macrineanu a Vojtěch Dvořáček.