Znak klubu FC Rovensko

Rezerva porazila Rovensko a proti Jedlí může definitivně vybojovat postup

Další kolo mají za sebou hráči rezervního týmu. V utkání proti FC Rovensko se postupně prostříleli k vítězství 5:0. To by v případě, že Písařov doma v souběžně hraném utkání proti Hanušovicím, stačilo již na definitivu postupu. Jenže pronásledovatel z Písařova vyhrál 2:0 a stále tak drží teoretickou šanci na vítězství v soutěži. Nicméně ztráta 14 bodů před posledními pěti zápasy hovoří jasně, matematika je neúprosná. Pokud tedy Šumperk v dalším kole doma porazí Jedlí, bude jistým postupujícím do okresního přeboru.

7. 5. 2022
0 - 5
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
7. 5. 2022 16:30 III. třída, sk. A 2021/2022 17. kolo 85

Do Rovenska dorazila šumperská rezerva opět s mladým kádrem, nicméně běhaví šumperští mladíci ovládli i další utkání této sezóny. Po hladkém vítězství 5:0 již stačí z posledních pěti duelů odehrát našemu výběru jediný bod, aby si zajistil postup do vyšší soutěže.

Rovensko se od začátku jarní části sezóny trápí, jediné tři body si připsalo v derby v Jedlí. K nim pak přidalo bod za prohry po penaltách na půdě rezervy z Libiny. Před duelem s našimi hráči pak inkasovalo sedm branek v Hanušovicích. K zápasu tak odjížděl náš celek jako favorit, což potvrdil. Dlouho však hledali mladíci ze Šumperka cestu k domácí brance, přesto šli do kabin s náskokem dvou branek. Nejprve v polovině první části hry otevřel skóre Martin Šincl, až v závěru půle pak navýšil náskok Pavel Mazák.

V souběžně hraném utkání v té době vedl v poločase i Písařov nad Hanušovicemi, těsným náskokem 1:0. Přitom ztráta bodů Tatranu by znamenala již definitivu postupu po tomto kole. Nakonec k tomu nedošlo, Písařov výhru pojistil a urval tři body po výsledku 2:0. Šumperští mladíci pak v Rovensku přidali ještě tři branky, podruhé v zápase se trefil Šincl a dvě branky pak vstřelil Šimon Valenta. Po vítězství 5:0 zůstává rezerva první se ziskem 48 bodů ze 16 zápasů a se skóre 89:15. Definitivu postupu si mohou naši hráči vybojovat již v dalším kole, kdy doma přivítají Jedlí. Hraje se v sobotu 14. května od 15:00 na Tyršově stadionu.

FC Rovensko – FK Šumperk B 0:5 (0:2)

Góly: 22. a 55. Šincl, 62. a 81. Valenta, 43. Mazák. Žluté karty: Šincl (Šumperk). Rozhodčí: Pavel Jílek. Diváci: 85.
FC Rovensko: Bezděk – Šváb, Vágner, Vysloužil, Huňat, Kunčík, Matoušek, Doubrava, Peichl, Tatoušek, Láník. Střídající: Jílek, Chrastina.
FK Šumperk B: Horký – Šincl, P. Dostál, Přikryl, V. Dostál, Štefek, Valenta, Klimek, Halama, Mazák, Krahula. Střídající: Jiroš, Tyl, Žanda.