TOP 5 VÍKENDU: Obrat rezervy i skvělé zápasy starších žáků

S mírným zpožděním přinášíme tradiční pohled na TOP 5 nejzajímavějších momentů víkendových bojů. I tentokrát bylo z čeho vybírat, byť se oproti předchozímu víkendu našim výběrům tolik nedařilo. Co jsme tedy pro tento týden vybrali mezi pět nejlepších momentů v podání FK Šumperk? Tak například skvělé zápasy starších žáků s Vítkovicemi či obrat rezervy v duelu s Libinou.

Třicet minut libinské zkázy

Svízelné momenty prožívají trenéři seniorských a dorosteneckých výběrů FK Šumperk. Týmy kosí marodka a proto se často sestava lepí, jak to jen jde. Rezervní výběr, který vede tabulku III. třídy, zůstal opět složen z dorostenců. A ti na domácí půdě prožívali v souboji s rezervou Libiny perné chvíle. Hosté totiž ještě v 61. minutě vedli 2:0 a rýsovala se první ztráta bodů v letošní sezóně.

Ale nedošlo na ní. V poslední půlhodině předvedl náš „B“ tým skvělý výkon, začal dávat góly a nakonec sympaticky hrající hosty porazil po tuhém boji 4:2! Tohle vítězství je důležité i z dalšího hlediska. V nadcházejícím víkendu si totiž naše rezerva může v případě odpovídající souhry výsledků zajistit postup do  Okresního přeboru.

Reklama na žákovský fotbal? Duely proti Vítkovicím!

A to bez nadsázky. Oba duely starších žáků, tedy výběrů U15 a U14, proti vedoucím (a po postupu lačnícím) Vítkovicím byly skvělou podívanou a ukázkou kvalitní žákovské kopané. Duel starších výběrů pak byl de facto přímým souboj o vítězství v soutěži, náš celek by totiž v případě vítězství dotáhl bodově soupeře, ale měl by lepší vzájemné zápasy. Oba celky také sáhly až na dno svých sil, a po prvním, spíše taktikou svázaném poločasu, se v tom druhém hrál atraktivní fotbal plný šancí na obou stranách. Strhující podívanou nakonec nejspíš po zásluze ovládli hosté, ale šumperský tým rozhodně za bojovnost zaslouží nejvyšší uznání. Vítkovice navíc dorazily s bilancí 198 branek v 18 zápasech! Ale daly gól jen jeden, takže tu kulatou dvoustovku si musí Slezané nechat na příště.

A to samé platí i o jejich kamarádech z týmu U14. Nadvláda Vítkovic v této kategorii je ještě větší, ale v Šumperku po dvou minutách prohrávaly po gólu Hrušky. Do poločasu sice hosté otočili výsledek, ale Ferron ve druhé půli snížením na 2:3 ještě zadělal na drama. Vítkovice i přes výborný výkon šumperského mužstva nakonec vyhrály 4:2.

Elšíkův debut v „A“ týmu od začátku

Jak již bylo zmíněno, bohužel zdravotní indispozice mnoha hráčů nutí šumperské trenéry všelijak lepit sestavu. Nevyhnulo se to ani „A“ týmu, které tak do Bzence odvezlo i několik dorostenců. Mezi nimi byl i Marek Elšík, který zazářil v přípravě proti Bruntálu a i ve Vsetíně se blýskl několika zajímavými momenty. Až v Bzenci si ale rodák z Brníčka a opora staršího dorostu užil debut v základní sestavě divizního Áčka. Vítězný bohužel nebyl, ale věříme, že to přijde.

A hned druhý den pak mladý útočník nasedl na autobus znovu a opět absolvoval dlouhou cestu napříč Moravou. Tentokrát do Znojma, kde se znovu v základu pokusil pomoci staršímu dorostu k zisku důležitých bodů. Ani tady ale nebylo souzeno. Znojemští vyhráli krásnou trefou vynikajícího Březiny. Marek Elšík však odehrál oba zápasy komplet a k prvnímu startu v základu za divizní muže si tak připsal i maximální víkendovou vytíženost.

Co udělá jedna nula navíc? Starší přípravka v generálce na Planeo Cup rozstřílela HFK

O následujícím víkendu se výběr U11 vydá na Hanou, aby v Kroměříži odehrál vrchol sezóny. Zúčastní se v Kroměříží finálového turnaje Planeo Cupu, tedy oficiálního nástupce Ondrášovka Cupu. Generálku na tento podnik pak výběr U11 zvládl skvěle. Na půdě HFK Olomouc vyhrál jasně 12:1, když se čtyřmi góly blýskl Michal Meixner. Ale skvělý výkon předvedl celý tým a pokud se mu bude takto dařit na Hané i o týden později, tak se zlobit nebudeme.

Utkání pak baví ještě jednou věcí. Rozhodčí zápasu se totiž při jeho zadávání do oficiálního systému upsal, to se někdy stane. A tak místo výhry 12:1 zapsal dokonce vítězství 120:1. No, to snad ani nejde během oné šedesátiminutové hrací doby stihnout, ale rozhodně to vypadá hezky, co myslíte?

Chybně zadaný výsledek utkání - 1:120

Výběr U13 dobyl Frýdek-Místek a nahání Baník

A poslední bod bude tentokrát patři výběru mladších žáků. Celky U13 i U12 odjely na moravsko-slezské pomezí do Frýdku-Místku. A nutno dodat, že oba předvedly statečný a bojovný výkon. Mladší celek nakonec prohrál s tabulkově lépe postaveným soupeřem po tuhém boji 3:6, starší tým ale vyhrál. A díky vítězství 6:4 si udržel kontakt s ostravským Baníkem, který zůstává třetí. Domácí sice vstoupili do utkání lépe a vedli 1:0 již v páté minutě, ale náš celek ještě do první přestávky otočil na 3:1!

Frýdku pak nepomohl ani hattrick, kterým se blýskl Adrian Janošec. Domácí tak sice znovu vedli o gól, ale nestačilo to. Šumperský tým prokázal bojovnost a touhu vyhrát v těžkém zápase a nakonec opravdu slavil tři body. Dvěma góly otočil výsledek Tomáš Potočka a výhru pak, také druhou brankou v utkání, pečetil Adam Šalamoun.