Logo klubu Slovan Bzenec

Muži poprvé na jaře prohráli, Bzenec zůstává prokletím

Až do šestého jarního kola čekali šumperští divizní muži na svého přemožitele. Stalo se tak v Bzenci, kde prokletí tamního zámeckého parku trvá. Stejně jako v předchozích dvou zápasech i tentokrát soupeř vyhrál 2:1. A dal svěřencům dua Opravil – Křepelka ochutnat jejich vlastní medicínu, když o vítězství Bzenec rozhodl v 90. minutě. Jediný gól týmu vstřelil Yevhen Ostrovka.

30. 4. 2022
2 - 1
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
30. 4. 2022 16:30 Divize E 2021/2022 20. kolo 210

S bilancí jedenácti bodů v pěti zápasech odjížděli šumperští fotbalisté do Bzence. Tedy do zámeckého parku, kde má svůj fotbalový stánek domácí Slovan. A také na hřiště, kde se v historii představil šumperský tým dvakrát, a pokaždé prohrál 1:2. A bohužel historii nepřepsal.

Přitom první minuty, vlastně i celý první poločas byl v režii hlavně šumperského týmu. Ten zezačátku zkoušel ostřelovat branku Dalibora Zemana. Ten několikrát musel i zasahovat, hlavně po střelách Patrika Strnada, opět velmi aktivního. Dvakrát se do zakončení dostal i Hegner, další pokus vyslal hlavičkou i Smrž. Ale ani těchto šest pokusů z první čtvrthodiny šumperský tým do vedení nedostalo. Postupem času se tak dostával do šancí i domácí celek, ale první zákrok si Kreizl připsal až ve 24. minutě po rohovém kopu.

Po půlhodině hry měli domácí další šanci, znovu pokus pokryl Kreizl. To již byl na hřišti místo zraněného Hegnera Jurásek. Trenéři Opravil s Křepelkou už před zápasem museli řešit komplikace se sestavou a poprvé v kariéře si tak divizní zápas od začátku odkroutil i dorostenec Elšík. Závěr poločasu tak opět patřil našim barvám. Nejprve po  rychlém kontru byl centr zprava o pár centimetrů vyšší než bylo potřeba. Poté pálil Lavrovič na přední tyč, ale brankář Zeman si připsal další zákrok. A v samotném závěru poločasu se do obrovské šance dostal Strnad, ale zakončení uvnitř šestnáctky mu vůbec nesedlo.

Domácí Kasala rozhodl zápas

Bzenec pak ve druhém poločasu strhl zápas na svou stranu a vlastně to vše způsobil dá se říci jediný hráč, kapitán Petr Kasala. Nejlepší střelec bzeneckého celku se poprvé zaskvěl už brzo po změně stran. Domácí nejprve zahodili hlavičkou šanci z bodu pro pokutový kop. Poté se na konci 47. minutě rozeběhl do obrany právě Kasala, dostal ideální přihrávku a bez přípravy, z první, trefil přesně k tyči – 1:0. Obraz hry se však nezměnil a šumperský tým i nadále tvořil hru a domácí celek naopak čekal na rychlé kontry.

V 57. minutě skvěle zapracoval Lavrovič, sebral domácím při rozehrávce míč a poté po levé straně prošel až do vápna. Zde lehce předal míč na Ostrovku. Šumperský střelec, nad jehož startem do poslední chvíle visel otazník, se na místě otočil a po zemi uklidil míč k levé tyčce Zemanovy branky – 1:1. A o dvě minuty později mohlo být ještě veseleji, za obranu si pro míč zaběhl Hausknecht, v obrovské šanci ale šumperský mladík přestřelil! Další tlak pak ústil jen v rohové kopy či v nedotažené finální přihrávky. Naopak domácí v závěru dvakrát zahrozili. V 88. minutě ještě skvělým zákrokem Kreizl zachránil, o dvě minuty později se ale již Petr Kasala ve vápně do zakončení dostal a rozhodl – 2:1.

Ačkoliv měl tedy náš výběr po většinu zápasu převahu a rozhodně větší držení míče, stejně tak střeleckých pokusů, poprvé na jaře opouštěl hřiště jako poražený tým. S ohledem na pozici v tabulce však prohra v Bzenci, jak jinak než 1:2, nic příliš neznamená. Šumperský klub zůstává sedmý a pořád v relativním kontaktu s předními týmy tabulky. Získat další body pak budou moci naši hráči příští neděli 8. května, kdy přivítají Kozlovice.