Mládežnický víkend: Šlágrem duel starších žáků s Vítkovicemi

O víkendu nebudou lenošit ani hráči našich mládežnických výběrů. Naopak, v sobotu dopoledne bude na Tyršáku k vidění opravdu tahák mládežnického jara. Starší žáci se střetnou v kategorii U15 s velmi silnou akademií Vítkovic. V případě kategorie U15 to bude přímý souboj o první místo v tabulce. Ročník 2007 už má za sebou několik obrovských úspěchů, teď bude sahat po dalším. Zápas začíná na Tyršově stadionu v sobotu 30. dubna v 10:00 a všechny vás srdečně zveme. V následujícím článku pak nabízíme kompletní přehled mládežnického programu výběrů FK Šumperk o následujícím víkendu.

Dorost: SC Znojmo venku

Dorostenci vyrazí ke svým utkáním na půdu soupeře, a to v neděli 1. 5. Čeká je cesta na jih Moravy, kde se střetnou s výběry SC Znojmo. Výběr U19 začne své utkání v 10:30, mladší dorost pak ve 12:45.

Starší dorostenci odehráli skvěle poslední dva zápasy, když bodovali jak na půdě ostravského Baníku, tak doma s druhou Jihlavou. Teď je čeká Znojmo, přímý konkurent v tabulce. Znojemský celek má na kontě v tuto chvíli 28 bodů a drží si na jaře velmi solidní  formu. V posledních dvou odehraných zápasech získal šest bodů, když vyhrál 3:1 ve Zlíně proti tamní osmnáctce a 2:0 v Kroměříži. Podzimní souboj rozhodl v Šumperku jediný gól, který vstřelil v závěru utkání Marek Elšík. Naše devatenáctka díky jeho trefě z 84. minuty tak zvítězila 1:0.

Mladší dorostenci to mají ve své soutěži o poznání těžší. Nejen že složením kádru patří k nejmladším v lize, ale rozdíl ve zkušenostech a v případě mnohých soupeřů i v kvalitě je opravdu velký. Se svou rolí se však perou statečně. Na to budou chtít navázat i ve Znojmě a pokusit se uloupit první jarní body. Stejně jako v případě staršího dorostu čeká na naši sedmnáctku přímý soupeř v soutěži, Znojmo má na 14. místě tabulky jen o bod více. Na jaře získali Znojemští tři body, když vyhráli na půdě poslední Poruby. Podzimní duel skončil remízou 2:2, když náš celek dvakrát vedl (góly Körner a F. Podhorný), ale hosté pokaždé během pár minut dokázali vyrovnat.

Starší žáci: Zápas výběru U15 o titul proti Vítkovicím

Velmi atraktivní program nabídnou šumperským fanouškům výběry starších žáků. Ty zažívají velmi dobré jaro a oba týmy se pohybují na špici tabulky. Výběr U15 dokonce svede doma proti Vítkovicím přímý souboj o titul.

Oba celky jsou totiž v tuto chvíli na tom bodově stejně, v desetičlenné divizní soutěži nasbíraly shodně 54 bodů. Podstatně lepší skóre pak mají sice Vítkovice, stejně tak mají zápas k dobru. Jenže pokud by v Šumperku dokázal vyhrát náš celek, tyto výhody se mažou. Šumperský tým by totiž vycházel ze vzájemné bilance lépe, když doposud jako jediný dokázal také vítkovický celek během celé sezóny porazit. Favoritem ale asi zůstávají papírově hosté, kteří usilují o postup. V 18 zápasech nastříleli neuvěřitelných 198 branek. Dvojice Zástřešek – Kapler sama dohromady dala 68 gólů. Více jich daly dohromady jen další dva týmy soutěže – my a Vsetín. Zápas začíná v sobotu v 10:00 a srdečně vás všechny zveme podpořit naše kluky.

O dvě hodiny později se bude souboj druhého s prvním týmem tabulky opakovat. I v kategorii U14 je totiž náš výběr druhý hned za Vítkovicemi. Rozdíl je však v tomto případě desetibodový, takže nejde o přímý souboj o první místo. I tady je ale potřeba dodat, že vzájemné zápasy jsou v tuto chvíli vyrovnané, když jednou vyhrál na podzim náš tým a podruhé vyhrály Vítkovice. I tady je tedy náš tým zatím jediným, kdo dokázal Vítkovice porazit. Navíc mají svěřenci Bohdana Hecla po obratu v Přerově další motivaci – udržet druhé místo, na které se po minulém kole díky prohře Třince dostali. Zápas tedy začne v sobotu 30. 4. v 12:00 a i v tomto případě vás srdečně na Tyršák zveme.

Mladší žáci: Náročná utkání ve Frýdku-Místku

Výběry U13 a U12 vyrazí v rámci SpSM soutěže v sobotu 30. dubna do Frýdku-Místku. Tam je čekají dvě těžká utkání, ve kterých budou muset o body tvrdě bojovat.

Celek U13 je v tabulce aktuálně čtvrtý, za silným slezským triem Vítkovice – Opava – Baník. A ačkoliv se Frýdeckomístečtí nacházejí až na osmém místě tabulky, nebude se jednat pro naše kluky o lehké utkání. Naopak. V posledním odehraném utkání pak Frýdek-Místek porazil Valašské Meziříčí na jeho půdě 12:3. Navázat na to bude chtít soupeř doma. Klíčem bude určitě uhlídat produktivní dvojici Adrian Janošec (30 branek) a Lukáš Maralík (21 branek). Zápas začíná v sobotu 30. dubna od 10:00 ve Frýdku-Místku.

Ve stejný čas se bude souběžně hrát duel kategorie U12 a pro tento celek bude konfrontace ve Frýdku-Místku ještě náročnější. Soupeř je totiž tabulkově na tom lépe, je šestý s náskokem pěti bodů na náš celek, který je osmý. Poslední dva duely však soupeř prohrál a hlavně neúspěch proti Valašskému Meziříčí může Frýdecké mrzet. Náš celek pak má soupeři co oplácet, na podzim totiž doma prohrál po boji 2:3, když o výhře hostů rozhodl Jan Nagy.

V neděli odehraje své utkání i rezervní tým mladších žáků, který působí v Okresním přeboru. Na svém hřišti od 10:00 přivítá výběr SK Zvole. Favoritem bude určitě náš celek, který je v tabulce sedmý. Hosté ze Zvole jsou aktuálně desátí.

Přípravky: Obě starší míří do Olomouce, U9 pak do Postřelmova

Starší přípravky zamíří o víkendu shodně do Olomouce. Výběr U11, který hraje krajskou soutěž mladších žáků, zamíří v rámci 16. kola do Olomouce na půdu HFK. Utkání začne v sobotu 30. dubna od 14:30. Náš výběr půjde do zápasu v roli mírného papírového favorita, snad to potvrdí. O rok mladší výběr hraje krajskou soutěž starších přípravek formou turnajů a tentokrát se představí na půdě Nových Sadů. Kromě hostitelů je pak čekají i zápasy proti Přerovu a Hranicím. Turnaj se odehraje v neděli 1. května.

Nejmladší výběry, tedy U9 a U8, odehrají zápasy okresního přeboru mladších přípravek. Celek U9 v rámci zlaté skupiny nastoupí proti Postřelmovu na jeho hřišti v neděli 1. 5. od 11:00. Mladší celek odehraje své utkání v sobotu 30. dubna, když ho od 11:30 čeká zápas proti Lošticím.

Kompletní rozpis mládeže