Znak klubu TJ Slovan Bzenec

Doveze Áčko historicky první body z hřiště Slovanu Bzenec?

Dalekou cestu budou v sobotu absolvovat hráči divizního Áčka. Zamíří totiž na hřiště Slovanu Bzenec, na jih Moravy, na půdu aktuálně devátého týmu tabulky. Co je však zajímavé, Bzenec je aktuálně týmem s nejhorší bilancí na svém hřišti. Z osmi zápasů nasbíral jen šest bodů. Na tohle se ale nelze ohlížet v rámci výkonu na hřišti. I tentokrát musí náš celek přistoupit k utkání zodpovědně a po celých devadesát minut. Bzenečtí totiž určitě nemíní dávat body zadarmo. Duel začne v sobotu 30. dubna v 16:30. Autobus pak odjíždí od Tyršáku v 11:45.

Domácí trápení bzeneckého Slovanu

Ačkoliv je Bzenec v divizní tabulce v jejím středu, co se týče domácí úspěšnosti, tak je na tom, jak to říci obligátně, bídně. Z osmi zápasů na svém stadionu, který je raritně umístěn v areálu zámeckého parku, vyhrál pouze jedinkrát. A to hned v prvním jarním kole proti poslednímu Holešovu, těsně 1:0. Jenže proti Strání, které je jen dva body před Holešovem, pak Bzenec doma body po remíze 1:1 ztratil. Třikrát se pak Bzenec na jaře představil venku. Překvapil vítězstvím 2:1 na půdě Kozlovic, které se však na jaře zatím spíše trápí. Naopak v Hranicích a na HFK Slovan utržil vysoké porážky 0:5 a 0:3.

V tabulce divizní skupiny E tak Bzenec v tuto chvíli na Šumperk pět bodů, s bilancí šesti výher, čtyř remíz a osmi proher. Ještě po minulém víkendu byl Bzenec přímo za našim Áčkem na osmém místě tabulky, středeční remízová dohrávka mezi Skašticemi a HFK Olomouc však posunula hanácký celek mezi naše výběry. Nejlepším střelcem týmu je s devíti zásahy třiatřicetiletý Petr Kasala. Produktivní útočník také patří k základní a nejvytěžovanější ose týmu, kterou dále tvoří brankář Dalibor Zeman, obránce Lukáš Mlýnek, záložníci Radim Čech, Michal Janík, Dominik Pelikán a David Šebesta.

Dočká se Šumperk historicky prvních bodů z bzence?

Divizní účast je pro bzenecký fotbal historickým úspěchem, vyšší soutěž klub z jižní části Moravy od česko-slovenského pomezí nehrál. I z toho je tedy logické, že v minulosti se moc mistrovských konfrontací mezi Šumperkem a Bzencem neodehrálo. Seznam vzájemných zápasů je tak poměrně hubený. Čítá čtyři zápasy, v nichž byli v součtu úspěšnější Bzenečtí. V tom historicky prvním vzájemném duelu však v listopadu 2017 rozstřílel náš tým Bzenec 7:0! Čtyřmi góly tehdy soupeře zdeptal Filip Rozsíval, který naposledy působil v SK Králová. Z aktuálního kádru FK si tento zápas pamatují Martin Kreizl, Paris Purzitidis, Miroslav Podhorný, Jan Nimrichtr a Robert Jurásek.

Další tři zápasy ale už vyzněly lépe pro soupeře. V červnu 2018 vyhrál Bzenec doma 2:1, stejným výsledkem pak znovu doma i v listopadu 2019 a také na podzim aktuální sezóny v Šumperku (odkaz). V Bzenci tak šumperský celek ještě nikdy nebodoval, o další motivaci mají tedy hráči postaráno. Tou další je snaha udržet jarní neporazitelnost a znovu se případně přiblížit týmům umístěným v tabulce výše.

Informace o utkání Bzenec – Šumperk

Duel mezi TJ Slovan Bzenec a FK Šumperk se odehraje v sobotu 30. dubna od 16:30 na Stadionu v zámeckém parku v Bzenci. Předpověď počasí slibuje lepší podmínky pro fotbal než ty, které panovaly během domácího zápasu s Holešovem. Tedy, má být oblačno bez deště a teploty okolo 14°C. Utkání bude řídit Michal Vychodil, kterému budou asistovat pomezní rozhodčí Radek Novák a Ondřej Vlk.

Kompletní program kola